S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Страхотни акции за купуване през 2023 г.

Grozdan Iliev
21. 5. 2023
1 min read

Защо изобщо да се занимавате с акции за жълти стотинки или евтини акции?

Трябва да сте подготвени за факта, че не всяка закупена от вас акция ще бъде успешна; много от тях са евтини, защото не са добри компании или са били изпреварени от своите конкуренти.

Тези, които успеят, обаче имат потенциала да се изплатят в голяма степен. Възможно е възвръщаемостта на инвестицията ви да се увеличи 5 или 10 пъти. По тази причина най-добрият начин да инвестирате в тях е да разпределите инвестицията си на малки суми между няколко различни компании, за да увеличите шансовете си.

Ако решите да търгувате с акции за жълти стотинки, важно е да ги държите под контрол, за да можете да реагирате на нови събития.

1. Cyrn Inc ($CYRN)

Cyrn е основана през 1991 г. и е базирана в Херцлия, Израел. Тя е международен играч в областта на киберсигурността. Компанията разработва и продава решения за информационна сигурност, които защитават транзакции в интернет, електронна поща и мобилни устройства.

Cyrn преживява своя разцвет в началото на 2000-те години и оттогава цената на акциите ѝ преживява дълъг и драматичен спад до сегашната си стойност. Въпреки това има няколко причини да сме положително настроени към тази акция за стотинки.

Най-вече няколко големи хедж фонда държат позиция в акциите, което показва известна степен на институционално доверие в технологичните решения на компанията. Cyrn се отличава с разнообразния си набор от продукти за киберсигурност, които са особено продаваеми в родната й юрисдикция в Израел. За бъдещ растеж тази компания трябва само да си осигури продължителен период на увеличаване на приходите, за да възроди дните си в светлината на прожекторите на Уолстрийт.

2. Nokia ($NOK+0.0%)

Nokia е финландска телекомуникационна компания, която произвежда компютърен хардуер и мрежово оборудване.

Компанията си е създала добро име като един от водещите производители на мобилни телефони в началото на 21-ви век. Сега тя се фокусира почти изцяло върху инфраструктурата и хардуера.

Славните дни на върха на мобилните технологии са отминали и цената на акциите на Nokia е далеч от своя пик. Последните няколко години бяха период на преход, тъй като вместо това тя се съсредоточи върху производството на мрежов хардуер и разработването на 5G инфраструктура - процес, който не беше напълно успешен.

Компанията има значителен дял от 15% от световния пазар на телекомуникационно оборудване. Новата лидерска позиция и 5G предоставят възможност да се спечелят част от тези пари от акциите на компанията.

3. Seanergy Maritime Holdings Corp ($SHIP+0.0%)

Seanergy Maritime Holdings е транспортна компания, която притежава флот от товарни кораби. Това са големи кораби, които често се използват за транспортиране на суровини, като например въглища, по целия свят.

Акциите на корабни компании обикновено са особено волатилни, така че ако ще инвестирате, трябва да сте в течение на новинарския цикъл. Те също така са циклични, като имат тенденция да се покачват, когато световната търговия е в подем, и да спадат, когато икономиките започнат да стагнират.

Институционалните инвеститори се отдръпнаха от корабоплаването, поради което акции като тази се търгуват толкова евтино. Компанията $SHIP+0.0% се търгува под стойността на активите си - флот от 14 огромни товарни кораба. Освен това наскоро тя успя да усъвършенства основния си бизнес модел, което я подготвя за потенциално възстановяване.

Корабоплаването, както и другите видове транспорт, постепенно ще претърпи трансформация поради екологичните разпоредби и евентуалното преминаване към по-добри и по-евтини горива. Това може да помогне на корабните компании да спестят разходи и да се съсредоточат върху печалбите си.

4. Arcadia Biosciences Inc. ($RKDA+0.1%)

Arcadia е компания в областта на "селскостопанските биотехнологии", която е специализирана в модифицирането на земеделски култури с цел подобряване на техните хранителни и здравословни свойства.

Тя се фокусира основно върху пшеницата, соята и конопа. Последните времена бяха трудни за Arcadia, благодарение на трудното финансово положение и цената на акциите, която спадна от над 100 USD през 2015 г. и от 2019 г. се намира в зоната, под 5 USD.

Нейният фокус върху здравословната храна и адаптирането на конвенционалните култури, за да предложи на фермерите по-екологично решение, е потенциално предимство. Arcadia може да бъде готова да се възползва от един свят, който е все по-ангажиран с намирането на съобразени с климата решения на трудния проблем с изхранването на нарастващото население.

Това не е финансов съвет. Предоставям публично достъпни данни и споделям мнението си за това как аз самият бих се справил със ситуацията. Инвестирането е рисково и всеки носи отговорност за своите решения.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.