S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Așadar, 3M $MMM+0.2% a sfârșit prin a ne da un impuls frumos ieri, în ciuda veștilor groaznice, cum că se va confrunta cu o amenințare existențială din cauza unui alt proces care s-a concentrat asupra substanțelor chimice, iar suma solicitată a fost de aproximativ 145 de miliarde de dolari.

MMM

3M

MMM
$99.67 $0.16 +0.16%
Capital Structure
Market Cap
55.2B
Enterpr. Val.
66.5B
Valuation
P/E
-7.8
P/S
1.7
Dividends
Yield
5.2%
Payout
-47.1%

Cu toate acestea, conglomeratul industrial se pare că se apropie de o înțelegere care ar rezolva potențialele obligații masive de mediu. Numai acordul nu va rezolva tot ceea ce îngrijorează 3M. Dar, pentru investitori, ar putea fi un motiv suficient pentru a crește.

Despre ce proces este vorba?

3M este unul dintre cei mai mari producători din lume de substanțe chimice alchilice polifluorurate per-a (PFAS), care sunt folosite, printre altele, pentru fabricarea spumelor de stingere a incendiilor. PFAS este acum considerat de unii ca fiind un "produs chimic veșnic" care rămâne în mediul înconjurător după ce a fost utilizat și a fost asociat cu cancerul și alte boli pe termen lung.

Acest lucru a dus la procese intentate de municipalități care caută finanțare pentru a curăța siturile și a purifica apele subterane, precum și de pompieri și alți agenți de intervenție în situații de urgență care consideră că substanțele chimice le-au afectat sănătatea. Pe măsură ce procesele se înmulțesc, investitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați de gradul de răspundere pe care l-ar putea avea 3M.

Dar se pare că investitorii ar putea avea în curând claritate în această problemă. Vineri, Bloomberg a anunțat că 3M a ajuns la o înțelegere provizorie de cel puțin 10 miliarde de dolari pentru a rezolva cererile de despăgubire pentru poluarea apei legate de substanțele chimice.


Așa cum au scris majoritatea celor de aici, și eu mi-aș dori ca procesele să se termine pentru a se putea concentra pe afaceri. Cu toate acestea, până acum nu arată prea bine.

În sfârșit:)

9% și am vrut să fac cumpărături săptămâna aceasta... Conversia banilor la Degiro durează uneori mai mult decât îți dorești :D :(

Care sunt șansele ca scenariul negativ să se realizeze? (145 miliarde de dolari) Pentru un viitor mai luminos...

Chiar dacă nu era o companie din portofoliul meu, mi-aș fi dorit să fi reușit să îndepărteze aceste dispute și să înceapă să se concentreze din nou pe activitatea lor.

$MMM+0.2% și-a găsit un loc în portofoliul meu. 😊

Sunt un fan al acțiunilor$MMM+0.2%, pentru mine este una dintre cele mai bune acțiuni în care să investesc.

Nu cunoșteam compania până nu am dat peste ea aici, iar picătura a fost frumoasă. Mi-a plăcut la început, dar probabil că este prima dată când nu voi mai investi din cauza eticii. Știu că fiecare companie face gunoaie. Direct, indirect...nimic nu este verde sau etic pentru planetă. Recunosc că îmi plac companiile care exploatează minerale și nici asta nu e bine, știu asta. Dar aici găsesc, așa cum ați mai scris, multe litigii și mari litigii. Acele chimicale sunt niște deșeuri foarte urâte și cred că va avea un impact și asupra companiei în viitor dacă se va merge tot mai mult după acest ecologism.