S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Ezt a 2 magas hozamú osztalékrészvényt már nem szabad figyelmen kívül hagyni

Ferkó Joó
11. 5. 2023
7 min read

Az osztalékrészvények már jó ideje a befektetők figyelmének középpontjában állnak, mivel bármilyen piaci környezetben, még magas infláció vagy recesszió idején is képesek stabil és rendszeres jövedelmet termelni. Ezért ma 2 érdekes részvényt nézünk meg, amelyek szilárd pályafutással és kövér osztalékkal rendelkeznek.

Az osztalékrészvényekbe történő befektetéskor a befektetők az osztalékhozamokra figyelnek, mert ezek jelzik, hogy a befektető mekkora jövedelemre számíthat az osztalékot fizető részvényektől az árfolyamukhoz képest. A magas osztalékhozamú részvények gyakran kockázatos befektetésnek számítanak, mivel pénzügyi nehézségeket vagy a vállalaton belüli alapvető problémákat jeleznek. Az adott vállalat általános pénzügyi egészsége és szilárd mérlege azonban enyhítheti a magas hozamokkal járó kockázatokat. Tehát igen, nem minden magasabb hozamú osztaléknak kell kockázatosnak lennie.

Nézzünk meg együtt 2 érdekes részvényválasztást, amelyek igazán szilárd osztalékhozamokkal rendelkeznek 👇.

Enterprise Products Partners L.P. $EPD+0.0%

EPD
$27.68 $0.10 +0.38%
1 Day
+0%
5 Days
+2.57%
1 Month
+1.92%
6 Months
+4.19%
YTD
+3.53%
1 Year
+6.28%
5 Years
-2.65%
Max.
+412.64%
  • Osztalék 7,61%

Az Enterprise Products Partners L.P. Észak-Amerika egyik legnagyobb szénhidrogén termékvezeték- és tároló vállalata. Kiterjedt csővezeték-hálózatot, nyersolajvezetékeket, terminálokat és tároló létesítményeket üzemeltet az Egyesült Államokban.

Az Enterprise Products számos versenyelőnnyel rendelkezik:

1. Méret és infrastruktúra - Az Enterprise hatalmas infrastruktúrával rendelkezik, beleértve a 49 000 mérföldnyi csővezetéket, 260 terminált és földalatti tároló létesítményt. Ezek a hatalmas eszközök lehetővé teszik számára, hogy hatékonyan szállítson energiát nagy távolságokra.

2. Diverzifikáció - Az Enterprise mind a gázra, mind a kőolajra és annak származékaira összpontosít. Ez a diverzifikáció segít a vállalatnak csökkenteni a kockázatot és stabil hozamot elérni, függetlenül a nyersanyagárak ingadozásától.

3. Hosszú távú szerződések - Az Enterprise bevételeinek nagy része megbízható partnerekkel kötött hosszú távú szállítási szerződésekből származik. Ezek a szerződések stabil és kiszámítható pénzáramlást garantálnak a jövőre nézve.

4. Pénzügyi erősség - Érdekes módon az Enterprise mindhárom nagy hitelminősítő intézettől befektetési ajánlású vételi minősítéssel rendelkezik. A vállalat stabil pénzügyi helyzete és a tőkéhez való hozzáférése lehetővé teszi a növekedés finanszírozását és infrastruktúrájának bővítését.

5. Osztaléknövekedés - Az Enterprise az 1998-as tőzsdei bevezetés óta minden évben növekvő osztalékot tud felmutatni. Ez a növekvő osztalékfizetési múlt a részvény viszonylag alacsony volatilitásával párosulva vonzza a konzervatív befektetőket.

Ateljes bevétel az elmúlt 3 évben 78%-kal nőtt. Ez a növekedés elsősorban a felvásárlásoknak és az új eszközök üzembe helyezésének köszönhető. Tekintettel az energia iránti növekvő keresletre és a vállalat további infrastrukturális bővítési terveire, további bevételnövekedés várható.

Abruttó árrés stabilan 12% körüli, ami azt mutatja, hogy a vállalat ellenáll a nyersanyagár-ingadozásoknak. A stabil árrés ráadásul stabil pénzforgalmat generál.

A működési költségek az árbevételnek csak néhány százalékát (1-2% körül) teszik ki, ami nagyon alacsony. Ez azt jelzi számunkra, hogy az Enterprise képes hatékonyan, minimális költségekkel működtetni infrastruktúráját.

Az adózás utáni nettó nyereség az értékesítéssel együtt minden évben növekszik. Az adózás utáni nyereség növekedése pozitívan jelzi, hogy a vállalat az árbevétel növekedését hatékonyan alakítja át nyereségnövekedéssé. Végezetül az Enterprise minden évben növelte osztalékát (az 1988-as tőzsdei bevezetés óta), ami a vállalat pénzügyi erejét és stabil pénzforgalom generálására való képességét mutatja.

Camping World Holdings $CWH+0.0%

CWH
$25.20 -$0.03 -0.12%
1 Day
+0%
5 Days
-3.11%
1 Month
-2.21%
6 Months
-1.41%
YTD
-4.58%
1 Year
+7.36%
5 Years
+68.2%
Max.
+12.13%
  • Osztalék 9,81%

A Camping World Holdings egy illinois-i székhelyű kiskereskedelmi vállalat, amely elsősorban szabadidős járműveket értékesít. Áprilisban a KeyBanc Overweight minősítéssel és 25 dolláros célárral módosította a részvényre vonatkozó fedezetét, kiemelve a vállalat 2024-es és azon túli nyereségpotenciálját. Ezt a célt azonban nemrég megdöntötték, és az elemzők továbbra is optimisták a vállalat jövőjét illetően.

A Camping World Holdings a legnagyobb lakóautó- és kempingfelszerelések kiskereskedője az Egyesült Államokban. Több mint 100 üzletet üzemeltet az Egyesült Államokban, amelyek a lakóautók, lakóautók, sátrak és egyéb kempingfelszerelések értékesítésére összpontosítanak.

A Camping World számos versenyelőnnyel rendelkezik:

1. Méret és nagyságrend - Az iparág legnagyobb kiskereskedőjeként a Camping World a termékek, a készletek és a finanszírozási lehetőségek széles skálájával áll a vásárlók rendelkezésére. Ez lehetővé teszi számára, hogy jelentős méretgazdaságossági előnyöket érjen el.

2. Vásárlói hűség - A Camping World a tagok számára Good Sam Clubot működtet, amelynek több mint 2 millió tagja van. A Camping World a különböző juttatások és jutalmak révén magas szintű hűséget tart fenn ezen ügyfelek körében.

3. Vertikális integráció - A Camping World a lakókocsi- és lakóautó-gyártók több márkájának tulajdonosa, így a teljes értékesítési folyamatot ellenőrizni tudja. Ez magasabb árrést és jobb ügyfélkiszolgálást eredményez.

4. E-kereskedelem - A Camping World bevételeinek nagy része az internetes értékesítésből származik. A vállalat jól fejlett e-kereskedelmi tevékenységei révén országszerte eléri a vásárlókat, és erősíti a meglévő ügyfélkörrel való kapcsolatokat.

A teljes értékesítés az elmúlt 3 évben 42%-kal nőtt. Ez a növekedés a meglévő üzletek szerves növekedésének, új üzletek megnyitásának és felvásárlásoknak köszönhető. Tekintettel az iparág méretére és az e-kereskedelemben rejlő lehetőségekre, számos elemző szerint további bevételnövekedés várható.

A bruttó árrés az elmúlt években növekedett, ami pozitív tendencia. Ez 2019-ben 25%, 2022-ben pedig 33%. A működési költségek lassabban nőnek, mint az értékesítés, ami pozitívan tükröződik a működési nyereség növekedésében. Ez 2019 óta majdnem megnégyszereződött.

A CWH nem rendelkezik hosszú osztalékfizetési múlttal, mivel viszonylag fiatal vállalatról van szó (IPO 2016). De még ez a néhány év is elég volt ahhoz, hogy a CWH-t stabil osztalékválasztásként jelöljék meg.

  • Ön mit gondol a vállalatról? 🤔

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.