S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Este acesta cel mai bun stoc de super dividend din sectorul financiar?

Mihai Dragavei
27. 5. 2023
5 min read

Unele companii au o reputație mai bună decât altele în rândul investitorilor. Printre acestea se numără Johnson & Johnson, care este considerată una dintre cele mai rezistente acțiuni care au rezistat vreodată. Dar este într-adevăr așa? Și ce le rezervă acum?

Johnson & Johnson este una dintre cele mai mari și mai cunoscute companii farmaceutice și de sănătate din lume. Se concentrează pe fabricarea și vânzarea unui portofoliu larg de medicamente, dispozitive medicale și echipamente medicale pentru publicul larg și pentru unitățile de sănătate.

JNJ
$158.17 $0.21 +0.13%
1 Day
+0%
5 Days
-1.54%
1 Month
+0.86%
6 Months
-0.43%
YTD
-0.39%
1 Year
+3.41%
5 Years
+15.26%
Max.
+71,231.36%

Capital Structure

Market Cap
381.04B
Enterpr. Val.
389.62B
Revenue
93.02B
Shares Out.
2.41B
Debt/Capital
0.30
FCF Yield
4.79%

Valuation / Dividends

P/E
30.42
EPS
5.20
P/S
4.10
P/B
5.54
Div. Yield
3.01%
Div. Payout
83.07%

Capital Eff. / Margins

ROIC
20.17%
ROE
19.82%
ROA
8.46%
Gross
67.85%
Operating
25.58%
Net Profit
15.23%
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Compania se caracterizează prin mai multe puncte forte. Printre acestea se numără un portofoliu larg de produse care acoperă diverse domenii ale asistenței medicale, de la îngrijirea consumatorilor, la produse farmaceutice și dispozitive medicale.

Printre cele mai cunoscute produse ale companiei se numără scutecele vândute sub diferite mărci, bandajele fabricate pentru piața de masă și o gamă de produse farmaceutice, cum ar fi medicamentul pentru cancerul de prostată Zytiga și tratamentul biologic pentru boli reumatice Remicade.

Johnson & Johnson deține o serie de brevete privind metode avansate de fabricare a medicamentelor, tratamente țintite împotriva cancerului și alte procese farmaceutice. Aceasta cheltuiește resurse considerabile pentru cercetare pentru a putea achiziționa noi brevete și pentru a-și îmbunătăți oferta de produse.

Printre cele mai cunoscute produse ale sale se numără produse de consum consacrate, cum ar fi șamponul pentru copii și scutecele, care au reprezentat o sursă cheie de venituri pentru companie încă de la înființare. Divizia de produse farmaceutice, care generează venituri semnificative, a crescut în importanță în ultimele decenii.

Veniturile companiei $JNJ+0.1% pe segmente. Sursa

Johnson & Johnson se caracterizează prin cercetare și inovare solide, ceea ce îi permite să adauge produse noi și mai bune în portofoliul său.

JNJ este considerat cel mai mare inovator din ultima vreme și în general. Sursa

Este greu de spus dacă o companie este cea mai bună din punct de vedere al stabilității sau al sănătății financiare. Dar, în orice caz, $JNJ+0.1% poate fi considerată extrem de înaltă calitate și una dintre cele mai bune din segmentul său.

Compania se poate baza pe punctele sale forte, cum ar fi oferta largă de produse, calitatea, soliditatea financiară și stabilitatea. Acest lucru o ajută să își mențină o poziție puternică pe piață și să crească chiar și în fața unei concurențe puternice. Acest lucru face ca Johnson & Johnson să fie una dintre cele mai mari și mai respectate mărci din domeniul său de activitate.

Un alt factor este dividendul, al cărui istoric aici este, de asemenea, impresionant.

Într-adevăr, plata dividendelor companiei este impresionantă. Sursa:

Când mă uit la acest grafic, un lucru îmi vine imediat în minte. Investitorii ar trebui să fie foarte atenți la rata de creștere a dividendelor atunci când iau în considerare acțiunile cu dividende în creștere. Deși o companie poate crește dividendele timp de mai multe decenii, dacă face doar creșteri modeste, nu va face neapărat o mare diferență.

Johnson & Johnson iese în evidență pentru că nu numai că are un istoric îndelungat de creștere a dividendelor, dar crește și dividendele în mod agresiv. În ultimii 10 ani, dividendele au crescut cu 85%, ceea ce echivalează cu o rată de creștere anuală compusă de 6,4%.

Deși compania s-a confruntat cu numeroase provocări legale și procese legate de unele dintre produsele sale, a menținut o marjă de profit puternică de aproximativ 19% în ultimii cinci ani.

Marja s-a menținut constant în jurul valorii de 19% în ultimii cinci ani. sursa: Sursa

Desigur, este important să ne amintim că nu totul trebuie să fie roz.

Atunci când Johnson & Johnson a raportat rezultatele trimestrului 4 din 2022, investitorii au fost dezamăgiți de scăderea vânzărilor globale. Vânzările totale au scăzut cu 4,4% de la an la an, ajungând la 23,7 miliarde de dolari. Vânzările mai mici ale vaccinului COVID-19 și un dolar american mai puternic au fost în principal de vină.

Afacerea de sănătate a consumatorilor a fost stabilă. Pentru a deveni o afacere mai eficientă, compania plănuiește să se desprindă din afacerea de sănătate a consumatorilor într-o companie separată care se va numi Kenvue în a doua jumătate a anului 2023.

Johnson & Johnson avea 2,63 miliarde de acțiuni la sfârșitul primului trimestru, echivalentul unei capitalizări de piață de 420 miliarde de dolari. Datoria netă era de aproximativ 15 miliarde de dolari pe baza rezultatelor din 2022, ceea ce aducea valoarea totală a companiei la aproximativ 441 miliarde de dolari. Valoarea de 56 de miliarde de dolari a Kenvue reprezintă 13% din valoarea Johnson & Johnson, deoarece Kenvue este responsabil pentru aproximativ 16% din vânzările din 2022, deși cu o marjă sub medie.

Care este opinia dumneavoastră despre Johnson & Johnson? O aveți în portofoliu?

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească pe baza propriilor decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.