S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

2 delnici, ki ju kupite za manj kot 2 dolarja, a sta vredni vsaj 10x več

Kristijan Kopitar
3. 6. 2023
4 min read

Poceni delnice so tiste, s katerimi se na trgu trguje po nižji ceni, kot je njihova dejanska vrednost. To je lahko posledica različnih dejavnikov, kot so negativno razpoloženje do sektorja, kratkoročne težave v podjetju ali splošna nepriljubljenost delnice. Zaradi teh dejavnikov lahko cena delnice pade pod njeno dejansko vrednost, kar ustvari priložnost za vlagatelje, ki lahko prepoznajo njen potencial in vanjo zgodaj investirajo.

Delnice s potencialom imajo možnost, da izboljšajo svojo finančno uspešnost, razširijo svoje poslovanje ali dosežejo konkurenčno prednost na trgu. Ta podjetja imajo lahko na primer inovativne nove izdelke, močno vodstveno ekipo ali načrte za širitev, ki lahko v prihodnosti zagotovijo rast in dobičkonosnost. Vlagatelji, ki prepoznajo takšna podjetja, imajo priložnost, da izkoristijo njihov potencial in od njih prejmejo privlačne donose.

Kombinacija poceni delnic s potencialom rasti lahko predstavlja privlačno naložbeno priložnost. Vlagatelji, ki so pripravljeni opraviti skrbne raziskave in analize, lahko najdejo delnice, ki so podcenjene v primerjavi z njihovim dejanskim potencialom. S tem lahko dosežejo znatno povečanje vrednosti svojega naložbenega portfelja.

1. SmileDirectClub ($SDC-53.4%)

SmileDirectClub je podjetje, ki se osredotoča na zagotavljanje ortodontske oskrbe in zdravljenja, katerega cilj je ravnanje zob. Njihov glavni izdelek so prozorni plastični nastavki, znani kot ligerji, ki pomagajo popraviti položaj zob in doseči raven nasmeh.

Podjetje SmileDirectClub je postalo priljubljeno z oglasi v družbenih medijih, kampanjami vplivnežev in drugimi tradicionalnimi tržnimi strategijami.

SDC
$0.08 -$0.09 -53.45%

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2014 v Nashvillu v ameriški zvezni državi Tennessee in je od takrat postalo eden od vodilnih ponudnikov teledentistike. Podjetje SmileDirectClub uporablja inovativno tehnologijo in digitalne sisteme za slikanje, ki pacientom omogočajo, da načrt zdravljenja in poravnave dobijo neposredno in udobno prek spleta, ne da bi jim bilo treba obiskati ortodonta.

Žal se nasmehi niso pojavili na obrazih vlagateljev od njihove prve javne ponudbe delnic leta 2019. V nekem trenutku so delnice družbe $SDC-53.4% trgovale celo za 21,10 dolarja. Ta mesec je delnica podjetja dosegla rekordno nizko vrednost, in sicer 0,400 USD.

Podjetje zdaj še vedno izgublja denar, vendar vsi vedo, da zobozdravniki za svoje storitve dobivajo včasih brezbožne vsote denarja, kar bi lahko temu podjetju pomagalo ustvariti dobiček. Najnovejši rezultati niso dosegli ocen glede dobička na delnico, vendar je prodaja presegla oceno za 11,6 %.

2. New Gold Inc. ($NGD+13.3%)

New Gold Inc. je kanadsko rudarsko podjetje, ki je specializirano za raziskovanje, pridobivanje in predelavo zlata. Družba je bila ustanovljena leta 1980, njen sedež pa je v Torontu v Ontariu. Podjetje upravlja več rudarskih projektov v Združenih državah Amerike in Kanadi.

NGD
$2.13 $0.25 +13.30%

Družba New Gold se osredotoča na trajnostno pridobivanje zlata ter upoštevanje najvišjih standardov okoljske in družbene odgovornosti. Družba poudarja tudi sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in ustvarjanje dolgoročnih koristi za regije, v katerih izvaja svoje projekte.

To podjetje ima v svojem portfelju tri rudnike, ki so ključni za njegovo poslovanje:

Rudnik New Afton : nahaja se v Britanski Kolumbiji v Kanadi. Rudnik New Afton je podzemni rudnik z obsežnimi zalogami zlata in bakra. Pridobiva tudi srebro in je znan po svojem dolgoročnem poslovanju ter po tem, da vedno ponudi nekaj novega.

Rudnik Rainy River : nahaja se v Ontariu v Kanadi. Rainy River je rudnik z odprtim kopom z velikim potencialom za širitev v prihodnosti. Tu se kopata zlato in srebro.

Projekt Blackwater : nahaja se v Britanski Kolumbiji v Kanadi. Blackwater je velik projekt v zgodnjih fazah razvoja, ki lahko postane eden največjih rudnikov zlata v Kanadi.

Zadnje četrtletje je bilo za to kanadsko podjetje zelo dobro. Z dobičkom na delnico so za 80 % presegli ocene analitikov (0,03 USD v primerjavi s pričakovanimi 0,017 USD).

Družba se ni zadrževala niti na področju dobičkov. V zadnjem četrtletju je zaslužilo 201 milijon dolarjev, kar je več kot 5 % več in skoraj 10 milijonov dolarjev več od prvotnih pričakovanj. Trenutno je podjetje v majhni izgubi, vendar bi si lahko sčasoma opomoglo in ima po odprtju novih rudnikov možnost ustvariti dobiček.

Vrednost in uspešnost delnic družbe New Gold Inc. se lahko spreminjata glede na različne dejavnike, kot so cene zlata, proizvodni rezultati, stroški rudarjenja in splošno stanje na trgu plemenitih kovin. Pred kakršno koli naložbo je treba opraviti temeljito analizo in oceno tveganj, povezanih z naložbo v delnice družbe.

To ni finančno svetovanje. Zagotavljam javno dostopne podatke in delim svoja stališča o tem, kako bi sam ravnal v dani situaciji. Naložbe so tvegane in vsak je odgovoren za svoje odločitve.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.