S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

2 olyan részvény, amelyet 2 dollár alatt veszel, de legalább 10x többet ér.

Adorján Fülöp
3. 6. 2023
6 min read

Olcsó részvények azok, amelyekkel a piacon a tényleges értéküknél alacsonyabb áron kereskednek. Ennek különböző tényezők lehetnek az okai, például az ágazattal szembeni negatív hangulat, a vállalat rövid távú problémái vagy a részvény általános népszerűtlensége. Ezek a tényezők ahhoz vezethetnek, hogy a részvények ára a belső értékük alá csökken, lehetőséget teremtve azon befektetők számára, akik felismerik a potenciált és időben befektetnek a részvénybe.

A potenciállal rendelkező részvények kilátásba helyezik pénzügyi teljesítményük javulását, üzleti tevékenységük bővülését vagy versenyelőnyük elérését a piacon. Ezek a vállalatok például rendelkezhetnek innovatív új termékekkel, erős menedzsmentcsapattal vagy olyan terjeszkedési tervekkel, amelyek a jövőben növekedést és nyereségességet biztosíthatnak. Az ilyen vállalatokat azonosító befektetőknek lehetőségük van arra, hogy kihasználják a bennük rejlő potenciált, és vonzó hozamot érjenek el velük.

Az alacsony költségű részvények és a növekedési potenciál kombinációja vonzó befektetési lehetőséget jelenthet. Azok a befektetők, akik hajlandóak alapos kutatást és elemzést végezni, olyan részvényeket találhatnak, amelyek valódi potenciáljukhoz képest alulértékeltek. Ezáltal jelentős értéknövekedést érhetnek el befektetési portfóliójukban.

1. SmileDirectClub ($SDC-53.4%)

A SmileDirectClub egy olyan vállalat, amely a fogszabályozásra és a fogak kiegyenesítését célzó fogszabályozó ellátásra és kezelésre összpontosít. Fő termékük az átlátszó műanyag fogszabályozók, az úgynevezett alignerek, amelyek segítenek a fogak helyzetének korrigálásában és az egyenes mosoly elérésében.

A SmileDirectClub a közösségi médiában megjelenő hirdetések, influencer kampányok és más hagyományos marketingstratégiák révén vált népszerűvé.

SDC
$0.08 -$0.09 -53.45%

A céget 2014-ben alapították a Tennessee állambeli Nashville-ben, és azóta a teledentisztika egyik vezető szolgáltatójává vált. A SmileDirectClub innovatív technológiát és digitális képalkotó rendszereket használ, amelyek lehetővé teszik, hogy a páciensek közvetlenül és kényelmesen, online kapják meg a kezelési tervet és a fogszabályozókat, anélkül, hogy fel kellene keresniük egy fogszabályozót.

Sajnos a 2019-es tőzsdei bevezetésük óta nem jelent meg mosoly a befektetők arcán . Egy ponton a $SDC-53.4% részvényeivel 21,10 dollárig kereskedtek. Ebben a hónapban a vállalat részvényei rekord mélypontra, 0,400 dollárra zuhantak.

A cég most is veszteséges, de mindenki tudja, hogy a fogorvosok néha istentelenül sok pénzt kapnak a szolgáltatásaikért, és ez segíthetne ennek a cégnek nyereséget termelni. A legutóbbi eredmények az egy részvényre jutó eredmény tekintetében elmaradtak a becslésektől, de az eladásokat 11,6%-kal sikerült felülmúlni.

2. New Gold Inc. ($NGD+4.2%)

A New Gold Inc. egy kanadai bányavállalat, amely az arany feltárására, bányászatára és feldolgozására specializálódott. A vállalatot 1980-ban alapították, székhelye az Ontario állambeli Torontóban található. A vállalat számos bányaprojektet üzemeltet az Egyesült Államokban és Kanadában.

NGD
$1.97 $0.08 +4.23%

A New Gold a fenntartható aranybányászatra , valamint a környezeti és társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintű normáinak betartására összpontosít . A vállalat hangsúlyt fektet a helyi közösségekkel való együttműködésre és arra is, hogy hosszú távú előnyöket teremtsen azokban a régiókban, ahol projektjeit működteti.

A vállalat portfóliójában 3 bánya található, amelyek kulcsfontosságúak az üzletmenetük szempontjából:

New Afton bánya: a kanadai Brit Kolumbiában található. A New Afton egy földalatti bánya, amely kiterjedt arany- és réztartalékokkal rendelkezik. Ezüstöt is termel, és hosszú távú működéséről ismert, valamint arról, hogy mindig tud valami újat kínálni.

Rainy River Mine: A kanadai Ontarioban található. A Rainy River egy külszíni bánya, nagy jövőbeli bővíthetőségi potenciállal. Aranyat és ezüstöt bányásznak itt.

Blackwater projekt: A kanadai Brit Kolumbiában található. A Blackwater egy nagy, a fejlesztés korai szakaszában lévő projekt, amely potenciálisan Kanada egyik legnagyobb aranybányájává válhat.

Az elmúlt negyedév nagyon jól sikerült ennek a kanadai vállalatnak. Az egy részvényre jutó eredmény tekintetében 80%-kal felülmúlta az elemzői becsléseket (0,03 dollár a várt 0,017 dollárral szemben).

A vállalat nem fogta vissza magát az eredményfronton sem. Az elmúlt negyedévben 201 millió dollárt keresett, ami több mint 5%-os növekedést jelent, és közel 10 millió dollárral több az előzetes várakozásoknál. Jelenleg a vállalat kis veszteségben van, de idővel ebből is kilábalhat, és van esély arra, hogy az új bányák megnyitásával profitot termeljen.

A New Gold Inc. részvényeinek értéke és teljesítménye különböző tényezőktől függően változhat, mint például az arany ára, a termelési eredmények, a bányászati költségek és a nemesfémek piacának általános állapota. Bármilyen befektetés előtt fontos alapos elemzést végezni és felmérni a vállalat részvényeibe való befektetéssel kapcsolatos kockázatokat.

Ez nem pénzügyi tanácsadás. Nyilvánosan elérhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném a helyzetet. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.