S&P 500 ^GSPC
4,985.11
-0.52%
Nvidia NVDA
$805.20
-4.90%
Meta META
$484.69
-3.41%
Amazon AMZN
$175.02
-2.34%
Apple AAPL
$165.06
-1.18%
Alphabet GOOG
$155.76
-1.08%
Microsoft MSFT
$400.15
-1.02%
Tesla TSLA
$149.12
-0.54%

3 rendkívül érdekes és specifikus ETF érdekes szektorokból, amelyekről kevesen tudnak

Vida Fazekas
26. 5. 2023
6 min read

Az ETF-ek rendkívül érdekes eszköz. Különösen a passzív befektetők számára, akik számára nagyszerű diverzifikációt és alacsony díjakat biztosítanak. Ráadásul hatalmas kínálatból lehet választani, amely néha igazán szép gyöngyszemeket is tartalmaz!

Ezek közül ma hármat veszünk szemügyre! De először is - mik azok az ETF-ek egyáltalán?

Az ETF-ek (Exchange Traded Funds) olyan befektetési alapok, amelyekkel világszerte tőzsdéken kereskednek. Az ETF-ek különböző eszközökbe, például részvényekbe, kötvényekbe, árukba vagy valutákba fektetnek be, és a befektetők számára egyszerű és hatékony módot biztosítanak portfóliójuk diverzifikálására. Az ETF-ek általában alacsonyabb költségekkel járnak, mint a hagyományos befektetési alapok, és a hagyományos részvényekhez hasonlóan kereskedhetők, így a befektetők a tőzsdei kereskedési órák alatt könnyen vásárolhatnak és eladhatnak.

Defiance Quantum ETF $QTUM-1.2%

A Defiance Quantum ETF egy olyan alap, amely a kvantumtechnológiai vállalatok részvényeire összpontosít. Ezt az ETF-et 2018-ban indították el, és a Defiance ETFs kezeli.

A kvantumtechnológiák a kvantumjelenségek információfeldolgozásra való felhasználásával foglalkoznak. Ezek a technológiák számos területen, például az orvostudományban, az energetikában, a pénzügyi szolgáltatásokban és a logisztikában javíthatnak. A kvantumszámítógépek például a hagyományos számítógépeknél sokkal gyorsabban képesek megoldani összetett matematikai problémákat, ami új gyógyszerek gyorsabb kifejlesztéséhez vagy a logisztikai hálózatok optimalizálásához vezethet.

A QTUM ETF a kvantumtechnológiák kutatásában és fejlesztésében részt vevő vállalatokba fektet be, mint például az IBM, az Alphabet, a Honeywell International és a D-Wave Systems. Az alap kvantumtechnológiát alkalmazó vállalatokba - Goldman Sachs, JPMorgan Chase vagy Alibaba Group - is befektet.

A QTUM ETF több mint 30 vállalatból áll, és célja, hogy a befektetőknek exponenciális növekedést és portfólió-diverzifikációt biztosítson. Az alap alacsony költséghányaddal rendelkezik, és a NYSE Arca tőzsdén kereskednek vele. Teljesítményét a BlueStar Quantum Computing and Machine Learning Indexszel mérik.

Fontos megjegyezni, hogy a QTUM ETF-be történő befektetés némi kockázattal jár. A kvantumtechnológiák még a fejlődés korai szakaszában vannak, és hajlamosak lehetnek az ingadozásokra. Emellett az ETF portfóliójában szereplő egyes vállalatok speciális kockázatoknak lehetnek kitéve, például szabadalmi jogok vagy szabályozási kockázatok. Fontos, hogy alaposan mérlegelje befektetési céljait és kockázattűrő képességét, mielőtt úgy dönt, hogy a QTUM ETF-be vagy bármely más ETF-be fektet.

Global X Video Games & Esports ETF $HERO-1.3%

A Global X Video Games & Esports ETF egy olyan ETF, amely a játék- és esport iparágakban tevékenykedő vállalatok részvényeire összpontosít. Ezt az ETF-et 2019-ben indította el a Global X ETFs, és világszerte olyan vállalatokba fektet be, amelyek a játék- és esport-iparra összpontosítanak.

A HERO ETF olyan vállalatokba fektet be, amelyek játékok, játékkonzolok, mobiljátékok gyártásával foglalkoznak, valamint olyan vállalatokba, amelyek az esporttal foglalkoznak, mint például esport versenyszervezetek vagy esport játékfejlesztők. A portfólió legnagyobb pozíciói között olyan vállalatok részvényei szerepelnek, mint az Activision Blizzard, az Nvidia, a Tencent és az Electronic Arts.

A HERO ETF tőkét kovácsol a játék és az esport növekvő népszerűségéből, amely egyre népszerűbbé válik és egyre több bevételt termel. A Newzoo becslése szerint a videojáték-piac 2023-ra várhatóan több mint 200 milliárd dollárt fog érni. Az esport iparág szintén gyorsan növekszik, és a becslések szerint 2023-ban több mint 250 milliárd dolláros értéket ér el.

A HERO ETF lehetővé teszi a befektetők számára, hogy kihasználják a játék- és esport iparág növekedési potenciálját, miközben diverzifikálják portfóliójukat. Az ETF alacsony költséghányaddal rendelkezik, és a NASDAQ tőzsdén kereskednek vele. Teljesítményét a Solactive Video Games & Esports Index alapján mérik.

Fontos megjegyezni, hogy a HERO ETF-be való befektetés nagy kockázattal jár. A játék- és esport iparágak még viszonylag újak, és hajlamosak lehetnek az ingadozásokra. Egy másik nagy tényező itt például az Ázsiának való nagyfokú kitettség.

iShares Cybersecurity and Tech ETF $IHAK-0.3%

Az iShares Cybersecurity and Tech egy olyan ETF, amely a kiberbiztonsággal és technológiával foglalkozó vállalatok részvényeire összpontosít. A BlackRock által 2018-ban alapított ETF világszerte olyan vállalatokba fektet be, amelyek a kiberbiztonságra és a technológiára összpontosítanak.

Az IHAK ETF olyan vállalatokba fektet be, amelyek a kiberbiztonság különböző aspektusaira összpontosítanak, mint például a kriptográfia, a fenyegetések felderítése, a hálózat- és alkalmazásbiztonság, valamint olyan vállalatokba, amelyek új technológiákat fejlesztenek, mint például a mesterséges intelligencia, a felhőszolgáltatások, a nagy adatmennyiség és a dolgok internete. A portfólió legnagyobb pozíciói között olyan vállalatok részvényei szerepelnek, mint a Palo Alto Networks, a Cisco Systems, a Microsoft és a Splunk.

Az IHAK ETF kihasználja a kiberbiztonság iránti növekvő igényt a mai digitális korban, amikor a kiberfenyegetések egyre kifinomultabbá és gyakoribbá válnak. A Cybersecurity Ventures becslése szerint a kiberbűnözés költségei 2023-ra várhatóan meghaladják a 8 billió dollárt. Ez a tendencia várhatóan a jövőben is folytatódni fog, ami a kiberbiztonsági és technológiai vállalatok további növekedéséhez vezethet.

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.