S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Tak dneska to bude hezký čtvrtek po výsledcích.🍀💵

$NVDA+0.8% asi nemusím zmiňovat, je toho teď plný internet a zde jsme to taky probrali. Máme hezký růst a všem velká gratulace kdo drží!👍 Měl bych dvě otázky. Investujete/přikupujete i v této době růstů do technologií jako $MSFT-1.8% $GOOGL+0.3% $META+1.5% $AMZN-1.2% $NVDA+0.8% $AMD+0.7%  a další...? Klidně doplňte další výčet společností, které jsou na růstu díky AI a líbí se Vám, je jich určitě víc.

Druhá otázka, případně pokud ne, na jaký sektor by jste se třeba teď zaměřili nebo Vám přijde zajímavý nyní?😊

Pojď me si to rozebrat a případně dát inspiraci. Já osobně držím společnosti zmíněné na začátku, (mimo teda té $NVDA+0.8% a $AMD+0.7%, páč se přiznám, že jsou takovou raketu nepředpokládal). Jak ale už tu názory zazněly, plno lidí v tom vidí jen "vlnu", která může rychle zase opadnout. Ano, je to budoucnost, ale co třeba nějaké regulace, vždyť už toto téma se otevřelo - potencionální strach z AI. Dále taky tu máme pořád inflaci vyšší, dluh USA, bankovní krize, hypotéční ...a také stále konflikt na Ukrajině.🤔

Já nechci být negativní a za růst jsem rád. Osobně jsem tedy ale čekal spíše trh do strany celý tento rok a že bude prostor co nejvíce nakupovat. Ještě před nedávnem tu byla recese na spadnutí. Ano, stále se může stát, není dohoda na stole a jednající strany uvedli 25% šanci, že nestihnout se domluvit do 1. června. (Na toto téma bych něco zpracoval na konci týdne). Ovšem, když se dohodnou, chtějí ten dluh alespoň na 2 roky zvýšit. Část představitelů FEDU taky uvažují o zmírnění jejich politiky, o pauze se zvyšováním úrokové sazby.

Jak tomu věříte. Budete přikupovat v tomto sektoru, protože už větší pokles nebude a nebo budete jen držet a hledáte raději jiné sektory, kam investovat?😊

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Držím $MSFT-1.8% a $GOOGL+0.3%. U těchto společností došlo k pěknému růstu díky AI a plánuji vybrat zisky a něco ponechat.

Mám $MSFT-1.8% , $TSM-4.9%  a $INTC-1.8%  ten je zatím v pozadí ohledně AI. Přemýšlím nad tím, že bych vybral zisky, protože ta vlna růstu kvůli AI je fakt obrovská a nevím jestli to přebije zmíněné negativní faktory. Po včerejšku mám hezký zisk, takže z $TSM-4.9%  bych možná část vybral.

Pěkné gratulace. $TSM-4.9% bych vybral taky asi, tam muže byt více strašáků. $MSFT-1.8% taky držím a taky váhám. Je to vysoko vše ale zase zrovna u toho Microsoftu myslím, že tu hodnotu mají nejblíže k ceně a můžou jit nahoru ještě. U jiných bych nejspíše prodával.

Koukám dneska na to $TSM-4.9%  a váhám jestli prodat nebo ne. Microsoft si určitě nechám.

Ještě doplním, že na $TSM-4.9%  mám +20%. Takže asi vyberu zisk.

Já už téměř všechno přelil do jiných sektorů. Nejen, že mě baví více, ale i jsou teď za skvělé ceny. O to víc oproti celému big tech. Nejvíce mám zastoupeno asi consumer defensive.

👍 jaké například sektory mimo consumer defensive, jestli mohu vyzvídat? 😁

Určitě můžeš. Mám industry, healthcare a nějaký fintech. 👍

Za tyto ceny zatím dávám ruce pryč od tech. firem, až na menší tech firmy, tam se dají ještě najít poměrně cenově přijatelné kousky.

Ta nvidia je teda extrém... nečekali se horší výsledky ? :D Já se od těch akcií v růstu držím dál ani by mě nenapadlo teď kupovat cokoli z těch elit jako msft,appl apod... Zaměřuji se teď na akcie co jsou v pádu jako PEPSICO,PG,SBUX,CVS,DIS... Nikdy nekupuju něco co roste do nebes prostě si přiznám ujel mi vlak zkusím počkat na pokles a hledám jinde.. :)

Souhlas a ano, já tohle nečekal. Lákalo mě jít i short, naštěstí, sedl jsem si na rukou a v pohodě. Ano, díky za názor, souhlasím, taky už do těchto společností nejdu a jak říkáš, teď se otevřela třeba možnost v SBUX, DIS,CVS, poslední dvě mám a nejspíše přidám.

Přesně tak, taky jsem to nečekal a vlak mi ujel stejně jako tobě, cena mi přijde přepálená u všech big. techů.

Tak já celkem vychytal CRWD ale chtěl bych tam mít větší pozici celkové celé portfolio bych chtěl mít větší no 😁 snad popadají výše jmenovaní a napálím tam kotel na rozumných supportech 👍

Zajímavý sektor, když pominu AI, je určitě kybernetická bezpečnost. Nové technologie, nové zařízení i AI bude potřebovat ochranu a ochranu před ztrátou citlivých dat.

Díkes za tip, pravda že takového zástupce nemám v portfoliu. Nějaký tvůj favorit? 😊

Momentálně už na těchto cenách nic moc nenakupuji. To, co jsem chtěl mám za lepší cenu a počkám si ještě na lepší👍

Cítím to taky tak. Ty zmíněné společnosti mám za lepší cenu a nechci si kazit průměr, na druhou stranu pokles na místa kde to bylo říjen/listopad 2022 to zažít nechceme

Ahoj, za mňa držím akcie $MSFT-1.8% , $GOOGL+0.3% , $META+1.5% , $NVDA+0.8%  a čakám na ich dosiahnutie OTH potom postupne predávam (NVDA dnes), už nedokupujem, musela by niektorá klesnúť aspoň o 25%. A čo sa týka iných akcií tak osobne mám v hľadáčiku z technologických $QCOM-1.7% (nákup pri 95-100doláčov) z iných sektorov pre diverzifikáciu pravdepodobne pôjdem do $BTI+0.8% $IP+0.6% $SU+0.4% $GGB-0.1%  $CIB-3.1%

Díkes za tipy, poslední 4 zmíněné vůbec neznám a rád se na ně mrknu. U té $NVDA+0.8% gratulace a nedivím se, taky bych prodával teď kdybych držel. Ten $QCOM-1.7% by nemusel být špatný jako zástupce čipů.

Teraz su padnute banky..a reit... technológie boli tak rok do zadu ok

Prípadne ešte male tech akcie ktore su este stale vyklesane...aj ked su dost rizikove

Právě no, banku držím jednu a reity 3 s tím, že jeden je spojený s zdravotnictvím. Jak ale říkáš, tam se nic moc neděje teď a asi ještě nějaký. čas nebude. Jaký máš názor na těžební průmysl?

Teraz pride utlm yazko povedat ci to dno uz je alebo sa prehĺbi...ako u Rio Tinto ..Vale a pod ...je to cyklus ekonomiky ktoremu asi rozumieme...ako za naejaku cast treba nakupit ...ak bu to este padlo prikupit ...a potom drzat dlhsie