S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

TOP 4 růstové akcie, které si analytici oblíbili díky letošnímu růstu o více než 20%

Kryštof Jáně
22. 5. 2023
6 min read

I přes to, že se poslední týdny na trzích jako takových nedělo skoro nic, najdou se akcie, které si z toho nic nedělají. Hlavní světové indexy jdou do strany nebo mírně stoupají, ale tyto společnosti rostou jako houby po dešti.

Některé z těchto titulů jsou od začátku roku výše o několik desítek procent a ani v posledních měsících nezpomalují.

1. First Solar Inc. ($FSLR+0.7%)

Pokud jste poslední roky a měsíce nebyli pod kamenem, tak jste jistě zaregistrovali světový boom v udržitelnosti. Právě firmy jako je First Solar jsou ty, které z tohoto boomu benefitují. Fotovoltaika zde ale samozřejmě byla již dříve. Díky tomu měli velké společnosti dost času na to, aby vylepšovali své technologie a nyní z toho mohou čerpat. Elektrárny si nyní na střechu kupuje kde kdo a dodavatelé nestíhají uspokojit všechny zákazníky. Kdo by nechtěl být součástí tohoto businessu?

Firma byla založena v roce 1999 a je jedním z předních světových výrobců solárních modulů.

Specializuje se na výrobu a prodej tenkých vrstev solárních modulů, které se používají ve velkých solárních elektrárnách a na střechách domů.

Začátkem tohoto roku First Solar prodal svou 141 MW elektrárnu umístěnou v Chile společnosti Toesca. Částka nebyla zveřejněna, ale je jisté, že peníze jsou investovány do vývoje společnosti.

FSLR
$176.28 $1.24 +0.71%

Společnost First Solar se zaměřuje na výstavbu velkých solárních elektráren po celém světě. Jejich moduly jsou často používány v projektech s vysokým výkonem a jsou schopny generovat velké množství elektřiny.

Pokud někomu nestačí, že se společnost nachází v odvětví, které je samo o sobě dosti ekologické, může být v klidu.

First Solar se zavazuje k udržitelnosti a snižování ekologického dopadu. Jejich solární moduly mají nízký uhlíkový otisk a výrobní proces je navržen tak, aby minimalizoval emise a odpad.

2. Fair Isaac Corp. ($FICO+1.8%)

Nyní se přesouváme k softwaru. Tahle společnost se na poli vývoje pohybuje již dlouho a je v tom vážně dobrá. Ostatně o tom svědčí také graf akcie. Ten si za poslední 3 roky připisuje přes 300% a stále vytváří nové vrcholy. Je to podobný produkt jako má třeba $PLTR+2.4%, ale i tak je dost odlišný.

A nyní něco málo k samotné společnosti.

Fair Issac je technologická společnost, která vyvíjí software pro analýzu dat.

Firma je známá díky svému FICO skóre, což je statistický model používaný k hodnocení kreditní hodnoty jednotlivců a podniků. FICO skóre je široce používáno bankami, úvěrovými společnostmi a dalšími institucemi při posuzování rizika úvěru a určování úvěrové spolehlivosti.

FICO

FICO

FICO
$1,150.66 $20.60 +1.82%

FICO poskytuje pojišťovacím společnostem analytická řešení pro správu rizik, zlepšování podpory zákazníků, identifikaci podvodů a hodnocení pojistných nároků. Pomáhá pojišťovnám optimalizovat své procesy a zvyšovat efektivitu. Nabízí také analytická řešení pro zdravotnické organizace a zdravotní pojišťovny, aby mohly efektivněji řídit rizika, zlepšovat klinická rozhodnutí, optimalizovat náklady a zvyšovat kvalitu péče.

3. Axon Enterprises Inc. ($AXON+0.1%)

Znali jste nějaké akcie, které by se zabývali nebo měli co do činění se soudy? Že ne? Tak to jsme na tom stejně. Ještě před pár dny by mě to ani nenapadlo. Věděl jsem o nějakých akciích, které se zabývají správou věznic, ale tam moje znalosti končily.

Axon Enterprises Inc. je americká technologická společnost zaměřující se na vývoj a poskytování inovativních technologií pro bezpečnostní a soudní sektor. Společnost Axon je známá především díky svým produktům v oblasti elektronického vybavení pro tělesné kamery a dalších bezpečnostních zařízení.

Mezi jejich hlavní produkty patří tělesné kamery pro policisty (Body-Worn Cameras), správa videa veřejné bezpečnosti (Evidence.com), řízení zásob elektrošokových zbraní (TASER), softwarové řešení pro řízení policie a další technologie pro záznam, správu a analýzu dat v bezpečnostních operacích.

AXON
$293.80 $0.20 +0.07%

Společnost Axon poskytuje také softwarová řešení pro soudní systémy a další instituce. Tyto systémy pomáhají s efektivní správou důkazů, záznamů a procesem zpracování soudních případů.

Akcie je nyní poblíž svých absolutních maxim a nezdá se, že by se jí chtělo dolů. Ať už jako dlouhodobou investici nebo rychlý trade bych se nad ní zamyslel. Určitě si jí blíže přiblížím v oblasti opcí.

4. World Wrestling Entertainment Inc. ($WWE+2.7%)

Na závěr zde máme americkou společnost zabývající se zábavou. Chápu, že zrovna tohle nemusí být každému při chuti, ale business je business a to investování je. Wrestling není u nás v Evropě takovým mainstream tématem jako v USA, ale tam si ho lidé pořádně užívají. Jak už to bývá zvykem, jakmile je někde velká mediální akce, je v tom hromada peněz. Pokud si chcete alespoň na část těchto peněz sáhnout, není od věci se nad touto společností zamyslet.

WWE je největší profesionální wrestlingovou organizací na světě. Organizuje živé akční wrestlingové show, které zahrnují dramatické zápasy, charaktery, příběhy a vzrušující akrobacii.

WWE také pořádá živá vystoupení a události po celém světě. Tyto živé akce jsou velmi populární mezi fanoušky wrestlingu a přitahují tisíce diváků do arén.

Společnost má také silné zastoupení v oblasti prodeje takzvaného "merche" (oblečení propagující danou společnost). Produkují a prodávají širokou škálu zboží, včetně oblečení, figurek, herních konzolí, DVD, knih a dalších předmětů spojených s wrestlingem.

WWE
$100.65 $2.60 +2.65%

Tato akcie se také pohybuje kolem svých top cen, ale stále je zde velký prostor k růstu. Nedávné earnings překonaly odhady analytiků a společnost zaznamenala zisk ve výši téměř $300M. Cena jedné akcie je nyní $101 s tím, že na začátku roku to bylo $72.

Nejedná se o finanční poradenství. Poskytuji veřejně dostupné údaje a sdílím své názory na to, jak bych se v daných situacích sám zachoval. Investování je rizikové a každý za svá rozhodnutí nese odpovědnost. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.