S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Unilever $UL+0.3%
Cunoaștem cu toții această companie. Aceasta oferă o gamă de produse care se găsesc peste tot în jurul nostru.

Unilever, la fel ca multe alte companii britanice, scade încet-încet în preț (și nu numai) din cauza situației economice nefavorabile din Marea Britanie. În ultima lună, în mod specific, Unilever a scăzut cu aproape 10%.
Acest lucru se poate datora, de asemenea, datoriilor sale relativ mari, care au crescut în ultimii 5 ani. Raportul D/E actual este de 1,3. Cu toate acestea, această datorie ar trebui să fie acoperită în mod decent de FCF-ul ridicat.
De asemenea, merită remarcat faptul că, la prețul actual, compania oferă un randament al dividendelor de 3,5%.

UL
$54.56 $0.19 +0.35%
Capital Structure
Market Cap
136.5B
Enterpr. Val.
151.2B
Valuation
P/E
19.6
P/S
1.4
Dividends
Yield
3.7%
Payout
44.6%

Aveți $UL+0.3% în portofoliu, sau cel puțin pe lista de urmărire? 👇


Așa că mă alătur și eu, nu știam despre asta :D de fapt îmi place foarte mult și cu siguranță o voi adăuga în portofoliul meu.... Păcat că nu am aflat mai multe despre ea achiziția la 44 aprox a fost destul de luxoasă cine a cumpărat... Dacă ar fi să cumpăr o poziție mai mare, 44-48usd sper să văd... :D

Atunci vom aștepta împreună. Deja prețul ăsta e decent, dar mă bucur și eu să aștept unul mai mic, sper.

Nu am Unilever în portofoliul meu. Mă ocup de întreaga Marea Britanie prin ETF-uri, așa că este reprezentată acolo. Mă simt foarte confortabil cu ea.

https://www.vanguardinvestor.co.uk/investments/vanguard-ftse-100-ucits-etf-gbp-distributing/portfolio-data

Wow, deci voi fi primul, recunosc că nu cunosc compania, dar îmi place ce are totul, așa cum spui tu, poate că toți folosim câte ceva din ea. Mi-a stârnit un interes, mulțumesc pentru pont. 👍 Plus ceva interesant care nu este în SUA. Ca și Paul însă, mă întreb și eu de ce au atâtea datorii? 😊

Acest lucru se datorează în principal strategiei de achiziție. Încearcă să pătrundă mai mult în sectorul de "autoîngrijire", dacă îi pot spune așa. 😁
Și altfel, este cu siguranță bine să verificați din când în când companiile din afara SUA. Îmi place foarte mult cea din Marea Britanie, de exemplu, sunt mai multe oportunități acolo acum din cauza situației economice, poate voi mai lua una. 😉

Cu siguranță, luați-o. Eu am doar așa cum menționează Ondra mai sus ETF-ul britanic și sunt de asemenea mulțumită de el, apoi am $BTI-0.4% dar nu e cine știe ce până acum, e în scădere de câteva luni.

Nu o am în portofoliu, dar este o companie frumoasă.

Trebuie să spun că am fost surprins de câte branduri se află sub această companie.

Acest lucru creează un mare avantaj competitiv. 👍

Nu o am în portofoliu, dar mă întreb de ce se îndatorează atât de mult?

În ultimii ani, aceștia s-au axat pe achiziții, în special în sectorul "self care". Există o mulțime de astfel de achiziții, iar ei își extind moat-ul. Dar nu cred că datoriile ar trebui să fie o problemă pe termen lung.

Acesta este un dividend frumos cu o reputație decentă! Nu o am în portofoliul meu, dar este cu siguranță o companie de calitate.