S&P 500 ^GSPC
4,981.84
+0.13%
Nvidia NVDA
$674.72
-2.85%
Alphabet GOOG
$143.84
+1.15%
Amazon AMZN
$168.59
+0.90%
Meta META
$468.03
-0.68%
Tesla TSLA
$194.77
+0.52%
Apple AAPL
$182.32
+0.42%
Microsoft MSFT
$402.18
-0.15%

Предстоящите резултати на Alibaba, нека поговорим за тях.

Вероятно няма нужда да представям нищо тук и имаме още един конкурс на Булиос, какъв е вашият избор за награда за търговия в края на седмицата. Но това със сигурност не е тайна, така че нека напишем наградата и тук и защо смятате така?

Малко информация, за да обобщя това, което ми изскочи на очи. Инвеститорът " The Big Short" Майкъл Бъри увеличи експозицията на фонда си към китайски акции за електронна търговия през първото тримесечие на 2023 г. До удвояване в Alibaba Group Holding Ltd.

Освен това подразделението за електронна търговия на ALIBABA Group Holding ще направи "огромна" инвестиция в своето приложение за пазаруване Taobao, тъй като новосъздаденото дъщерно дружество се стреми да отблъсне конкуренцията на платформите на социалните медии. Дъщерното дружество иска да се съсредоточи върху създаването на съдържание като канал за привличане на повече потребители, а също така ще стартира инструменти за търговци, задвижвани от изкуствен интелект, заяви Труди Дай, главен изпълнителен директор (CEO) на Taobao Tmall Commerce Group.

Анализаторите оценяват ръста на приходите на по-малко от 3%, тъй като индустрията се бори с неравномерното възстановяване на Китай от пандемията и продължителното въздействие на репресиите на Пекин срещу големите технологии. Миналата седмица най-близкият конкурент на JD.com отчете 1,4% увеличение на продажбите за тримесечието, което е най-бавният темп на растеж в историята му.

И така, какво мислите вие? ... през последните няколко дни наблюдаваме ръст, ще продължи ли той толкова дълго? Лично аз имам няколко акции за покупка на цена 89 USD. Вярвам много в нея. Разбира се, надявам се и предполагам, че може да достигне 100 USD, но вероятно не тази седмица. Точно сега мисля, че ще бъдем на ниво около 90 долара. Но се надявам, че ще се изкачи по-високо и тогава ще продам и ще се махна от Китай. Както наскоро казаха Бъфет и Мънгър, твърде жалко е, че САЩ и Китай не могат да работят заедно, а и аз се притеснявам от тази намеса на Пекин. Просто намирам, че средата там все още е толкова несигурна.


No comments yet