S&P 500 ^GSPC
5,130.95
-0.12%
Tesla TSLA
$188.14
-7.16%
Nvidia NVDA
$852.37
+3.60%
Alphabet GOOG
$134.20
-2.81%
Apple AAPL
$175.10
-2.54%
Meta META
$498.19
-0.82%
Amazon AMZN
$177.58
-0.36%
Microsoft MSFT
$414.92
-0.14%

Az Alibaba közelgő eredményei, beszéljünk róla.

Valószínűleg nem kell bemutatnom semmit itt, és van egy másik versenyünk a Bulioson, mi a választásod a hét végi kereskedési díjra. De ez biztosan nem titok, úgyhogy írjuk meg a díjat itt is, és miért gondolod?

Egy kis információ, hogy összefoglaljam, mi ugrott be nekem. Befektető " The Big Short" Michael Burry növelte alapjának kitettségét a kínai e-kereskedelmi részvényekben 2023 első negyedévében. Akár megduplázta az Alibaba Group Holding Ltd.

Továbbá az ALIBABA Group Holding e-kereskedelmi részlege "hatalmas" beruházást hajt végre a Taobao bevásárló alkalmazásába, mivel az újonnan létrehozott leányvállalat igyekszik kivédeni a közösségi médiaplatformok konkurenciáját. A leányvállalat a tartalomkészítésre, mint csatornára kíván összpontosítani, hogy több felhasználót vonzzon be, és mesterséges intelligenciával (AI) működő kereskedői eszközöket is bevezet - mondta Trudy Dai, a Taobao Tmall Commerce Group vezérigazgatója (CEO).

Elemzők 3 százalék alatti bevétel-növekedést becsültek, mivel az iparág küzd Kína világjárványból való egyenlőtlen kilábalásával és a pekingi Big Tech elleni kemény fellépés elhúzódó hatásaival. A múlt héten a JD.com legközelebbi riválisa 1,4 százalékos forgalomnövekedést könyvelhetett el a negyedévben, ami a leglassabb növekedési ütem az eddigi rekordok alapján.

Szóval mit gondolsz? ... az elmúlt napokban növekedést láttunk, vajon kitart-e ez a növekedés? Nekem személy szerint van néhány részvényem, amit 89 dollárért vásárolnék. Nagyon bízom benne. Természetesen reménykedem, és szerintem akár 100 dollárig is eljuthat, de valószínűleg nem ezen a héten. Jelenleg úgy gondolom, hogy 90 dollár körül leszünk. De remélhetőleg feljebb fog emelkedni, és akkor eladom, és kiszállok Kínából. Ahogy Buffett és Munger mondta nemrég, kár, hogy az USA és Kína nem tud együtt dolgozni, és engem is aggaszt ez a pekingi beavatkozás. Egyszerűen még mindig annyira bizonytalannak találom az ottani környezetet.


No comments yet