S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

TOP 4 acțiuni de creștere pe care analiștii le apreciază datorită creșterii de peste 20% în acest an

Andrei Ciobanu
22. 5. 2023
6 min read

În ciuda faptului că aproape nimic nu s-a întâmplat pe piețe ca atare în ultimele săptămâni, există unele acțiuni care nu fac mare caz de acest lucru. Principalii indici mondiali merg lateral sau ușor în sus, dar aceste companii cresc precum ciupercile după ploaie.

Unele dintre aceste titluri au crescut cu câteva zeci de procente de la începutul anului și nu au încetinit în ultimele luni.

1. First Solar Inc. ($FSLR+0.0%)

Dacă nu ați stat sub o piatră în ultimii ani și luni, ați observat cu siguranță boom-ul global al sustenabilității. Companii precum First Solar sunt cele care beneficiază de acest boom. Dar, bineînțeles, energia fotovoltaică a mai fost aici și înainte. Prin urmare, marile companii au avut destul timp să își îmbunătățească tehnologia și acum pot beneficia de ea. Acum se cumpără centrale electrice pentru acoperișuri peste tot, iar furnizorii nu mai țin pasul cu toți clienții. Cine nu ar vrea să facă parte din această afacere?

Compania a fost înființată în 1999 și este unul dintre cei mai importanți producători de module solare din lume.

Este specializată în fabricarea și vânzarea de module solare cu peliculă subțire, care sunt utilizate în centralele solare mari și pe acoperișurile caselor.

La începutul acestui an, First Solar și-a vândut centrala electrică de 141 MW situată în Chile către Toesca. Suma nu a fost dezvăluită, dar este cert că banii sunt investiți în dezvoltarea companiei.

FSLR
$142.89 -$1.84 -1.27%
1 Day
-0.01%
5 Days
-8.19%
1 Month
-4.44%
6 Months
-19.85%
YTD
-15.93%
1 Year
-12.59%
5 Years
+179.56%
Max.
+485%

First Solar se concentrează pe construirea de centrale solare de mari dimensiuni în întreaga lume. Modulele lor sunt adesea folosite în proiecte de mare putere și sunt capabile să genereze cantități mari de electricitate.

Dacă faptul că firma se află într-o industrie care este ea însăși destul de ecologică nu este suficient pentru unii, aceștia pot sta liniștiți.

First Solar se angajează să fie sustenabilă și să își reducă impactul asupra mediului. Modulele lor solare au o amprentă de carbon redusă, iar procesul de fabricație este conceput pentru a minimiza emisiile și deșeurile.

2. Fair Isaac Corp. ($FICO+0.0%)

Acum trecem la software. Această companie se află de mult timp în domeniul dezvoltării și este foarte bună în acest domeniu. La urma urmei, graficul acțiunilor este o dovadă în acest sens. A câștigat peste 300% în ultimii 3 ani și continuă să atingă noi maxime. Este un produs similar cu, să zicem, $PLTR+0.0%, dar totuși destul de diferit.

Și acum un pic despre compania în sine.

Fair Issac este o companie de tehnologie care dezvoltă software de analiză a datelor.

Compania este cunoscută pentru scorul FICO, care este un model statistic utilizat pentru a evalua bonitatea persoanelor fizice și juridice. Scorurile FICO sunt utilizate pe scară largă de bănci, companii de credit și alte instituții pentru a evalua riscul de credit și a determina bonitatea.

FICO
$1,285.05 -$3.21 -0.25%
1 Day
+0%
5 Days
-0.59%
1 Month
+0.53%
6 Months
+49.81%
YTD
+13.89%
1 Year
+91.8%
5 Years
+421.52%
Max.
+93,908.19%

FICO oferă companiilor de asigurări soluții analitice pentru gestionarea riscurilor, îmbunătățirea asistenței pentru clienți, identificarea fraudelor și evaluarea cererilor de despăgubire. Aceasta ajută companiile de asigurări să își optimizeze procesele și să își îmbunătățească eficiența . Oferă, de asemenea, soluții analitice pentru organizațiile de asistență medicală și asigurătorii de sănătate pentru a gestiona mai eficient riscurile, a îmbunătăți deciziile clinice, a optimiza costurile și a îmbunătăți calitatea îngrijirii.

3. Axon Enterprises Inc. ($AXON+0.0%)

Cunoașteți acțiuni care se ocupă sau s-au ocupat de procese? Nu ați cunoscut? Atunci suntem în aceeași barcă. Cu câteva zile în urmă, nu m-aș fi gândit la asta. Cunoșteam câteva acțiuni care se ocupau de administrația penitenciarelor, dar acolo se terminau cunoștințele mele.

Axon Enterprises Inc. este o companie americană de tehnologie axată pe dezvoltarea și furnizarea de tehnologii inovatoare pentru sectoarele de securitate și justiție. Axon este cel mai bine cunoscută pentru produsele sale în domeniul echipamentelor electronice pentru camere de corp și al altor dispozitive de securitate.

Printre principalele lor produse se numără camerele corporale pentru polițiști (Body-Worn Cameras), gestionarea video în domeniul siguranței publice (Evidence.com), gestionarea inventarului de arme cu electroșocuri (TASER), soluții software de gestionare a poliției și alte tehnologii de înregistrare, gestionare și analiză a datelor în cadrul operațiunilor de securitate.

AXON
$270.63 -$0.91 -0.34%
1 Day
+0%
5 Days
-0.18%
1 Month
+6.48%
6 Months
+35.57%
YTD
+7.91%
1 Year
+39.22%
5 Years
+367.77%
Max.
+58,930.43%

De asemenea, Axon oferă soluții software pentru sistemele judiciare și alte instituții. Aceste sisteme ajută la gestionarea eficientă a probelor, a înregistrărilor și a procesului de procesare a cauzelor judiciare.

Acțiunile sunt acum aproape de maximele absolute și nu par să caute să scadă. Fie ca o investiție pe termen lung, fie ca o tranzacție rapidă , m-aș gândi la ea. Cu siguranță mă voi uita mai atent la ea în zona de opțiuni.

4. World Wrestling Entertainment Inc. ($WWE+0.0%)

În cele din urmă, avem o companie americană de divertisment. Înțeleg că aceasta în special s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, dar afacerile sunt afaceri și investițiile sunt. Wrestlingul nu este la fel de răspândit în Europa ca în SUA, dar oamenii se bucură de el acolo. Așa cum se întâmplă de obicei, de îndată ce există un eveniment mediatic important undeva, sunt mulți bani implicați. Dacă vreți să puneți mâna pe cel puțin o parte din acești bani, nu este o idee rea să vă gândiți la această companie.

WWE este cea mai mare organizație de wrestling profesionist din lume. Aceasta pune în scenă spectacole de wrestling cu acțiune live care includ meciuri dramatice, personaje, povești și acrobații captivante.

WWE găzduiește, de asemenea, spectacole și evenimente live în întreaga lume. Aceste evenimente live sunt foarte populare în rândul fanilor de wrestling și atrag mii de spectatori în arene.

Compania are, de asemenea, o prezență puternică în vânzarea așa-numitelor "merch" (îmbrăcăminte care promovează compania). Produce și vinde o gamă largă de mărfuri, inclusiv îmbrăcăminte, figurine de acțiune, console de jocuri, DVD-uri, cărți și alte articole legate de wrestling.

WWE
$100.65 $2.60 +2.65%
1 Day
+0.03%
5 Days
+0%
1 Month
+0%
6 Months
-2.16%
YTD
+46.76%
1 Year
+34.31%
5 Years
+21.28%
Max.
+298.61%

Această acțiune se situează, de asemenea, în jurul prețurilor sale de top, dar există încă mult loc de creștere. Câștigurile recente au depășit estimările analiștilor, iar compania a înregistrat un profit de aproape 300 de milioane de dolari. Prețul pe acțiune este acum de 101 dolari, în creștere de la 72 de dolari la începutul anului.

Aceasta nu este o consultanță financiară. Furnizez date disponibile în mod public și îmi împărtășesc opiniile cu privire la modul în care m-aș comporta eu însumi în aceste situații. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.