S&P 500 ^GSPC
5,137.08
+0.80%
Nvidia NVDA
$822.79
+4.00%
Meta META
$502.30
+2.48%
Alphabet GOOG
$138.10
-1.20%
Amazon AMZN
$178.22
+0.83%
Apple AAPL
$179.63
-0.62%
Microsoft MSFT
$415.50
+0.45%
Tesla TSLA
$202.64
+0.38%

Nagy penny részvények vásárolni 2023-ban

Ferkó Joó
21. 5. 2023
5 min read

Miért érdemes egyáltalán filléres vagy olcsó részvényekkel foglalkozni?

Fel kell készülnie arra, hogy nem minden filléres részvény, amit megvesz, lesz sikeres; sok azért olcsó, mert nem jó cégek, vagy mert a versenytársaik lekörözték őket.

Azokban, amelyek azonban sikeresek, megvan a lehetőség, hogy nagyot fizessenek. Lehetséges, hogy a befektetésed 5x vagy 10x megtérüljön. Emiatt a legjobb módja a befektetésnek, ha kis összegekre elosztva, több különböző vállalat között osztja el a befektetését, hogy növelje az esélyeit.

Ha úgy dönt, hogy filléres részvényekkel kereskedik, fontos, hogy ellenőrzés alatt tartsa őket, hogy képes legyen reagálni az új fejleményekre.

1. Cyrn Inc. ($CYRN)

A Cyrn vállalatot 1991-ben alapították, székhelye az izraeli Herzliya városában található. A kiberbiztonsági iparág nemzetközi szereplője. A vállalat olyan információbiztonsági megoldásokat fejleszt és értékesít, amelyek védik a webes, e-mail és mobil tranzakciókat.

A Cyrn a 2000-es évek elején élte fénykorát, és azóta részvényeinek árfolyama hosszú és drámai zuhanáson ment keresztül a jelenlegi értékéig. Azonban több okunk is van arra, hogy pozitívan álljunk ehhez a filléres részvényhez.

A legfontosabb, hogy több nagy fedezeti alapnak van pozíciója a részvényben, ami a vállalat technológiai megoldásaiba vetett intézményi bizalomról tanúskodik. A Cyrn-t a kiberbiztonsági termékek sokszínű csomagja különbözteti meg, amelyek különösen piacképesek a székhelyén, Izraelben. A jövőbeni növekedéshez a vállalatnak már csak egy tartósan növekvő bevételt kell biztosítania ahhoz, hogy újra a Wall Street reflektorfényében töltse napjait.

2. Nokia ($NOK+0.7%)

A Nokia egy finn távközlési vállalat, amely számítógépes hardvereket és hálózati berendezéseket gyárt.

A vállalat a 21. század elején az egyik vezető mobiltelefon-gyártóként szerzett magának jó nevet. Ma már szinte kizárólag az infrastruktúrára és a hardverekre összpontosít.

A mobiltechnológia élvonalában töltött fénykorának vége, és a Nokia részvényárfolyama már messze túl van a csúcson. Az elmúlt néhány év az átmenet időszaka volt, mivel ehelyett a hálózati hardverek gyártására és az 5G infrastruktúra fejlesztésére összpontosított, ami nem volt teljesen sikeres.

A vállalat jelentős, 15%-os részesedéssel rendelkezik a globális távközlési berendezések piacán. Az új vezető pozíció és az 5G lehetőséget kínál arra, hogy a vállalat részvényeiből némi pénzt keressen.

3. Seanergy Maritime Holdings Corp. ($SHIP+1.8%)

A Seanergy Maritime Holdings egy szállítmányozási vállalat, amely teherhajóflottával rendelkezik. Ezek nagy hajók, amelyeket gyakran nyersanyagok, például szén szállítására használnak világszerte.

A hajózási részvények általában különösen változékonyak, ezért ha befektetni akarsz, akkor a hírcikluson belül kell maradnod. Ciklikusak is, hajlamosak emelkedni, amikor a globális kereskedelem fellendül, és esni, amikor a gazdaságok stagnálni kezdenek.

Az intézményi befektetők eltávolodtak a hajózástól, ezért az ilyen részvények ilyen olcsón kereskednek. A $SHIP+1.8% vállalatot eszközeinek - 14 hatalmas teherhajóból álló flottájának - értéke alatt kereskedik . Emellett a közelmúltban sikerült finomítani az alapvető üzleti modelljét, ami lehetővé teszi a potenciális fellendülést.

A hajózás, akárcsak más közlekedési eszközök, fokozatosan átalakul a környezetvédelmi előírások és a jobb és olcsóbb üzemanyagokra való esetleges áttérés miatt. Ez segíthet a hajózási társaságoknak költségmegtakarítást elérni, és a nyereségükre összpontosítani.

4. Arcadia Biosciences Inc. ($RKDA-3.2%)

Az Arcadia egy "mezőgazdasági biotechnológiai" vállalat, amely a növények módosítására specializálódott, hogy javítsa azok táplálkozási és egészségügyi előnyeit.

Elsősorban a búzára, a szójababra és a kenderre összpontosít. Az Arcadia számára a közelmúltban nehéz idők jártak, köszönhetően a nehéz pénzügyi helyzetnek és a részvényárfolyamnak, amely a 2015-ös 100 dollár feletti értékről esett , és 2019-től a zónában, 5 dollár alatt ül.

Az egészséges élelmiszerekre és a hagyományos növények adaptálására való összpontosítása, hogy zöldebb megoldást kínáljon a gazdáknak, potenciális előnyt jelent. Az Arcadia készen állhat arra, hogy hasznot húzzon egy olyan világból, amely egyre inkább elköteleződik a növekvő népesség táplálásának nehéz problémájára klímatudatos megoldások keresése mellett.

Ez nem pénzügyi tanácsadás. Nyilvánosan hozzáférhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném a helyzetet. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.