S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Cardano vypadá na současných cenách atraktivně, uvidíme 5 dolarů za minci ještě letos?

Poslední měsíc byl pro Cardano velmi zajímavý. Po delším medvědím období zaznamenala tato proof-of-stake kryptoměna 40% nárůst své hodnoty, a to díky několika růstovým faktorům, které jí přidaly miliardy dolarů k tržní kapitalizaci. Navíc má jeden z nejambicióznějších dlouhodobých plánů expanze. Mnoho investorů se tak dnes ptá: Nestálo by Cardano na těchto cenách za investici? 

Co čeká Cardano v roce 2022?

Jakkoliv nebyly poslední měsíce pro kryptoměnový trh právě příznivé, bylo by omylem domnívat se, že růstovým dnům je konec. Naopak. Vlajkové kryptoměny v čele s Bitcoinem $BTCUSD+1.2% viditelně našly svůj support a mnoho odborníků očekává, že se nacházíme v období akumulace před další velkou rally. To je skvělý signál také pro všem dobře známé Cardano. Co od něj tedy můžeme čekat?

Grayscale a Coinbase katalyzátory

Cenu $ADAUSD+3.3% v poslední době posunulo několik katalyzátorů. 

Prvním z nich je získání největšího procentuálního podílu v nově spuštěném fondu inteligentních kontraktů společnosti Grayscale. Ve fondu se těší 24% váze, což ukazuje jeho důležitost pro institucionální investory. Jedním z hlavních důvodů, proč kryptoměny během pandemie vystřelily zpět na výsluní, byl rostoucí zájem institucionálních investorů. Vyjádření důvěry ze strany některých největších investorů Cardanu a jemu podobným kryptoměnám nesmírně prospělo. Po zařazení do fondu navíc hodnota Cardana vzrostla o 10 %.

Kromě toho špičková krypto burza Coinbase $COIN-3.2% nedávno oznámila, že na své platformě umožní staking. Cardano bude mezi prvními blockchainy, které budou součástí nové nabídky. Aktuální výnosnost držby ADA je na zdravé úrovni 3,75 %. Uživatelé navíc obdrží své odměny po skončení počátečního období držení.

Výnos 3,75 % představuje pro většinu investorů slušný výnos z hlediska zhodnocení kapitálu. Přidané funkce stakingu na Coinbase jen zvýší dlouhodobou hodnotu sítě pro investory.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1510097187560038403

Budoucí vývoj sítě Cardano

Jedním z nejpovzbudivějších aspektů Cardana je jeho schopnost neustále se vyvíjet a odlišovat se od ostatních. Může se pochlubit úžasnými výsledky aktualizací a jeho vývojáři si stanovili nové cíle, které jim umožní platformu zdokonalit. Jejich strategie postupného vývoje je velmi úspěšná, protože v příštích letech plánuje posunout věci o několik stupňů výš.

V nadcházející fázi se Cardano po zaměření na rychlost a spuštění chytrých kontraktů na své platformě zaměří na škálovatelnost. Ve fázi Basho budou představeny technologie, jako je Hydra, které by mohly zvýšit její propustnost na miliony transakcí za sekundu (TPS). Technologie Hydra využívá mimořetězcové účetní knihy, aby se zabránilo úzkým místům v síti. Pokud se týmu podaří tuto technologii úspěšně implementovat, Cardano by mohlo snadno usilovat o peníze firem jako Visa $V-0.6%.

Astronomický cíl jednoho milionu TPS se však zdá být přinejmenším vzdálený. Vývojáři navíc také zdůraznili, že cíl je spíše aspirační a škálovatelnost závisí na poptávce. Nicméně aktualizace jistě zvýší propustnost Cardana z 250 TPS a mohla by dokonce zastínit teoretickou kapacitu sítě Visa, která činí přibližně 65 000 TPS. Při dosahování mainstreamového přijetí musí krypto v příštích letech výrazně zvýšit rychlost transakcí.

https://twitter.com/InputOutputHK/status/1511314275436056584

Investovat do Cardana?

Cardano dnes vypadá při ceně pod jeden dolar velmi atraktivně, o tom nemůže nikdo pochybovat. Ačkoliv se spoustu dalších kryptoměn snaží vstoupit do jeho prostoru a konkurovat mu, těžko zabrání tomu, aby se dítě Charlese Hoskinsona dál úspěšně vyvíjelo.

Další růst ceny samozřejmě závisí na tom, jak se bude dařit kryptoměnovému trhu jako celku, ale pokud by se naplnila slova některých analytiků a dočkali bychom se další rally podobné té z přelomu 2020/2021, mohlo by Cardano snadno využít své pozice oblíbené a praktické kryptoměny a znásobit svou hodnotu. Menší pozice v portfoliu by tak neměla být proti srsti žádnému rozumnému investorovi.

Tohle samozřejmě není investiční doporučení. Prvotní nadšení přišlo od investora Muslima Farooquea, já s ním pouze souhlasím. Vlastní DD je základ!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @milan má karmu 2266 a je členem této komunity od 20/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ano prosím, cardano za $5 🙏

Nic nebude... 😛

ADA držím a nijak se nestresuju, je to jen menší pozice v rámci diverzifikace 😎

$ADAUSD+3.3% goo!

😂😂😂