S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Să ne îndepărtăm de SUA și să ne îndreptăm spre Indus.

JP Morgan ridică perspectivele economice ale Indiei pentru 2024.

Banca de investiții și-a majorat prognoza de creștere pentru 2024 la 5,5% de la 5%. Revizuirea vine în urma celor mai recente date privind produsul intern brut din această săptămână, care au arătat că economia Indiei a accelerat cu 6,1% în perioada ianuarie-martie, față de 4,5% în trimestrul precedent.

Economia a început anul "foarte puternic, deoarece creșterea a venit mult mai repede decât ceea ce era consensul pieței", a declarat economistul șef al DBS Bank, Radhika Rao.

"Remarcăm forța continuă a exporturilor de servicii ale Indiei și modul în care exporturile de bunuri au avut o evoluție ciclică mai bună decât se aștepta", a afirmat JPMorgan într-o notă.

Au existat, de asemenea, "mai multe surprize pozitive, inclusiv producția din industria prelucrătoare, construcții și agricultură... creșterea investițiilor fixe a avut, de asemenea, o performanță mai bună", a declarat Rao joi la emisiunea "Street Signs Asia" de la CNBC.

Dar, în același timp, JPMorgan rămâne prudent în ceea ce privește perspectivele de creștere ale țării anul viitor. Deși guvernul a anunțat o creștere a cheltuielilor de capital, va fi nevoie de timp pentru ca acest lucru să se traducă într-un ciclu mai larg de investiții private. "În ultimele șase luni, am observat o scădere vizibilă a investițiilor străine directe în întreaga lume", a declarat Aziz, adăugând că acestea au scăzut și în India și China. Banca de investiții se așteaptă, de asemenea, ca exporturile din India să scadă pe măsură ce creșterea globală încetinește, mai multe economii avansate îndreptându-se spre recesiune.

Deci, cum vedeți situația, prietenii mei? ...În urmă cu aproximativ o lună, discutam aici despre piață și opinia predominantă era că vedeți această piață ca pe o oportunitate interesantă. S-a schimbat atitudinea sau ați găsit și ați inclus în portofoliul dumneavoastră o anumită companie de pe această piață? 😊


Are cineva un stoc indian preferat? :)

Din păcate nu, doar ETF-uri, este adevărat așa cum scriu și alții aici că este mai greu de găsit, brokerul unde sunt eu deci nu are această piață, doar acel ETF. 🤦‍♂️

Sunt deosebit de greu de găsit informații din această regiune... :-D

Până în prezent, singura expunere (și nu este una mică) pe care o am pe piața indiană este în cadrul $BTI+0.5%. Acesta deține ≈1/3 din conglomeratul indian ITC, care este în creștere de mult timp și mă aștept ca acest lucru să continue. Continui să îmi măresc poziția în $BTI+0.5%. În rest, atitudinea mea este în continuare aceeași - aș vrea să mă implic cumva în investiții sub forma unor ETF-uri indiene, dar cred că sunt prea leneș/conservator pentru a face acest lucru.

Dețin și eu$BTI+0.5%, dar nu știam că are o asemenea legătură cu India. În rest, am fost cu brokerul eToro pe care îl folosesc în principal, așa că există un singur ETF. Dar este cam conservator, așa cum spui, sunt mișcări mici.

Care dintre ele este, vă rog? Acum trec încet de la eToro la IBKR din cauza selecției mai mici.