S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Já se k ní stavím tak, že třeba teď neotevřu novou pozici u $NVDA+1.3% apod. jen proto, že letí vzhůru a raději si počkám na pokles..

Já určitě nějaké splasknutí bubliny čekám. Ovšem pozice určitě nezavírám, jenom čekám na nižší ceny, abych poté mohl přikoupit :)

Já tu určitou bublinu vnímám. Proto jsem již peníze z big techu přelil do defenzivnějších titulů. Něco samozřejmě stále držím v cashi.

Podle mě je ochlazení to, co na trh musí v nějaké podobě přijít. Nějak nad tím nespekuluju, ale pozice, které mám v investičním portfoliu určitě nezavírám. To, že je možné, že trh pojede další rok dolů mě nestresuje, alespoň nakoupím levněji.

Mám osobně velké dilema, samozřejmě mám akcie, které chci držet 10-20 let a je mi jedno co se bude s cenou dít dneska nebo za měsíc. Pak mam ale také akcie, kde jsem teď díky hezkému začátku roku +20% a tam taky nevím, jestli už zisk vybrat a počkat na propad nebo co s tím.

Osobně držím pozice, ale při zprávách či náznacích poklesu budu připraven něco odprodat, ty nejnižší pozice si ale nechám. Jinak bych to uvítal, protože držím i docela víc cash než jsem chtěl, ale nečekal jsem takový růst který celkově vidíme od ledna.

Ano, něco málo jsem uzavřel co už bylo po časovém testu s pěkným zhodnocením. Většinou to nejsou celé pozice a dá se to brát jako rebalancovani portfolia;) Část asi půjde do indexoveho ETF nebo BRK a něco si nechám zatím v cash. Na trhu mi aktuálně přijde příliš optimismu tak uvidíme.

Je dobre investovat jenom to, co člověk může ztratit.

Tak ale preci nechces prijit o neco co jsi koupil a treba 2 roky ti trvalo aby jsi byl na hezkych cislech💁

Všechno bych asi neprodaval. Nejlepší je asi jít cestou rebalancovani portfolia. Tedy odprodat část a dokoupit tam, kde cena klesá.

Neřeším vůbec nic. Long term vyřešil vždycky všechno 🫡

Mnooo proto se obcas divim lidem ze nekdo rika ze je to moc drahy ta akcie ze kdyz vezmes 10lety horizont tak teoreticky je vse ok🤔

Ano, ale i zde se může stát, že za 10 let už společnost třeba bude zaniklá, ale pravděpodobnost je nižší 😊

jednoduché ale často funkční. Mám takto 2 akcie u kterých v to doufám, že to bude platit a zvednou se 😁

Taky mám pár společností, kterým věřím, že je budu držet ještě 10-20 let ale u některých nevím jestli už nepřišel čas na vybrání zisku, jak se k tomu třeba stavíš ty a kdy si řekneš, že je správný čas na vybrání zisku?

To co mám, mám na stop-lossu, jinak to neřeším. Už delší dobu si připravuji peníze na nákupy, věřím, že to půjde ještě dolů.

Stop-loss tě ochránit při prudkém propadu nemusí.

Vím, ale jsou to peníze o které si můžu dovolit přijít :) při nejhorším scénáři.