S&P 500 ^GSPC
5,069.53
-0.38%
Alphabet GOOG
$138.75
-4.50%
Tesla TSLA
$199.40
+3.87%
Apple AAPL
$181.16
-0.75%
Microsoft MSFT
$407.54
-0.68%
Meta META
$481.74
-0.47%
Nvidia NVDA
$790.92
+0.35%
Amazon AMZN
$174.73
-0.15%

Velike zaloge penny za nakup v letu 2023

Željko Kos
21. 5. 2023
4 min read

Zakaj bi se sploh ukvarjali z drobnimi delnicami ali poceni delnicami?

Pripraviti se morate na to, da ne bo vsaka delnica za drobiž, ki jo kupite, uspešna; mnoge so poceni, ker niso dobra podjetja ali pa so jih prehiteli konkurenti.

Tiste, ki so uspešne, pa se lahko zelo obrestujejo. Vaša naložba se lahko povrne petkrat ali desetkrat. Zato je najboljši način vlaganja vanje ta, da svojo naložbo razporedite na manjše zneske med več različnih podjetij in tako povečate svoje možnosti.

Če se odločite za trgovanje z drobnimi delnicami, je pomembno, da jih imate pod nadzorom, da se lahko odzovete na novosti.

1. Cyrn Inc ($CYRN)

Družba Cyrn je bila ustanovljena leta 1991 in ima sedež v Herzliji v Izraelu. Je mednarodni akter na področju kibernetske varnosti. Podjetje razvija in prodaja rešitve za informacijsko varnost, ki ščitijo spletne, e-poštne in mobilne transakcije.

Družba Cyrn je svoj razcvet doživela na začetku leta 2000 , od takrat pa je cena njenih delnic dolgo in dramatično padala do sedanje vrednosti. Vendar pa obstaja več razlogov za pozitivno mnenje o tej delnici za drobiž.

Predvsem več velikih hedge skladov ima pozicijo v delnici, kar kaže na določeno stopnjo institucionalnega zaupanja v tehnološke rešitve podjetja. Cyrn odlikuje raznolik nabor izdelkov za kibernetsko varnost, ki so še posebej tržno zanimivi v matični jurisdikciji Izraela. Za prihodnjo rast mora to podjetje zagotoviti le še trajno obdobje povečanih prihodkov, da bo ponovno zaživelo v soju žarometov Wall Streeta.

2. Nokia ($NOK+0.0%)

Nokia je finsko telekomunikacijsko podjetje, ki proizvaja računalniško strojno opremo in omrežno opremo.

Podjetje si je ustvarilo dobro ime kot eden vodilnih proizvajalcev mobilnih telefonov v začetku 21. stoletja. Zdaj se osredotoča skoraj izključno na infrastrukturo in strojno opremo.

Časi slave na vrhu mobilne tehnologije so minili, cena delnic družbe Nokia pa je daleč za svojim vrhom. Zadnjih nekaj let je bilo obdobje prehoda, saj se je namesto tega osredotočila na izdelavo omrežne strojne opreme in razvoj infrastrukture 5G, kar pa ni bilo povsem uspešno.

Podjetje ima precejšen 15-odstotni delež na svetovnem trgu telekomunikacijske opreme. Nov vodilni položaj in 5G predstavljata priložnost, da z delnicami podjetja zaslužite nekaj tega denarja.

3. Družba Seanergy Maritime Holdings Corp ($SHIP+0.0%)

Družba Seanergy Maritime Holdings je transportno podjetje, ki ima v lasti floto tovornih ladij. To so velike ladje, ki se pogosto uporabljajo za prevoz surovin, kot je premog, po vsem svetu.

Ladijske delnice so običajno še posebej nestanovitne, zato morate, če nameravate vlagati, biti na tekočem z novicami. So tudi ciklične, saj so v času razcveta svetovne trgovine v porastu, v času stagnacije gospodarstev pa padajo.

Institucionalni vlagatelji so se odmaknili od ladijskega prometa, zato se delnice, kot je ta, prodajajo tako poceni. Družba $SHIP+0.0% trguje pod vrednostjo svojih sredstev - flote 14 velikih tovornih ladij. Poleg tega je nedavno uspelo izpopolniti svoj osnovni poslovni model, kar ga pripravlja na morebiten ponovni vzpon.

Ladijski promet se bo tako kot druga prevozna sredstva postopoma preoblikoval zaradi okoljskih predpisov in morebitnega prehoda na boljša in cenejša goriva. To bi lahko ladjarskim podjetjem pomagalo prihraniti pri stroških in se osredotočiti na dobiček.

4. Arcadia Biosciences Inc. ($RKDA+0.1%)

Arcadia je podjetje za "kmetijsko biotehnologijo ", ki je specializirano za spreminjanje poljščin za izboljšanje njihovih prehranskih in zdravstvenih koristi.

Osredotoča se predvsem na pšenico, sojo in konopljo. Nedavni časi so bili za podjetje Arcadia težki zaradi težkega finančnega položaja in cene delnice, ki je z več kot 100 USD leta 2015 padla in se od leta 2019 nahaja v območju, pod 5 USD.

Njena osredotočenost na zdravo hrano in prilagajanje konvencionalnih pridelkov, da bi kmetom ponudila bolj zelene rešitve, je potencialna prednost. Družba Arcadia bi lahko imela koristi od sveta, ki se vse bolj ukvarja z iskanjem podnebno ozaveščenih rešitev za težak problem prehranjevanja naraščajočega prebivalstva.

To ni finančni nasvet. Zagotavljam javno dostopne podatke in delim svoja stališča o tem, kako bi sam ravnal v tej situaciji. Vlaganje je tvegano in vsak je odgovoren za svoje odločitve.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.