S&P 500 ^GSPC
4,981.84
+0.13%
Nvidia NVDA
$775.05
+14.87%
Meta META
$484.59
+3.54%
Amazon AMZN
$172.22
+2.15%
Microsoft MSFT
$410.44
+2.05%
Alphabet GOOG
$145.26
+0.99%
Apple AAPL
$183.19
+0.48%
Tesla TSLA
$194.73
-0.02%

Az elemzők szerint ez a 2 részvény nagyon alulértékelt, és nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.

Bandi Császár
11. 5. 2023
10 min read

Van egy mondás a tőzsdén: "Májusban eladni, elmenni". De mi lenne, ha ezt a mondást a saját hasznodra fordítanád, és egy esetleges visszaeséskor megvennéd például ezt a 2 részvényt, amelyek az elemzők szerint alulértékeltek?

Stephen Suttmeier, a Bank of America technikai stratégája nemrég azt jósolta, hogy a részvénypiac akár 5%-ot is emelkedhet idén nyáron, ami befektetési lehetőséget jelent a részvényesek számára. Stephen Suttmeier elemző azt javasolja, hogy a májusi visszaesést kihasználva vásároljunk részvényeket. Más elemzők szerint ez a 2 részvény erős vételnek minősül. Nézzük tehát, hogy milyen részvényekről van szó?

ModivCare Inc. $MODV+0.0%

MODV
$45.14 -$1.51 -3.24%
1 Day
-3.24%
5 Days
-17.8%
1 Month
-30.12%
6 Months
-71.71%
1 Year
-75.76%
YTD
-71.22%
5 Years
-59.81%
Max.
+91.81%

A ModivCare Inc, korábbi nevén Providence Service Corporation egy egészségügyi vállalat, amely betegellátás-menedzsment és koordinációs megoldásokat kínál. A vállalat az egészségügyi költségek csökkentésére és az egészségügyi eredmények javítására összpontosít hatékony gondozási koordináció és technológiai alapú megoldások révén.

 • Nem sürgősségi orvosi szállítás (NEMT): megbízható és megfizethető szállítás biztosítása olyan betegek számára, akiknek orvosi kezelésre kell utazniuk, de nincs szükségük mentőautóra.
 • Személyi gondozás és otthoni ápolás: Gondozási szolgáltatások nyújtása olyan idősek és fogyatékkal élők számára, akiknek a mindennapi életvitelhez, például a személyes higiéniához, étkezéshez, ápoláshoz és mobilitáshoz segítségre van szükségük.
 • Gondozás koordinálása: Az összetett ellátási szükségletű betegek segítése az egészségügyi ellátórendszerben való eligazodásban, valamint annak biztosítása, hogy a megfelelő időben és helyen a megfelelő ellátást kapják.

A közösség előnyei és hátrányai:

Előnyök:

 • Az egészségügyi költségek csökkentése a hatékony koordináció és a technológiai alapú megoldások révén.
 • Az ellátás minőségének és a betegek egészségügyi eredményeinek javítása.
 • Új piacokra való terjeszkedés és a szolgáltatásaik iránti megnövekedett kereslet az öregedő népesség és az otthoni ápolás iránti növekvő igény miatt.

Hátrányok:

 • Erős verseny az egészségügyi és szociális szolgáltatások terén.
 • Lehetséges szabályozási változások és egészségügyi reformok, amelyek hatással lehetnek a piaci környezetre és a szolgáltatások költségeire.

Legutóbbi pénzügyi kimutatásában a vállalat 653,9 millió dolláros bevételről számolt be, ami 13%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez a növekedés a vállalat új piacokon való terjeszkedésének, a szolgáltatásai iránti megnövekedett keresletnek és az innovatív megoldásoknak köszönhető. A termékeik és szolgáltatásaik iránti megnövekedett érdeklődés a további növekedés jelentős potenciálját jelzi, és megerősíti a befektetők bizalmát a ModivCare iránt, mint erős vásárlási lehetőség iránt.

Ezek az eredmények izgatottá tették Brian Tanquilut, a Jefferies elemzőjét.

A MODV 23. pénzügyi évre vonatkozó előrejelzése konzervatívnak tűnik, ami pozitív eredménymeglepetésekhez vezethet, ami a javuló FCF-fel és a 24. pénzügyi évre vonatkozó gyorsuló növekedési kilátásokkal kombinálva magasabbra hajtja a részvényt... Előre tekintve, a NEMT (nem sürgősségi orvosi szállítás) szerződésnyereményekre számítunk, amelyek az EBITDA növekedésének gyorsulását eredményezik a 24. pénzügyi évtől.

Ezzel a megjegyzéssel együtt a Tanquilut 150 dolláros célárat határozott meg. Rajta kívül 4 másik elemző is vizsgálta a közelmúltban ezt a részvényt, és átlagosan 153 dolláros célárban állapodtak meg.

GitLab Inc. $GTLB+0.0%

GTLB
$67.41 -$2.77 -3.95%
1 Day
-3.95%
5 Days
+8%
1 Month
+9.41%
6 Months
+4.05%
1 Year
-4.25%
YTD
+18.05%
5 Years
-50.08%
Max.
-50.08%

A GitLab Inc. egy technológiai vállalat, amely nyílt forráskódú platformot kínál az alkalmazásfejlesztéshez, biztonsághoz és üzemeltetéshez (DevSecOps). Ez a platform lehetővé teszi a fejlesztők számára a kód egyszerű kezelését, az alkalmazások tesztelését és telepítését, míg a biztonsági csapatok figyelemmel kísérhetik és kezelhetik a biztonsági kockázatokat. A vállalat innovatív és felhasználóbarát platformjáról ismert, amely lehetővé teszi a csapatok számára a gyorsabb és hatékonyabb együttműködést a szoftverfejlesztés során.

A vállalat főbb termékei és szolgáltatásai a következők:

 • GitLab Platform: átfogó nyílt forráskódú platform a DevSecOps számára, amely a kódverzió-kezelés, a változáskövetés, az automatizált tesztelés, a telepítés, a felügyelet és az alkalmazásbiztonság eszközeit tartalmazza.
 • GitLab CI/CD: A folyamatos integráció és folyamatos szállítás (CI/CD) eszköze, amely automatizálja a szoftverfejlesztési, tesztelési és telepítési folyamatot, felgyorsítja a fejlesztést és javítja a kód minőségét.
 • GitLab Security: Az alkalmazásbiztonságot a fejlesztés teljes életciklusa során garantáló eszköz- és funkciócsomag, beleértve az automatikus sebezhetőségi vizsgálatot, a támadások észlelését és a biztonsági irányelvek kezelését.

Emellett a GitLab új, mesterséges intelligencia által vezérelt funkciókat jelentett be, amelyek segítségével a fejlesztők jobban azonosíthatják és kezelhetik a kódban rejlő potenciális problémákat. A vállalat bejelentette ezen funkciók bővítésének terveit is, ami a platformjuk további fejlesztéséhez és versenyhelyzetük erősítéséhez vezethet. Ezek az új funkciók és bővítési tervek azt jelzik, hogy a GitLab jó helyzetben van ahhoz, hogy a jövőben is fenntartsa növekedését.

A vállalat előnyei és hátrányai:

Előnyök:

 • A nyílt forráskódú megközelítés lehetővé teszi a meglévő eszközökkel és technológiákkal való könnyű integrációt, és a fejlesztők számára rugalmasságot biztosít az igényeiknek legmegfelelőbb megoldások kiválasztásában.
 • Az átfogó DevSecOps platform növeli a csapatok hatékonyságát, csökkenti a fejlesztési költségeket, és javítja az alkalmazások minőségét és biztonságát.
 • Az innovatív, mesterséges intelligencia által vezérelt funkciók segítenek a fejlesztőknek gyorsabban azonosítani és megoldani a potenciális kódproblémákat, és javítják az általános termelékenységet.

Hátrányok:

 • Erős verseny a DevSecOps területén, többek között olyan nagy szereplőkkel, mint a GitHub (Microsoft), az Atlassian és mások.
 • A nyílt forráskódú közösségtől való függés befolyásolhatja az innováció ütemét és egyes platformfunkciók minőségét.
 • Az érzékeny fejlesztői és ügyféladatok tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos potenciális biztonsági és adatvédelmi problémák.

A GitLab nemrég tette közzé a negyedik negyedévre és a 2023-as teljes pénzügyi évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, és mind a bevételi, mind a nyereség előrejelzéseket felülmúlta. A felső sor 122,9 millió dollárt ért el, ami 3,3 millió dollárral haladta meg a várakozásokat, és lenyűgöző, 58%-os növekedést jelentett az előző évhez képest. A részvényenkénti 3 centes nem GAAP szerinti eredmény a harmadik egymást követő negyedévben jelentette a mérsékelt veszteséget, és 11 centtel verte az elemzői előrejelzéseket. Ez az eredmény a vállalat erős piaci pozícióját, valamint a versenykörnyezetben való növekedési és nyereségtermelő képességét bizonyítja.

A számok ellenére Joel Fishbein elemző szerint ez egy nagyszerű lehetőség.

A 2023-as év elején a GTLB egy olyan történetté fejlődött, amelynek számos jelentős mozgó része van, ami a részvények volatilitásához vezetett. A befektetők továbbra is vizsgálják a DevOps platformkínálatának versenyhelyzetét, valamint a nagyméretű nyelvi modellek és tágabb értelemben az AI bevezetése által jelentett potenciális változásokat. Mint sok új technológia esetében, úgy gondoljuk, hogy az AI rövid távú hatásait túlértékelik, és úgy gondoljuk, hogy a GitLab saját AI-képességeibe történő befektetései hosszú távon a platform elfogadását fogják elősegíteni.

Ezzel a megjegyzéssel együtt a Fishbein 50 dolláros célárat határozott meg. Rajta kívül 15 másik elemző is vizsgálta a közelmúltban a vállalatot, és 45 dolláros átlagos célárban állapodtak meg.

Következtetés

Mind a ModivCare, mind a GitLab különböző iparágakban tevékenykedik, és olyan egyedi termékeket és szolgáltatásokat kínál, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy versenyezzenek a piacon. Előnyeik, mint például az innováció, a hatékonyság és az új piacokon való terjeszkedés további növekedési és jövedelmezőségi lehetőségeket kínálhatnak. Másrészről viszont figyelembe kell venni az olyan hátrányokat, mint az erős verseny és a lehetséges szabályozási változások, amelyek befolyásolhatják jövőbeli teljesítményüket.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.