S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Zmeškali ste Apple? Tu máte včas ďalšiu veľmi silnú spoločnosť Warrena Buffetta, na ktorej môžete zbohatnúť

Warren Buffett dosiahol obrovské víťazstvá so spoločnosťou Apple $AAPL-1.2% a slávnemu investorovi sa spoločnosť páči natoľko, že z nej urobil najväčšiu akciovú spoločnosť Berkshire Hathaway, avšak táto spoločnosť je už dosť vysoko a nemusí byť pre vás atraktívna. Spoločnosť o ktorej si napíšeme môže mať podobný scenár ako Apple.

Spoločnosť s podobným scenárom od Warrena Buffetta, ako Apple?

Vďaka kombinácii opakovaných nákupov akcií a masívneho zhodnocovania kapitálu Apple narástol na zhruba 47 % celkového akciového portfólia Berkshire. Apple má stále atraktívne príležitosti na rast v oblasti mobilného hardvéru, softvérových služieb a rôznych ďalších vznikajúcich technológií, ale myslím si, že v portfóliu Berkshire Hathaway je ďalšia rastová spoločnosť, ktorá bude pri súčasných cenách poskytovať investorom ešte lepšie výnosy.

Investori by sa mali vrhnúť na Snowflake $SNOW-2.0% 

Schopnosť pristupovať k cenným údajom a analyzovať ich je už teraz zásadným konkurenčným rozdielom pre podniky a v budúcnosti bude čoraz dôležitejšia. Snowflake poskytuje službu skladovania údajov, ktorá umožňuje zákazníkom kombinovať a analyzovať údaje z webových služieb $AMZN-2.6% Amazon Web Services, $MSFT-1.3% Microsoft Azure, $GOOG-1.1% Google Cloud spoločnosti Alphabet a ďalších poskytovateľov služieb. Prevádzkuje aj trh s údajmi, ktorý používateľom umožňuje speňažiť svoje údaje a nakupovať súbory údajov od iných poskytovateľov tretích strán.

Snowflake poskytuje službu, ktorá pomáha klientom "búrať zábrany" a získať prístup k informáciám, ktoré vedú k hodnotnejším analytickým prehľadom a prináša vysokú spokojnosť zákazníkov a úroveň zachovania čistých príjmov. V minulom roku jej služby odporučilo 100 % zákazníkov spoločnosti, čo predstavuje piaty rok po sebe 100 % spokojnosť zákazníkov, čo je naozaj zaujímavá štatistika, ktorú nemá len tak hocijaká firma. To pomohlo viesť k 178%-nej miere udržania čistých výnosov v dolároch v štvrtom štvrťroku - čo znamená, že existujúci zákazníci zvýšili svoje výdavky o 78% v porovnaní s obdobím predchádzajúceho roka. 

Snowflake tento rok poskytuje zákazníkom vylepšené služby pri nižších nákladoch, no stále očakáva rast výnosov približne o 66 % ročne. Ešte lepšie je, že faktory vrátane rozsahu, úspechu u podnikových zákazníkov, cien na základe cloudových zmlúv a vylepšenia produktov vedú k zlepšeniu marže. Vďaka novým zákazníkom, ktorí sa pripájajú k ich službám v pôsobivom množstve, zvýšeným výdavkom existujúcich zákazníkov a zlepšujúcej sa hrubej marži, má Snowflake fantastický výhľad na rast. 

Zdroj: Fool.com

Vysoká inflácia, hroziace zvýšenie úrokových sadzieb, ruská invázia na Ukrajinu a ďalšie faktory vytvárajúce neistotu viedli k prudkému poklesu ocenenia mnohých technologických spoločností závislých od rastu, ktoré zatiaľ nevykazujú výrazné zisky. Zatiaľ čo akcie spoločnosti Apple sa obchodujú len o 4 % oproti svojmu celoživotnému maximu, cena akcií Snowflake je približne o 44 % nižšia ako jej maximálna hodnota, čo môže byť zaujímavý vstup pre investorov.

S trhovou kapitalizáciou približne 71,5 miliardy dolárov je Snowflake už priamo na území veľkých spoločností, ale spoločnosť stále vyzerá úplne malá v porovnaní s Apple a jej trhovou kapitalizáciou približne 2,86 bilióna dolárov. Ak hľadáte rastovo orientované akcie v portfóliu Berkshire Hathaway, ktoré sú schopné priniesť výbušné výhry, myslím si, že zaujatie prístupu kúpy a držania akcií dátového špecialistu by bol skvelý krok, avšak nevnímajte to ako investičnú radu, len ako analýzu. Pri písaní tohto článku som sa inšpiroval údajmi z Fool.com

Ak sa vám článok páči, môžete si ma follownúť, aby vám nič neuniklo.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Že bychom to podle něho zkusili? :D

Možná tak až to spadne o dalších 50%;) Navíc tohle nekoupil Buffett, nechápu jak to pořád můžou opakovat, když je evidentní, že o tom co SNOW dela ví ti dva v lepším případě jen základy.

Už dlhšie pozeram na $SNOW-2.0%

Tak toto je správny impulz ?

Ešte chvilu pockam asi či to nepadne

Dam si do watchlistu

určite minimálne tam