S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Tak 3M $MMM+1.4% nám nakonec včera pěkně vzrostla i přes hrozivé zprávy, jako že bude čelit existenční hrozbě kvůli dalšímu soudnímu sporu, který byl zaměřen na chemikálie a požadovaná suma byla okolo 145 miliard dolarů.

MMM

3M

MMM
$106.05 $1.46 +1.40%
Capital Structure
Market Cap
58.6B
Enterpr. Val.
69.5B
Valuation
P/E
-8.4
P/S
1.8
Dividends
Yield
5.7%
Payout
-47.3%

Průmyslový konglomerát se však údajně blíží k urovnání, které by vyřešilo masivní potenciální závazky v oblasti životního prostředí. Dohoda sama o sobě nevyřeší vše, co 3M trápí. Ale pro investory to může být dostatečný důvod k růstu.

O jakém soudním sporu mluvím?

Společnost 3M patří mezi největší světové výrobce per-a polyfluorovaných alkylových chemikálií (PFAS), které se mimo jiné používají k výrobě hasicích pěn. PFAS je dnes některými považován za "věčné chemikálie", které zůstávají v životním prostředí i po jejich zamýšleném použití a mají určitou souvislost s rakovinou a jinými dlouhodobými nemocemi.

To vedlo k soudním sporům obcí, které hledají finanční prostředky na vyčištění míst a čištění podzemní vody, stejně jako hasiči a další záchranáři, kteří věří, že chemikálie ovlivnily jejich zdraví. S tím, jak se množí soudní spory, se investoři stále více obávají toho, jak velkou odpovědnost by mohla mít společnost 3M.

Zdá se však, že investoři by brzy mohli mít v této otázce jasno. V pátek agentura Bloomberg oznámila, že společnost 3M dosáhla předběžného vyrovnání ve výši nejméně 10 miliard dolarů na vyřešení nároků na znečištění vody spojených s těmito chemikáliemi.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jak už tady většina psala, přál bych si také aby ty soudní spory už skončily a mohli se soustředit na byznys. Ovšem zatím to moc dobře nevypadá.

3M včera zveřejnila svůj závazek na vybudování biotechnologickeho provozu v hodnotě 146 mil. $. Viz https://finance.yahoo.com/news/3m-mmm-invest-146m-biotech-140400946.html. To vedlo k nárůstu jejich akcií.

Konečně:)

9% up a já chtěl tento týden nakupovat... Konverze peněz u Degira někdy zabere víc než člověk chce :D :(

Jaká je šance, že se naplní ten negativní scénář? (145 miliard $) Tak na světlejší zítřky...

I kdyby to nebyla společnost z mého portfolia, přál bych jim, aby se jim povedlo odehnat tyhle spory as mohly se zase začít plně soustředit na svůj business.

$MMM+1.4% si našla místo v mém portfoliu. 😊

$MMM+1.4% akcii fandím, je to pro mě jedna z nejlepších akcií, do kterých lze investovat.

Společnost jsem neznal, až tady na ní narazil a ten pokles byl hezký. Prve se mi líbila ale asi poprvé u investic se zastavím kvůli etičnosti. Vím, že každá firma dělá odpad. Přímo, nepřímo ...nic není ekologické a etické k planetě. Přiznám se, mám rád těžařské společnosti na nerosty a to není také dobré, vím to. Tady mi přijde ale jak si psal i předtím, hodně sporů soudních a velkých. Ty chemikálie to je opravdu hnusný odpad a myslím si, že i v budoucnu to bude mít dopad na firmu, jestli se po té ekologii víc a víc půjde.