S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Streamovací služby a hledání největších hráčů na trhu.

Ahoj investoři!

Dnes bych rád slyšel vaše názory na to, které společnosti by mohly mít největší podíl na streamovacím trhu. Streamování videa se stalo neodmyslitelnou součástí našich životů, a proto je důležité sledovat, jak se tato oblast vyvíjí a které společnosti mají potenciál růst a získat z ní největší podíl.

Netflix $NFLX-3.9%: Netflix je jedním z hlavních hráčů na trhu a má v současné době největší podíl na streamovacím trhu. S obrovskou knihovnou filmů, seriálů a originálního obsahu se Netflix stal synonymem pro streamování. Nicméně, jeho dominance už není tak vysoká jako bývala.

Amazon $AMZN-1.6% : Amazon Prime Video se stále více vyrovnává s Netflixem a díky svému globálnímu rozšíření a rozmanitému obsahu získává stále větší popularitu. S integrací do Amazon Prime služby a ekosystému Amazonu má společnost velký potenciál růst i nadále.

Disney $DIS+0.2% : Disney+ byl relativně novým hráčem na trhu, ale v krátké době získal miliony předplatitelů díky svému bohatému obsahu značek jako Marvel, Star Wars, Pixar a Disney samotného. S rostoucím počtem exkluzivního obsahu a globální dostupností má Disney+ velkou šanci na další růst.

Apple $AAPL+1.3% : Apple TV+ je stále v počátečních fázích, ale s obrovskou finanční rezervou a schopností zajistit exkluzivní obsah od renomovaných tvůrců by neměl být opomenut. Apple se snaží získat předplatitele díky svému značkovému jménu a integrovanosti.

Jaké firmě v odvětví streamovacích služeb věříte nejvíce a proč?

Samozřejmě, nevyjmenoval jsem všechny firmy, jen pár velkých hráčů.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Za mě tady jednoznačně vyhrává jedna firma a to kvůli její "tradici". Tu službu znáte všichni, kdo máte doma chytrou televizi s dálkovým ovladačem. Uhádnete její název? Není to těžké. Většinou je to červené na bílém... :-D

Proč zrovna tato červeno-bílá firma :D ti přijde jako Top. do budoucna? :D

Ač nemám rád její aktuální tvorbu ve stylu hyper-woke-korektnosti... tak když tuhle část pominu, je Netflix brán jako synonymum pro stramovací službu. Tady u nás v ČR třeba zase tolik ne ale v USA mají obrovskou dominanci a historii... Nikdo přece domu nezve holky na "HBO and chill"... :-D Takže ano, pokud si mám na někoho vsadit, tak na Netflix.

Za mě určitě $DIS+0.2% a $NFLX-3.9%. Ten obsah je skvělý a ty výsledky také nejsou špatné.

A kdyby sis měl vybrat? ;)

Tak bych zvolil asi $DIS+0.2%.

WBD s HBO má nejlepší obsah, kvalitě jejich seriálů se jiná značka nerovná, a nekulhají ani v hitových filmech, kde se jim rovná jedině NFLX

HBO je rozhodně taky super.

Já si vždycky řeknu, že budu na něco koukat a vlastně třeba na Netflixu nenajdu nic co by mě nějak extra zajímalo. Mně se líbí Disney+ hlavně díky přilákání všech věkových skupin. Pak bych zařadil Amazon.

Mám stejný problém jakmile otevřu Netflix :D tam je buď pár ověřených pecek nebo nic.

Amazon má veliký potenciál kvůli tebou zmiňované ingtegraci. Řekl bych, že si neustále budou konkurovat a nebude tu jednoznačný vítěz. Všichni chtějí kousek koláče.

Nedokážu posoudit, byl bych rád, kdyby to byl Disney, ale bude dost záležet na kvalitě obsahu, ta bude rozhodovat.

To určitě, Netflix má své top seriály, za kterými se lidé vrátí, ale v poslední době mi přijde že to začíná zaostávat.

Za mě $DIS+0.2% a $NFLX-3.9%

Za mě Netflix a Disney 🤔

já osobně celkem fandím netflixu až na ty předabované filmy to celkem ujde ale lepší origo z Bombuj :D nicméně asi netflix a disney budou top 2

Bombuj je top někdy no :DD

Bombuj, nebo přehrajto také někdy používám. A my se pak divíme, že velké streamovací služby mají horší tržby a nemají tolik předplatitelů :)

já se nedivým když obsah není origo dabing a nedá se to poslouchat :D a filmy v AJ moc nemusím málo kdy mi sedne original dabing a v češtině zas není vubec nebo odporný cz dabing

Trošku mi tam chybí YouTube s 2mld uživatelů, příjmy jako Netflix a téměř nulovým opex;)

YouTube beru jako samostatnou kategorii. Nemyslím si, že YouTube je streamovací platformou ale spíš internetový server pro sdílení videosouborů.