S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Megduplázza az értéket a következő hónapokban? Nem probléma ennél a 3 részvénynél!

Adorján Fülöp
2. 6. 2023
7 min read

Január óta a részvénypiacok szépen emelkedtek, és eltüntették a tavalyi veszteségeket. Ez mind a részvényindexekre, mind az egyedi részvényekre igaz. Ha nagy, főleg technológiai vállalatokról beszélünk, az $NVDA+2.6% kivételével talán nem számíthatunk duplázódásra a következő hónapokban. De ha áttérünk a kisebb vállalatokra, amelyeknek van mit kínálniuk, akkor a lehetőségek rögtön másképp alakulnak.

1. Atlus Power Inc. ($AMPS+4.2%)

Az Altus Power egy megújuló energiával foglalkozó vállalat az Egyesült Államokban. A 2009-ben alapított vállalat tiszta energiaprojektek fejlesztésére, megvásárlására és menedzselésére specializálódott. Az Altus Power elsődleges fókusza a nap- és szélenergia + fenntartható energiamegoldások biztosítása kereskedelmi, ipari és önkormányzati ügyfelek számára.

AMPS
$3.94 $0.16 +4.23%

A vállalat a szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve a projektfinanszírozást, a fejlesztést, az építést és az üzemeltetést. Az Altus Power szorosan együttműködik ügyfeleivel, hogy olyan testreszabott megújuló energiamegoldásokat tervezzen és valósítson meg, amelyek megfelelnek az egyedi energiaigényeiknek és fenntarthatósági céljaiknak.

Emellett folyamatos felügyeletet és karbantartást biztosít a projektek optimális teljesítményének és hosszú távú életképességének biztosítása érdekében.

Ez a vállalat rendkívül nyereséges, és tisztességes pénzt keres, ami jelenleg az egyik legolcsóbb részvény. A vállalat bevételei a teljes nyereség több mint 50%-át még nem adózott. A vállalat egyelőre csak az Egyesült Államokban működik, de ez a jövőben gyorsan változhat, ahogy a piac és a vállalat növekszik.

Gregg Felton vezérigazgató nemrég jelentette be 75 000 részvény vásárlását. A részvényeket 4,37 és 4,50 dollár között vásárolta a 4-es nyomtatványon. Az ügyleteket a cégén, a Felton Asset Managementen keresztül bonyolította le, így a részvényállománya több mint 11,85 millióra emelkedett. Felton közvetlenül is több mint 3,68 millió részvényt birtokol.

2. Standard Biotools Inc ($LAB-2.7%)

A Standard Biotools Inc. biotechnológiai eszközök gyártására és szállítására összpontosít az élettudományi kutatáshoz és diagnosztikához. A vállalatot azért alapították, hogy a kutatókat és laboratóriumokat minőségi és innovatív termékekkel lássa el, amelyek az élettudományokat fejlesztik.

LAB
$2.54 -$0.07 -2.68%

A Standard Biotools termékei a molekuláris biológia, a genetika, a proteomika és a sejtbiológia számára készült műszerek és készletek széles skáláját tartalmazzák. A leggyakrabban kínált termékek közé tartoznak a PCR (polimeráz láncreakció) reagens-készletek, enzimek, nukleinsavak, elektroforézis rendszerek, primerek és szondák a DNS és RNS amplifikációhoz és detektáláshoz, kromatográfiás oszlopok, immunológiai reagensek és még sok más.

A vállalat elkötelezett a laboratóriumi kutatás és diagnosztika szabványainak megfelelőtermékek magas minőségének és megbízhatóságának biztosítása mellett.

Jelenleg a vállalat nagy veszteséggel küzd, és képtelen nyereséget termelni. Ennek ellenére voltak bennfentesek, akik részvényeket vásároltak.

Legutóbb Eli Casdin vezérigazgató és Jeffrey Black pénzügyi igazgató csatlakozott. Casdin összesen 1,2 millió részvényt vásárolt 1,855 dollár és 2,2982 dollár közötti áron. Black összesen alig 86 000 részvényt vásárolt 2,14 és 2,32 dollár közötti áron.

A kutatás és fejlesztés területén a Standard Biotools együttműködik akadémiai intézményekkel, tudományos szervezetekkel és ipari partnerekkel, hogy előmozdítsa az innovációt a biotechnológiában, és új technológiákat és termékeket hozzon piacra.

3. Chimerix ($CMRX-0.4%)

A Chimerix egy biofarmáciai vállalat, amelynek székhelye az Egyesült Államokban, az észak-karolinai Durhamban található. A 2000-ben alapított vállalat a fertőző betegségek, köztük a vírusfertőzések és a rák kezelésére szolgáló gyógyszerek fejlesztésére összpontosít.

A Chimerix a "kémiai címkézés" nevű technológiájáról ismert. Ez a technológia lehetővé teszi a kutatók számára, hogy nyomon kövessék és elemezzék a kémiai vegyületek mozgását és kölcsönhatásait az élő szervezetekben. A Chimerix ezt atechnológiát olyan új gyógyszerek felfedezésére és kifejlesztésére használja,amelyek alkalmasak súlyos betegségek kezelésére.

CMRX
$0.94 $0.0042 -0.45%

A Chimerix által kifejlesztett fő gyógyszer a brincidofovir. Ez egy vírusellenes gyógyszer, amelyet eredetileg a citomegalovírus (CMV) fertőzés kezelésére fejlesztettek ki legyengült immunrendszerű betegeknél, például szervátültetett betegeknél. A brincidofovir hatékonyságát más vírusok, köztük az adenovírusok és a varicella-zoster vírus (a bárányhimlő és az övsömör kórokozója) ellen is vizsgálják.

A forma gyorsan növekszik az eladásai évről évre megsokszorozódnak. Hogy a részvény most 1 dollár körül van darabonként, így jó lehetőséget kínál egy potenciális vásárlásra.

A közelmúltbeli aktivitás alapján a bennfentesek optimistának tűnnek.

Robert Meyer és Martha Demski igazgatók, valamint Michael Sherman vezérigazgató és Michael Andriole pénzügyi igazgató több ezer részvényt vásároltak 1,11 és 1,14 dollár közötti átlagáron. A legnagyobb vásárlást a vállalat vezérigazgatója hajtotta végre, aki több mint 80.000 részvényt vásárolt a Michael A Sherman Trust nevű alapítványában.

Tekintettel a jövőbeli nagy növekedési potenciálra, ezek a részvények nagyszerű befektetési lehetőségnek tűnhetnek a jövőre nézve, és talán valóban meg is valósulnak.

Az összes vállalat, mondjuk úgy, jól teljesít, és a kereskedelmi igazgatóik tömegesen vásárolják a részvényeiket. Ez általában pontosan az a hír, amit egy befektető a menedzsmenttől hallani szeretne.

Ha valaki a vállalaton belülről vásárol, az sosem csak úgy megtörténik, hanem van mögötte valamilyen információhalmaz, ami arra készteti, hogy ezt a lépést megtegye.

Ez nem pénzügyi tanácsadás. Nyilvánosan elérhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném a helyzetet. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.