S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

3 AI akcie, které by v dlouhodobém horizontu mohly porazit Google $GOOG-2.0%  a Microsoft $MSFT-2.4% 👇

C3.ai $AI-0.9% : Čím dál oblíbenější mezi institucionálními investory, na skutečné zisky si však budeme muset počkat ještě několik let.

Palantir $PLTR+0.6% : Palantir získává významný podíl na trhu s umělou inteligencí a jeho tržby solidně rostou. Navzdory jeho "meme" pověsti :-)

Nvidia $NVDA+3.7% : Umělá inteligence přináší akciím NVDA další a další vítězství, které je může posunout na nová maxima.

Jaká je vaše volba, radši klasika, nebo více alternativy a rizika?


No super, aká malá komunita Palantíru. Nik ho tu nekritizuje. Tak sa prídam, držím len ten $PLTR+0.6%

Držím $PLTR+0.6% a věřím jim, na dlouhodobý horizont, teď už je ta akcie trochu přepálená... $MSFT-2.4% mi přijde, že si pojede poměrně dobře, věřím jim i v AI sektoru, jediné čeho se bojím je, že zrovna $GOOG-2.0% ujíždí vlak poslední dobou, ale třeba se pletu :)

Držím $PLTR+0.6% a $GOOGL-2.0% . Palantir menší pozici protože jsem nakupoval celkem slušně po FOMO hype a pádu za cca 7$. Google držím nejenom kvůli AI, líbí se mi jejich cash flow, kdyby jen za něj mohly zkoupit pár zajímavých firem a po rebalanci portfolia jsem na cca 10% akciového části portfolia investic. $MSFT-2.4% a $NVDA+3.7% pro mě drahé a frakční akcie u brokera ze zásady nekupuji. Kdyby hezky vyklesali na pro mě zajímavější cenu nebo udělali stock split třeba 1ku2. Sice to bude naředění počtu akcií, ale ne nutně akcionářů (aspoň ne hned)...

$NVDA+3.7% mi bohužel ujela a lituju toho... tak se alespoň držím $PLTR+0.6% a doufám, že je to sázka na správného koně :)

Jak jsme mohli tento týden vidět, $NVDA má opravdu slušně našlápnuto. Teď je otázka jestli to trhu vydrží, nebo se časem zase přesune ke $GOOG-2.0% nebo $MSFT-2.4%. Palantir si taky poslední týdne pěkně "jede". Ti podnikají ještě v trochu jiné sféře a mají obrovskou šanci na to stát se opravdu světovou firmou.

Nvidia si myslím, že by mohla mít šanci se ještě víc prosadit long term, ale zbylé 2 bych si nebyl tak jistý. Stále se přikláním ke dvoum výše zmiňovaným gigantům.

Věšteckou kouli nemám, ale nemyslím si, že někdo ohrozí Google a Microsoft. Samozřejmě stopu s AI zanechá každý ze zmíněných, ale tady dost hraje do karet čas a náskok a finanční prostředky, v těchto ohledech se na ně chytá tak Nvidia.

Tak nějak něco mezi, klasiku mám rád ale riziko ještě beru také dobře vzhledem k věku. Pro mě určitě je $GOOG-2.0% a $MSFT-2.4% něco co budu držet dlouho a u Microsoft věřím, že tu minimálně náš věk bude stále silnou společností. S $AI-0.9% jsem spekuloval chvíli a měl jí necelý měsíc, pak jsem prodal v zisku. No, možná chyba, držet do teď, měl bych větší zisk. U $NVDA+3.7% bohužel to samé, tam jsem už po lednovém růstu vybral zisky a bohužel už znova nenaskočil. Těm co drží, super a nějakou korekci si myslím, že v budoucnu určitě uvidíme, ale nebál bych se, že by společnost se neudržela ve svém oboru vysoko. 😃 Na $PLTR+0.6% jsem bohužel asi díky její pověsti nekoukal, možná chyba. 🤔