S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

3 акции, за които Cathie Wood очаква ръст до 1000%

Ventseslav Vodenicharov
4. 6. 2023
1 min read

В заветните години светът се прекланяше пред великата визионерка и управителка на фонда $ARKK+1.8% Invest Кати Ууд. Нейният фонд инвестира предимно в технологични компании с голям потенциал за бъдещето. За по-големите компании успехът вече е налице. Например в случая с акциите на $TSLA+3.2%, но някои по-малки компании все още не са се представили добре. През 2020 г., когато пазарът като цяло нарасна, нарасна и стойността на Arkk, тъй като се увеличиха неговите дялове, които включваха малки компании, които отбелязаха огромен растеж. Но след пика преди 2 години ситуацията се промени и пазарът започна да спада. $ARKK+1.8% е спаднал със 74 % от пика насам. Сега Кати се опитва да купува повече компании и за тези, които вече притежава, поне прогнозира бъдещите цени. Понякога това наистина е нещо.

1. Tesla ($TSLA+3.2%)

Кати Ууд обича Tesla. Тя дори смята, че до 2027 г. Tesla ще струва 2000 долара. На днешните цени, при положение че Tesla е поскъпнала значително от началото на годината, това е поскъпване с над 800%. Нека разгледаме защо мисли така.

Започва с разширяването на производството. С всяка Tesla, която слиза от конвейера, компанията получава нова платформа за технология, която според Кати Ууд е следващата глава в историята на Tesla.

TSLA

Tesla

TSLA
$179.24 $5.50 +3.17%

След като Tesla излезе на пазара, потребителите ще могат да активират пълноценно шофиране (в момента е в бета версия). И въпреки че системата е далеч от съвършенство, Tesla бърза да отбележи, че пълноценното автономно шофиране вече е по-безопасно от автомобилите, в които се движат само хора.

Автопаркът от самоуправляващи се автомобили може да направи революция в транспорта - и да повиши цената на акциите на Tesla . И въпреки че има много скептици, когато става въпрос за напълно автоматизирано шофиране и роботизирани оси, $ARKK+1.8% не се притеснява. В края на краищата, те вече са доказали, че критиците грешат с Tesla. Спомнете си, че те купиха първите си акции на Tesla на цена от 13 долара за акция. Така че, въпреки че притежаването на акции на Tesla не е за всеки, за Кейти то може да има значение.

За мен Tesla е наистина скъпа в момента и за мен няма смисъл. Тази акция всъщност бих казал, че е прокълната до степен на проклятие за мен, и вероятно няма да бъда част от нейното пътуване. Все още е чудесна сделка за някои, но моят портфейл все още не е готов за Tesla и със сигурност не на тези цени...

2. Coinbase

Като криптоборса, Coinbase печели пари по няколко начина, включително такси за транзакции, когато клиентите търгуват (физически лица и институции), абонаментни услуги, депозиране и съхранение на криптоактиви и др. Приходите на компанията за последните 12 месеца възлизат на 2,8 млрд. долара, но можете да видите, че те значително намаляват, главно поради мечия пазар на криптовалути.

Coinbase излезе на борсата през 2021 г. и от момента на първичното си публично предлагане бележи спад

Но Кати Ууд харесва Coinbase просто защото инвестира в криптовалути, и то изключително в Биткойн $BTCUSD-0.1%.Тя прогнозира, че до 2030 г. цената му ще бъде над границата от 1 000 000 долара.

Coinbase не е безрискова инвестиция. Компанията преминава през предизвикателна регулаторна среда, включително сблъсък с регулаторните органи на САЩ относно начина, по който трябва да се управляват криптовалутите. Това пролича само след срива на нейния конкурент FTX. Освен това Coinbase понякога може да бъде нестабилен бизнес, тъй като по същество се върти около криптоикономиката.

Но и потенциалната награда е по-голяма. Coinbase се превръща в по-значим лидер в индустрията, тъй като конкурентите се провалят, а криптоикономиката може да бъде огромна.

Coinbase достигна целеви цени на анализаторите до 200 USD, което е 245% печалба, но представете си по-голямата картина. По някаква причина Кейти превърна Coinbase в ключов холдинг и ако прогнозата ѝ за биткойн се сбъдне, Coinbase може да бъде вълнуваща инвестиция през следващите години.

3. Roku ($ROKU+1.0%)

Екипът на Кати смята, че приходите ще нарастват средно с 39% годишно, като по-голямата част от увеличението ще дойде от приходите от видеореклама. Това прави тази прогноза на фона на рекламния срив, който драстично забави растежа на Roku през 2022 г.

За тази цел Ууд и нейният екип продължават да пазаруват Roku. Броят на акциите се е покачил от най-ниското ниво (над 3 млн. акции) през лятото на 2021 г. до малко над 11 млн. акции днес . Днес Roku представлява почти 5% от акциите на Ark Invest.

ROKU

Roku, Inc.

ROKU
$56.76 $0.56 +1.00%

Въпреки спада на рекламите обаче, часовете за стрийминг са нараснали с 20% на годишна база през последното тримесечие . Рекламните пазари също са склонни да действат циклично и подобен ръст би трябвало да увеличи приходите от реклами, когато разходите се възстановят. Пазарният дял на Roku, който през второто тримесечие на 2022 г. е бил 31%, е и най-големият според Conviva. Това вероятно ще направи Roku най-големия бенефициент на подновяването на цифровата реклама.

Залогът на Кати би могъл да се изплати, ако Roku поскъпне до очакваната от Ark Invest цена, която е 605 долара за акция, или, при бичи сценарий, до най-високата стойност от 1493 долара за акция. Въпреки това Ark Invest очерта и възможен мечи сценарий, при който цената се повишава до едва 100 USD за акция.

Всички тези компании са поне в моя списък за наблюдение и следя графиките им. Активно следя Tesla и наблюдавам нейния възходящ галоп досега през тази година. Няколко пъти съм търгувал и Coinbase, но с Roku е различно. Следя тази акция само малко и все още не съм направил никакви сделки с нея.

Разбирам, че понякога предположенията са добри, но напоследък следя Кати Ууд предимно за лично забавление... Някои от прогнозите ѝ изглеждат напълно неверни, но може би тя има друга информация. Инвестирате ли в тези компании? По-вероятно е в Roku или Coinbase, всички вероятно знаят Tesla.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.