S&P 500 ^GSPC 5,036.69 -0.69%
Meta META $439.32 -10.98%
Nvidia NVDA $826.76 +3.76%
Microsoft MSFT $396.41 -3.09%
Alphabet GOOG $157.35 -2.33%
Amazon AMZN $172.62 -2.25%
Tesla TSLA $165.19 +1.89%
Apple AAPL $169.08 +0.03%

Amazon $AMZN-2.2% este în discuții pentru a oferi servicii gratuite de telefonie mobilă abonaților Prime din SUA.

Această știre a avut imediat un impact negativ asupra acțiunilor din sectorul telecomunicațiilor, cum ar fi $TMUS-0.1%, $VZ-0.7% și $T-1.4%.
Potrivit YahooFinance, Amazon a discutat cu operatorii de telefonie mobilă pentru a oferi servicii de telefonie mobilă la prețuri reduse sau, eventual, gratuite, la nivel național abonaților Prime. Se pare că negocierile sunt în curs de desfășurare de peste o lună, iar Amazon a comunicat cu toate companiile menționate mai sus și cu $DISH.+1.9%
$DISH+1.9% este cea care ar putea beneficia cel mai mult de pe urma acestei colaborări, deoarece încearcă să concureze cu celelalte companii și colaborează deja cu Amazon pe segmentul AWS. Acesta este și motivul pentru care acțiunile DISH sunt singurele care au crescut cu 15% în comparație cu celelalte.


Minunat, mulțumesc pentru mesaj. Vestea este grozavă, însă aș avea nevoie de o anumită scădere pentru a cumpăra acțiunile :)

Am AMZN:VZ în portofoliul meu într-un raport de 1:1. Așa că nu știu dacă aceasta este o veste bună sau rea pentru mine. Dacă firmele ar merge împreună, ar fi spre binele lor. 😁

Dacă Amazon s-ar angaja cu adevărat în mod semnificativ și cu succes în acest sector, numele său va atrage cu siguranță noi utilizatori. Este de fapt un model de afaceri excelent atunci când ai o platformă pe care vinzi un telefon și un serviciu direct la acesta.

Și mai ieftin, pentru că Amazon își poate permite, spre deosebire de VZ și T, care nu se află în cea mai bună poziție financiară.

Amazon o poate oferi, dar infrastructura va trebui să fie furnizată tot de către operatori, nu? Așa că nu înțeleg de ce renunță la

Pentru că $DISH+1.9% se luptă din punct de vedere financiar, are nevoie de investitori pentru a concura cu escrocii. Amazon ar putea oferi exact aceste fonduri și ar putea copleși restul companiilor. De asemenea, abonamentele acestor companii vor scădea dacă oamenii vor cumpăra Prime pentru mai puțini bani.

Personal, nu-mi place modul în care Amazon și alți giganți mănâncă literalmente segmente individuale, dar este o veste excelentă pentru acțiuni.

Cu toate acestea, s-ar putea să se întoarcă puțin împotriva Amazon, nu este ușor să lupți pe atât de multe fronturi. În rest, sunt de acord, este trist să vezi acești giganți cum înghit companii mai mici. Devine puțin plictisitor și în opinia mea. 😁

De asemenea, este adevărat. Mi-e teamă mai ales de acest lucru într-un orizont de poate 10-20 de ani, când marile companii nu vor avea altă cale de a avansa decât să facă afaceri în practic "toate" domeniile.

Pe scurt, mă tem de o situație de monopol/oligopol absolut

Raportul rece de la $AMZN-2.2% arată că nu vrea să fie lăsat în urmă și cu siguranță are loc să crească, super hold on. 😊

Pe de o parte, ar putea fi grozav, Amazon este în creștere, are un mare potențial. Dar, în același timp, s-ar putea să le întârzie și mai mult profitabilitatea dacă continuă să cheltuiască bani, cum ar fi recenta Amazon Pharmacy. Ei joacă pe termen lung nu.

Va fi acesta motivul pentru a avea Prime? Cred că da, unii oameni se vor obișnui cu siguranță cu el, sunt multe lucruri sub Prime și aceste beneficii.

Wow! Mă întrebam de ce a scăzut așa astăzi. Am profitat de asta și am cumpărat VZ, nu cred că vor fi în pericol.

Aș cumpăra și eu, dar sunt îngrijorat de cum va ieși. Încă nu mi-l pot imagina. Dacă $VZ-0.7% coboară și mai jos, m-aș dilua.

Dacă acești operatori ar scădea mult, probabil că i-aș cumpăra. Nu cred că le-ar afecta prea mult în ceea ce privește marjele.

Ei bine Amazon :) Acest lucru va aduce o undă puternică în iazurile operatorilor!