S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

Retrospektivně jsem si pustil včerejší $GOOGL+0.1%  I/O a bylo to jako pozorovat někoho, komu ujíždí vlak.

Znáte ten pocit, kdy jste pohodlně usazeni v kupé a sledujete nešťastníka, jak běží po peróně za rozjíždějícím se vlakem? Je to směsice škodolibosti a také empatického soucitu. Také nepochopení, proč si někdo nedokáže zorganizovat život, mísené s obavou, že stačilo málo a byli byste také venku. No a teď si představte, že vlak je AI a člověk je Google.

Přitom ten graf za poslední dny říká opak... tak já tomu nerozumím... to to vidím jen já? :-D


I kdyby tomu člověku přeci jen ujel vlak, tak má prostředky, aby si zavolal Uber a ve finále se do cíle dostane stejně rychle, ne-li dříve. Googlu sice možná trochu zaspal, ale nemyslím si, že by to mělo hrát příliš velkou roli v dlouhodobém horizontu. Jen tak lehce se nedá.

Čekala jsem určitě více, má co dohánět, aby držel krok. Na pár vychytávek, které představili se ale těším a možná těch pár vychytávek je důvod proč graf šel nahoru? Člověk sj musí připomenout, že i funkce jako například Help me write jjsou důvod proč miliony lidí využívají Google a lidi jsou důvod proč formy platí obrovské peníze za reklamu apod. Ale i tak jsem čekala víc...

Podla poslednej I/O konferencie, to vyzerá, ze google zachytil vlak už takmer mimo stanicu, ale jednu nohu ma ešte vo vzduchu a nie všetci sme si isti, ci ma vôbec kúpený lístok.

Skvěle napsané:)

Hezky napsané :) Jenže zrovna u Google bych řekl, že ten vlak budou vlastnit a prodávat jej ostatním železnicím... :)