S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

Táto spoločnosť zosadí Teslu z pozície kráľa EV

Tesla $TSLA-3.4% si dlhodobo drží pozíciu nepísaného "kráľa" EV. Avšak vývoj rôznych oblastí ide raketovo dopredu a priestor pre EV a autonómne vozidlá /AV/ vytvára veľmi horúce možnosti, avšak nie každá spoločnosť z toho ťaží a môže sa stať víťazom. Túto spoločnosť vidí ako víťaza duelu s Teslou viacero analytikov.

Elon sa možno zapotí, pretože táto spoločnosť má ozaj veľa konkurenčných výhod.

Na Lucid je toho toľko, čo sa vám môže páčiť, vrátane jeho Lucid Air Dream Edition – prvého auta s talentom, technológiou, zdrojmi a skúsenosťami, ktoré porazilo Teslu v hre EV. Čo však zaraďuje akcie Lucid $LCID-2.9% medzi dnešných dlhodobých víťazov?

Často sa hovorí, že vždy zvíťazí najlepšia technológia, pokiaľ ide o technologické megatrendy. Znie to jednoducho, ale zdá sa, že to väčšine ľudí chýba. Nie je teda žiadnym prekvapením, že náklonnosť analytikov z Investorplace k LCID je odvodená od jeho elitnej technológie a talentu elektromobilov. Jeho tím tvoria ľudia z dvoch najlepších spoločností spotrebného hardvéru na Zemi – Tesla $TSLA-3.4% a Apple $AAPL+0.5%. Lucid, v čele s najlepšími z najlepších, si pravdepodobne udrží svoje prvenstvo v oblasti prémiových elektromobilov.

https://www.youtube.com/watch?v=kYGQxJ_Vyf4&t=6s&ab_channel=HypergrowthInvesting 

V tomto rozhovore diskutuje Luke Lango, analytik pre Investorplace a vysvetľuje prečo je Lucid veľký konkurent Tesly a taktiež sa vyjadruje k autonómnych vozidlám a obhajuje dôležitosť LiDAR technológie.

Keďže väčšina ľudí jazdí na neautonómnych elektrických vozidlách, AV sú jednoznačne pozadu, pokiaľ ide o prijatie. AV revolúcia však stále pekne napreduje... Teraz sa celý systém skúša s dodaním tovaru – vrátane objednávok ako Domino, 7-Eleven a Kroger... Áno, väčšina autonómnych vozidiel je dnes v beta verzii, ale to ukazuje, že sme veľmi blízko inflexného bodu AV techniky.

Aby sa AV skutočne rozbehli, základná technológia musí byť mimoriadne robustná. Najlepší z najlepších veria, že to zahŕňa trojrozmerný prístup – kameru, LiDAR a radar. Keďže ide o veľmi zložitú a nákladnú technológiu, investičný potenciál je práve LiDAR. To je dôvod, prečo si analytici mysliš, že jedna z najväčších úloh pre AV spočíva v popredných dodávateľoch LiDAR technológie.

Podľa môjho názoru je boj Tesly a rôznych konkurentov beh na dlhú trať a Tesla má určite dominanciu, avšak myslím si, že je možné ich poraziť a Lucid sledujem už dlho a veľmi sa mi páči ich koncept a ten tím ľudí je taktiež veľmi zaujímavý. Neberte to ako investičnú radu, toto je len zhrnutie rozhovoru o potenciálne silnom konkurentovi Tesly, avšak určite by som si na vašom mieste dal Lucid do watchlistu.

Myslíte si, že v budúcnosti niekto nahradí Teslu v pozícii "kráľa"?

Vote to see the results! 81 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Aj Ford bol niekedy králom

Áno to je proste prirodzený proces, že vždy pridu peniaze a lepšia technologia

Market cap 36,9 miliardy (!!!!), Revenue 22,11 milionov, Earnings - 4,75 miliard !!!!! (ano, citaj minus) , Free cash flow -1,4 miliardy (tiez minus), debt 2,2 miliardy. Nie neprosim si. Pre mna vysoky risk.

výskum a vývoj niečo stojí, ešte sa len rozbiehaju

Právě proto si myslím, že Teslu nesesadí. Společnost v začátcích vs vyvinutá technologie společnost Tesla, zavedené dodavatelské řetězce a klientela apod.

Len ktovie kedy ale je dobré, že vznika silna konkurencia aspon bude produkt kvalitnejši

Áno úplne súhlasím

Ale toto je aj tak otázka rokov minimálne

Teslu jen tak nikdo nesesadí 😁 Lucid ale vypadá docela hezky. Do technických specifikací jsem se až tak neponořil, takže nemůžu hodnotit. Co ale můžu SILNĚ doporučit je tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=JxuB4H6uCq8&t=11s Naprosto luxusní zpracování i informační hodnota. Dlouho jsem nic lepšího neviděl.

Jen tak nie, ale za touto spoločnostou stoji kvalitný tim

Určite budeme tento “pretek” sledovať

Určite je $TSLA-3.4% na tom dobre, ja osobne by som bol rád keby $LCID-2.9% dotiahla ich úroveň a pretekali by sa pre nás by to bolo len a len dobre

Konkurencia je vždy dobrá