S&P 500 ^GSPC
5,096.27
+0.52%
Amazon AMZN
$176.76
+2.08%
Nvidia NVDA
$791.12
+1.87%
Alphabet GOOG
$139.78
+1.71%
Microsoft MSFT
$413.64
+1.45%
Meta META
$490.13
+1.26%
Apple AAPL
$180.75
-0.37%
Tesla TSLA
$201.88
-0.08%

Aceste 2 acțiuni sunt subevaluate în opinia analiștilor și, prin urmare, sunt un buy clar

Nicolae Lupu
12. 5. 2023
7 min read

Două diamante ascunse care așteaptă să fie descoperite? Analiștii Morningstar au identificat două acțiuni care sunt subevaluate și pregătite să crească și să răsplătească acționarii. Potrivit Morningstar, există motive convingătoare pentru care ambele acțiuni ar trebui să-și crească semnificativ valoarea în lunile și anii următori.

Una dintre acțiuni beneficiază de pe urma redresării industriei, în timp ce cealaltă se debarasează în sfârșit de unele dintre impedimentele externe la creștere și se concentrează pe îmbunătățirea eficienței. Deși ambele acțiuni au cunoscut scăderi în trecut, Morningstar consideră că urmează vremuri mai bune. Acum este un moment bun pentru a cumpăra înainte ca prețurile lor să crească. Să aruncăm o privire asupra lor 👇.

Verizon $VZ-0.2%

VZ

Verizon

VZ
$40.01 -$0.09 -0.22%
1 Day
+0%
5 Days
+1.09%
1 Month
-3.55%
6 Months
+22.72%
YTD
+4.76%
1 Year
+5.71%
5 Years
-28.27%
Max.
+415.57%

Verizon a fost fondată în 2000 prin fuziunea a două mari companii de telecomunicații, Bell Atlantic și GTE. De atunci, Verizon a devenit o forță dominantă pe piața de telecomunicații din SUA.

Verizon s-a bazat întotdeauna pe puterea și calitatea rețelei sale mobile. În 2002, Verizon a lansat rețeaua mobilă 3G și, de atunci, a îmbunătățit și extins continuu rețeaua. Astăzi, Verizon are de departe cea mai extinsă și mai rapidă rețea 4G LTE, care acoperă cea mai mare parte a SUA. În plus, această rețea permite Verizon să ofere cele mai bune servicii de telefonie mobilă și să perceapă prețuri premium.

Pe măsură ce rețeaua a crescut, la fel a crescut și portofoliul de servicii al Verizon. A început cu servicii de voce, apoi a adăugat internet și televiziune. În prezent, Verizon oferă un portofoliu larg de servicii de voce, date și video pentru clienți de toate tipurile - de la consumatori, la întreprinderi mici și mari corporații.

Datorită calității serviciilor sale, Verizon și-a construit o bază de clienți foarte loiali care generează fluxuri de numerar stabile și previzibile. Acest lucru permite Verizon să își mărească dividendele în mod regulat.

Verizon este un adevărat lider defensiv pe piața telecomunicațiilor. Cu rețeaua sa puternică, portofoliul său larg de servicii și clienții săi loiali, și-a construit o poziție dominantă și o activitate stabilă care generează randamente atractive pe termen lung pentru acționari.

Verizon are venituri stabile și previzibile, care au crescut în intervalul 1-3% pe an în ultimii 5 ani. În ultimul an, veniturile au crescut cu 3%, ajungând la aproape 137 miliarde de dolari. Creșterea este determinată în primul rând de segmentul consumatorilor, unde cresc veniturile din datele mobile și serviciile Fios. Segmentul întreprinderilor crește mai lent.

Profitul brut al Verizon crește în mod constant cu 1-3% pe an, ceea ce este în concordanță cu creșterea veniturilor. Verizon reușește să mențină stabilă marja brută datorită controlului prețurilor și costurilor mai mici cu conținutul. Cheltuielile de exploatare cresc ceva mai rapid, ceea ce reduce profitul de exploatare. Acesta a scăzut cu 6% anul trecut, ajungând la 30,5 miliarde USD. În general, profitul net al Verizon crește ușor, cu 3% anul trecut, până la 28,3 miliarde USD.

Analiștii de la Morningstar spun că:

Verizon este o acțiune unică într-o industrie ultra-stabilă. Este o acțiune de 4 stele, cu un moat economic larg și se tranzacționează cu un discount de aproximativ 12% față de valoarea noastră justă. Randamentul dividendelor este de 5,5%, iar compania are un istoric excelent de creștere a dividendelor. Ne concentrăm, de asemenea, pe fluxul de numerar stabil din operațiuni, care susține dividendul.

Iar în acest moment, considerăm că Verizon este o acțiune care oferă un bun adăpost în perioadele de incertitudine și volatilitate a pieței. Și aici este locul unde chiar se obține o combinație bună de creștere și stabilitate cu randament. Privind în viitor, ne așteptăm la venituri foarte stabile, la profitabilitate și la creșteri ale dividendelor în intervalul inferior cu o singură cifră.

Nike $NKE-0.5%

NKE

Nike

NKE
$103.85 -$0.50 -0.48%
1 Day
+0%
5 Days
+0.43%
1 Month
+3.12%
6 Months
+6.41%
YTD
-1.38%
1 Year
-12.4%
5 Years
+23.38%
Max.
+58,378.49%

Nike este cea mai mare companie din lume în domeniul proiectării, dezvoltării, fabricării, comercializării și vânzării de încălțăminte sportivă, îmbrăcăminte și accesorii.

Povestea Nike a început în 1964, când Bill Bowerman și Phil Knight au fondat Blue Ribbon Sports, concentrându-se pe încălțăminte pentru alergători. 11 ani mai târziu, compania a fost redenumită Nike și, de atunci, nu a încetat să crească. Nike s-a bazat întotdeauna pe inovație pentru a-i ajuta pe sportivi să atingă performanțe maxime.

Principalele avantaje competitive ale Nike includ:

-Marcă puternică - Nike este una dintre cele mai recunoscute și valoroase mărci din lume. Acest lucru îi permite să perceapă prețuri premium și să crească vânzările.

-Inovare - Nike investește continuu în dezvoltarea de noi produse.

-Marketing - Nike este un maestru al marketingului. Campaniile sale se concentrează pe conectarea emoțională cu clienții și pe atingerea sportivilor de toate nivelurile, poate ați mai observat acest lucru.

-Distribuție - Produsele Nike sunt distribuite într-o rețea largă de magazine de vânzare cu amănuntul din întreaga lume, precum și prin magazinele proprii și prin Nike.com.

Vânzările Nike au crescut constant cu aproximativ 5-7% pe an, cu 8% în ultimul an, ajungând la un nivel record de 51 de miliarde de dolari. Creșterea este determinată în principal de vânzările directe către consumatori (+11%) și de America de Nord (+9%).

Profitul brut al Nike crește în mod constant cu 5-10% pe an, mai mult decât vânzările. Nike menține marja brută stabilă datorită prețurilor mai mari, unei mai bune gestionări a stocurilor și reducerilor mai mici.
Cheltuielile de exploatare ale Nike cresc într-un ritm similar cu cel al vânzărilor, în jur de 5-10% pe an. Creșterea este determinată de costurile mai mari de publicitate și marketing și de investițiile în transformarea digitală. Astfel, profitul operațional crește constant în intervalul de 3-7% pe an. Profitabilitatea (ROE) a revenit în intervalul 30-35% după pandemie, ceea ce este solid.

Analiștii de la Morningstar spun că:

Nike este, în esență, marca dominantă în ceea ce privește încălțămintea și îmbrăcămintea sportivă la nivel mondial. Este o acțiune de 4 stele cu o mare economică largă. Se tranzacționează cu o primă de aproximativ 9% față de valoarea noastră justă, dar încă îl considerăm interesant.

Pe termen lung, credem că societatea are încă perspective foarte bune de creștere durabilă. Pe o piață globală cu un interes sporit față de stilul de viață sănătos, exercițiile fizice și altele asemenea, Nike este foarte bine poziționată pentru a beneficia de acest lucru, iar compania investește cu succes în vânzările directe către consumatori, experiențele digitale și produsele personalizate.

O parte din ceea ce ne deranjează pe termen scurt este faptul că unii investitori sunt îngrijorați de costurile de transport mai mari care ar putea diminua câștigurile. Dar noi credem că creșterea mărcii pentru performanța pe termen lung a companiei prevalează cu adevărat. Așadar, în timp ce prețul nu poate fi grozav imediat, credem că Nike rămâne în continuare una dintre investițiile noastre preferate de creștere pe termen lung în sectorul mai larg al comerțului cu amănuntul.

  • Ce părere aveți despre această acțiune? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.