S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Cathie Woodová říká, že Nvidia $NVDA-3.3% je příliš drahá. A ano, tahle paní zároveň prodávala před 160% rally Nvidie, ale to je jen tak pro zajímavost. Viděl jsem jen, že ji tu nedávno někdo zmiňoval jako člověka, kterého se vyplatí sledovat v investiční sféře.

Já si myslím, že rally Nvidie může klidně pokračovat, a může to být 10, 20 a klidně i dalších 50%, když na věc přijde. Názory na další vývoj NVDA?

NVDA

Nvidia

NVDA
$796.77 -$27.46 -3.33%
Capital Structure
Market Cap
2.0T
Enterpr. Val.
2.0T
Valuation
P/E
66.7
P/S
32.7
Dividends
Yield
0.0%
Payout
1.3%

Sorry, věta _A ano, tahle paní..... _ nedává bez uvedení kdy a kolik smysl. Já tady

https://arkinvestdailytrades.com/

Vidim poslední prodej 25.5 a před tím spousty jak nákupů tak prodejů analizovat se mi to nechce, ale ty bys to vědět měl jaký časový úsek je ta 160%rally? A o které prodeje šlo?

Vycitat Wood ze prodala nadhodnocenou NVDA je trosku zbytecne. Dokonce si myslim, ze lide co se tedkom vezou na zelene vlne a prijdou si jako vizionari muzou zazit docela nehezky vyplach.

Dale je potreba take zminit, ze ARK kupuje vysoce rizikove spolecnosti, ktere ve vetsine pripadu nic nevydelavaji a s provoznim ziskem se tam pocita az treba za 5-10-15let. Bohuzel tyto spolecnosti nejsou uplne delane pro jeji zakazniky z rady milenialu, kteri traduji na mobilu po ceste metrem;) Kdyz pak zacnou panicky vyprodavat, ona musi take likvidovat sve portfolio a pokud ta akcie neni likvidni, tak to nedopada moc dobre.

Muzu se zeptat zdejsich hodleru, jestli z nich nekdo mel akcie NVDA v roce 2018 (-53%) a 2021 (-65%) a co se mu tehdy honilo hlavou?

Hezky napsané, "milenianové co traduji na cestě metrem"😂 ale jak říkáš no, dost lidí si myslí že se dá zbohatnou rychle a tak to není. Jinak, za mě, já bych to prodal mít ji v portfoliu.

Konečně mohu s Cathie souhlasit. Teď je to opravdu přepal, ale trh si klidně může růst dál, jak píšeš. Je to otázka, ale pokud jsem rozvážný investor, tak nyní opravdu $NVDA-3.3% spíš prodávám než nakupuji.

Souhlas, mít to v portfoliu, super, ale prodával bych. Může to klidně ještě růst, ale o to pak ten pád může být nepříjemný, pokud budě někdo kupovat ATH

1. drahá je a to je fakt ...to či bude ešte rásť s tým nemá nič spoločné 
2. bez ohľadu na to koľko rally rôznych akcíí  C.Wood neodchytila, pretože nečakane, tak ako všetci ostatní ani ona nemá kryštálovú guľu, tak je to aktuálne jedna z top postáv investičného sveta a nevidím žiadny dôvod prečo by sa ju neoplatilo sledovať 
3. rozmýšľať nad tým či drahá akcia na ATH bude ešte stúpať alebo nie, je čistá špekulácia a nie investovanie ...

Já nevím jak ty, ale když je nějaký investor a veze se na vlně tištění peněz, kdy vše roste a pak (minulý rok) se ukáže kvalita toho výběru (přes -75%), tak se nemám o čem bavit. Ale prosím, at každý sleduje a jen se učí, kupovat růstovky na vrcholu a pak ztrácet 75%, sen každého investora.

a ako by si prosím potom charakterizoval to o čo sa snažíš s NVDA? :D 
jeden z nás si mýli pojmy s dojmami evidentne ... za mňa sledovať ≠ slepo opakovať nákupy, investovať do toho istého čo ona, alebo čokoľvek podobné, všetko je o investorskom prístupe ... máš svoju hlavu, môžeš kedykoľvek predať, keď máš zisk, ktorý chceš, nemusíš čakať na prepad ... chybu ti nájdem na hocikom keď budem chcieť, takže nesleduj vôbec nikoho ;) 
a btw. keď sa chceš baviť takto krátkozrako tak ja budem tvrdiť, že je lepšia ako Buffett lebo keď sa pozrieš na porovnanie výkonnosti ich fondov (od založenia ARK Invest do skončenia toho prepadu na ňom ) tak ARK Invest bol na tom asi v sedemročnom horizonte lepšie, nehovoriac o tom, že počas toho obdobia si mal v ARK Invest možnosť vyberať niekoľko 100%tné zisky ...u Buffetta si takú možnosť nemal

To klidně může, psal jsem včera kolem ní další článek se zprávami aktuálními a je to teď boom 🚀 ovšem i jak říká Tomáš, dával bych i pozor jestli to není tak trochu bublina a bude to určitě náchylné na negativní zprávy, které třeba z vývoje přijdou.

No jasně, hlavně tam nepřelít celé portfolio a jen doufat v AI.

Ta ženská je úplně mimo.

To už delší dobu :-)

Těch 400$ asi pokoří. Pokud tu máme ale AI bublinu, tak to nebude na moc dlouho.

Pokud vydrží ten hype, tak pravděpodobně ano. 400$ by mohlo padnout.