S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Krásnou neděli přeji,

v tomto týdnu jsem přikoupila $MMM+1.4% a nakonec i $DIS+1.1%? Máte teď v hledáčku něco zajímavého, co by stálo sledovat v následujícím týdnu a přikoupit nebo naopak se vyhnout obloukem?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$DIS+1.1% bych chtěl koupit ještě trochu níže, ovšem cena už je pěkná. Dále budu také dnes kupovat akcie $MMM+1.4%.

Omlouvám se, dnes kvůli uzavření burzy nic kupovat nebudu :)

V tom případě zítra :)

3M jsem taky doplňoval. $DIS+1.1% je stále kolem mé nákupní ceny, takže tady zatím beze změny. Obě firmy mají do budoucna co nabídnout a nyní jsou bičovány ne úplně zbytečně, ale oprávněně.

Souhlas

MMM jsem sledoval delší dobu. Cca měsíc zpět vypadla z mého nákupního seznamu z důvodu co zde uvedl Victor N.

DIS nesleduji ani neuvažuji o nákupu.

Rozumím :)

Můžete se kdyžtak někdo podělit jaká je vaše investiční teze pro 3M? Za posledních 5y tam nebyl prakticky žádný růst EPS a žádný se ani neočekává. Padají marže, nezvyšují dividendy, hrozí jim velké pokuty kvůli soudům, které se můžou hlavně v případě plastů táhnout několik let.

Je zřejmé, že v posledních letech za velkou část stagnace EPS u 3M může silný dolar, rostoucí náklady, vysoké investice a pomalejší organický růst způsobený zpomalením některých koncových trhů. Konkrétní komentáře vedení 3M to jasně potvrzují, takže otázka času, kdy se tahle zaběhlá společnost opět rozjede.

Soudní spory nejsou nic příjemného, ale taky je zde malinkatý předpoklad, že to nebude tak zlé a ani ty pokuty nebudou až tak zlé. Takže téze je ta, že soudní spor odezní a tím zmizí nejistoty okolo něj, určí se pokuta, akcie opět posílí.

V roce 2020 oznámili restrukturalizaci, která se k dnešnímu dni neprojevila a budou výhledově propouštet dalších 7000 lidi, dále se plánuje spin off zdravotní jednotky, kde bude nějakou dobu trvat než se to zkonsoliduje. Silný dolar nemůže za pokles ROA, ROE, ROIC, marže také neklesá 5y kvůli silnému dolaru, ale kvůli tomu, že 3M ztrácí pricing power a management není dostatečně efektivní v alokaci kapitálu. Soudní závazky u špuntů se odhadují na 10-15mld,  jsou jejich zisky za 2-3 roky.

Před pár lety jsem to také kupoval jako turnaround story a dokud je držely nad vodou respiratory tak jsem si neuvědomoval, že je tam problémů mnohem více než se prvně zdálo. Bohužel tu není ani žádná pipeline produktů, kde bych mohl vidět co by mohlo být motorem dalšího růstu, očividně jsou odkázáni na cenu komodit a dalších nákladů spojenych s inflací a nedokáží to přenést dále na zákazníka.

Také jsem dokupoval $MMM+1.4%

Super :)

$MMM+1.4% dokupoval taky, za tuhle cenu mi to přijde zajímavé, ale to říkám už od 110 :)

Jinak budu čekat na výsledky $CRWD-0.5% a mám v plánu přikoupit trochu $C+0.8%. Za dobrou cenu považuju i $WBD+1.0%, tam to ale běhá nahoru-dolu.

$CRWD-0.5% vím akorát, že se zabývají kyberbezpečností, ale zatím jsem se nestihla nějak se na ně podívat.

Budu sledovat především pohyby $BTI+0.5% - nejspíš i nakoupím.

Super díky :)

Disney asi dobry, ale pujde niz a 3M 🤷‍♂️ ta spolecnost je jeden pruser vedle druheho :/ ale drzim palce, aby vyslo

Díky