S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

5 vállalat 300% feletti növekedési potenciállal

Bandi Császár
1. 6. 2023
8 min read

Az elmúlt hetek nagyon optimisták voltak a piacon. A recesszió veszélye szinte feledésbe merült, és az USA ismét felfelé hajtja a piacokat az adósságplafon emeléséről szóló megállapodásnak köszönhetően. Ez a nagyon pozitív hangulat a nagy technológiai részvényekből átgyűrűzött az indexekbe, azokból pedig a kisebb vállalatokba. Fokozatosan ez az eredményszezon utáni optimizmus hulláma szinte az összes növekedési részvényt elérte. A következő vállalatok továbbra is profitálhatnak ebből a hangulatból.

1. TuSimple Holdings ($TSP-5.7%)

A TuSimple Holdings egy technológiai vállalat, amely az autonóm teherautó-vezetésre összpontosít. A vállalatot 2015-ben alapították , hogy biztonságos és hatékony autonóm teherautókat fejlesszen és alkalmazzon.

A TuSimple fő terméke az önvezető teherautó rendszere . Ez a rendszer fejlett számítógépes látást, mesterséges intelligenciát és érzékelőket használ, hogy a jármű képes legyen önállóan felismerni a környezetét, megtervezni az útvonalat, reagálni a forgalmi helyzetekre és emberi beavatkozás nélkül kormányozni.

TSP
$0.25 -$0.02 -5.66%

A vállalat együttműködik a gyártókkal is, hogy technológiáját közvetlenül az új járművekbe integrálják. Ily módon az autonóm vezetés gyors és zökkenőmentes piaci bevezetésén dolgozik.

A TuSimple-t csak rövid ideje - 2021 óta - jegyzik a tőzsdén. Ez a lépés további finanszírozáshoz juttatta. Sajnos ez a vállalat még mindig nem nyereséges, de ha egyszer sikerül két lábbal a piacra lépnie, akkor szuper lehetőséget kínálhat a jövőre nézve.

Jelenleg is a mesterséges intelligencia körüli hype-on lovagol , de a benne rejlő lehetőségek még messze nem merültek ki.

2. 180 Life Sciences Corp. ($ATNF+27.6%)

A 180 Life Sciences Corp. egy biotechnológiai vállalat, amely gyulladásos betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek fejlesztésére összpontosít. A vállalat új terápiás megközelítések kutatására és fejlesztésére összpontosít , hogy javítsa az olyan súlyos betegségekben szenvedő betegek életminőségét, mint a hasnyálmirigy-gyulladás és a krónikus fájdalom.

ATNF
$1.99 $0.43 +27.56%

A vállalat az év nagy részében nyomás alatt volt. Egy 3 millió dolláros finanszírozási kör áprilisi lezárásától eltekintve nem sok jelentős esemény történt. A vállalat közölte, hogy a kibocsátásból származó nettó bevételt kiadásokra, kutatásra, fejlesztésre és általános vállalati célokra kívánja felhasználni. Ezek közé tartozik a regisztrációs nyilatkozat elkészítése és a jogi költségek.

A 180 Life Sciences neves tudományos intézményekkel, akadémiai partnerekkel és a gyógyszerkutatás és -fejlesztés szakértőivel dolgozik együtt. A vállalat célja, hogy innovatív és hatékony terápiás lehetőségeket nyújtson a krónikus gyulladásos betegségekben szenvedő betegek számára.

Bár a vállalat részvényei jelenleg esnek, a kockázatot tekintve nagyszerű lehetőség rejlik benne. Nem veszíthetsz annyit, ha nem jön be, de a potenciál itt hatalmas. Csak a csúcson, amit a részvény 2 évvel ezelőtt hagyott el, ez több mint 18.000%-os felértékelődés a mai szintekhez képest.

3. Aemetis Inc. ($AMTX-5.7%)

Az Aemetis Inc. egy amerikai vállalat, amely a fejlett bioüzemanyagokra és vegyi anyagokra összpontosít. A vállalat megújuló üzemanyagok, köztük bioüzemanyag, biogáz és fejlett vegyi anyagok előállítására specializálódott, amelyek a hagyományos fosszilis üzemanyagok alternatívájaként szolgálnak.

A vállalat fő tevékenységei: bioetanol, biogáz és vegyi anyagok előállítása.

AMTX
$3.62 -$0.22 -5.73%

Az Aemetis fő termelési létesítménye a kaliforniai Keyesben található bioetanol-üzem, amelynek kapacitása évente körülbelül 60 millió gallon (227 millió liter) bioetanol előállítására alkalmas. Itt különböző alapanyagokból, többek között kukoricából, cukornádból és más bioanyagokból állítanak elő megújuló üzemanyagot.

Ez alapvetően egyfajta streoidech biogázüzem. Csehországban is van legalább egy biogázüzem az Orlické-hegység lábánál.

A bioüzemanyag-előállításon kívül az Aemetis Inc. más projektekben is részt vesz, és együttműködik a megújuló üzemanyagokkal foglalkozó más szervezetekkel, beleértve az új technológiák kutatását és fejlesztését.

4. Lilium NV ($LILM-2.6%)

A Lilium egy német légi mobilitással foglalkozó vállalat. Fő víziója egy forradalmi légiközlekedési rendszer létrehozása, amely elektromos légitaxikon (olyan repülőgéptípus, amelyet arra terveztek, hogy városi környezetben rövid távolságokra szállítson utasokat) alapul, amelyek képesek függőleges fel- és leszállásra.

LILM
$1.14 -$0.03 -2.56%

A Lilium nyolc szárnyra szerelt motorral hajtott kis elektromos repülőgépeket fejleszt és épít. Ezek a repülőgépek képesek függőlegesen fel- és leszállni, ami lehetővé teszi, hogy kis kifutópályákról és helikopterleszállópályákról működjenek.

Felszállás után vízszintes repülési módra váltanak, és elérik a 300 km/h sebességet. A Lilium a városokban helikopterleszállópályák hálózatának kiépítésére összpontosít, hogy lehetővé tegye a gyors és környezetbarát szállítást a különböző helyszínek között.

A vállalat csak rövid ideje - 2021 óta - van a tőzsdén, és ez idő alatt sikerült értékének több mint 90%-át elveszítenie. Az a tény, hogy a piac számára nyilvánvalóan magas áron indult, rávilágít a jövő szállításában rejlő jelentős potenciálra.

Ha ez a még mindig kis cég képes lesz a repülőgépeit nagyszámú városba eljuttatni, akkor ez egy olyan közlekedési mód lenne, amit mindenki legalábbis ki akarna próbálni. Ezt követi egy másik monetizációs lehetőség - a repülőgépek és egyéb berendezések kölcsönzése, amelyekből a vállalat profitálhatna.

5. Stereotaxis Inc. ($STXS+1.0%)

A Stereotaxis egy amerikai vállalat, amely orvosi technológiára és a szívsebészeti beavatkozásokhoz használt robotrendszerekre specializálódott. Fő termékük a "Robotic Magnetic Navigation System" (RMN) nevű rendszer, amely lehetővé teszi a pontos és nem invazív navigációt egy katéteren (az orvostudományban diagnosztikai vagy terápiás célokra használt hajlékony cső) keresztül a kardiológiai beavatkozások során.

STXS
$2.11 $0.02 +0.96%

A sztereotaxis mágneses navigációt használ, amely lehetővé teszi a katéter pontos irányítását és vezetését mágneses mező segítségével. Ez lehetővé teszi az orvosok számára, hogy elérjék a szív nehezen hozzáférhető helyeit, és nagy pontossággal végezzenek komplex eljárásokat, minimalizálva az invazív beavatkozásokat.

Az Abbott szívtérképező rendszerének és a Stereotaxis robottechnológiának a kombinációja valós idejű diagnosztikai információkat tesz lehetővé a robotterápia pontos kivitelezésével.

"E két technológia kombinációja kulcsfontosságú esemény azon orvosok közössége számára, akik úttörő szerepet játszottak és előmozdították a robotikát az elektrofiziológiában" - mondta Dr. J. Peter Weiss, elektrofiziológus és a Banner University of Arizona Medical Center klinikai orvosprofesszora.

Mindegyik részvény többet kínál, és a jelenlegi alacsony árak szép nyereség-kockázat arányt kínálnak. Több közülük eddig is meglovagolta a pozitív AI-hullámot, és a jövőben még profitálhat belőle.

Ha valakinek a portfóliójában van a fenti vállalatok közül bármelyik, szívesen megvitatom a megjegyzésekben.

Ez nem pénzügyi tanácsadás. Nyilvánosan elérhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném a helyzeteket. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.