S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Amazon $AMZN+0.3% jedná o nabídce bezplatných mobilních služeb pro odběratele služby Prime v USA

Tato zpráva ihned negativně zasáhla telekomunikační akcie jako jsou $TMUS+0.7%, $VZ+1.0% a $T+0.3%.
Podle YahooFinance Amazon mluvil s bezdrátovými operátory o nabízení levných, nebo možná bezplatných celostátních mobilních telefonních služeb pro předplatitele Prime. Jednání už údajně probíhají více než měsíc a Amazon komunikuje se všemi výše zmíněnými společnostmi a $DISH+1.9%.
Z této spolupráce by mohl nejvíce benefitovat právě $DISH+1.9%, který se snaží zbylým společnostem konkurovat a již spolupracuje s Amazonem v AWS segmentu. Proto také akcie Dish oproti ostatním jako jediné vzrostly o 15%.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Super, díky za zprávu. Zpráva je to super, ovšem potřeboval bych nějaký pokles, abych mohl akcie nakoupit :)

Mám v portfoliu AMZN:VZ v poměru 1:1. Tak nevím, jestli je to pro mě dobrá, nebo špatná zpráva. Pokud by společnosti šly spolu, bylo by to nejlepší. 😁

Pokud by se Amazon opravdu významně a úspěšně angažovat v tomto sektoru, bude jeho jméno určitě táhnou nové uživatele. Je to vlastně skvělý business model když máte platformu, kde prodáte telefon a službu rovnou k tomu.

Navíc levněji, protože Amazon si to může dovolit, narozdíl od třeba VZ a T, které na tom finančně nejsou nejlépe.

Amazon muže nabízet, ale infrastrukturu mu na to stejně budou muset poskytnout operátoři, ne? Tak nechápu proč klesají

Protože $DISH+1.9% má finanční problémy, potřebuje investory, aby mohl konkurovat oszatním. Přesně tyto prostředky by mohl poskytnout Amazon a mohli by zválcovat zbylé společnosti. Dále také budou klesat předplatné těchto společností, pokud si lidé koupí Prime za méně peněz.

Osobně se mi nelíbí to, jak Amazon a ostatní giganti doslova požírají jednotlivé segmenty, ale pro akcii je to skvělá zpráva

Mohlo by se to však Amazonu trochu vymstít, není lehké bojovat na tolika frontách. Jinak souhlasím, je to smutné vidět tyto giganty požírat menší společnosti. I už je to podle mě trochu nuda. 😁

Taky pravda. Já se toho bojím hlavně v horizontu třeba 10-20 let, kdy už třeba ty velké společnosti společnosti nebudou mít jak jinak se posouvat dál než tím, že budou podnikat v prakticky "všech" oblastech.

Zkrátka bojím se situace absolutního monopolu/oligopolu

Mazec zpráva od $AMZN+0.3% ukazuje že nechce zaostat a má určitě kam růst, super držím dále. 😊

Na jednu stranu to může být super, Amazon se rozrůstá, veliký potenciál. Zároveň ale to může být další oddálení jejich profitability, pokud neustále budou utrácet peníze, jako například nedávný Amazon Pharmacy. Hrají to long term no.

Bude to důvod mít Prime? Asi ano, nějaké lidi to určitě zvyklá, pod Primem je toho opravdu mnoho a těch benefitů taky.

Wow! Já si říkal proč to dnes tak padá. Já toho využil a přikoupil VZ, podle mě nebudou v ohrožení.

Také bych nakoupil, ale mám strach, jak to dopadne. Zatím si to nedokážu představit. Pokud $VZ+1.0% půjde ještě níž, tak bych naředil.

Pokud ti operátoři hodně klesnou, tak bych je asi koupil. Nevěřím tomu, že by je to nějak moc poškodilo, co se týká marzi.

Dobře Amazon :) Tohle přinese silné vlnobití do operátorských rybníčků!