S&P 500 ^GSPC
5,130.95
-0.12%
Tesla TSLA
$188.14
-7.16%
Nvidia NVDA
$852.37
+3.60%
Alphabet GOOG
$134.20
-2.81%
Apple AAPL
$175.10
-2.54%
Meta META
$498.19
-0.82%
Amazon AMZN
$177.58
-0.36%
Microsoft MSFT
$414.92
-0.14%

3 acțiuni pe care Cathie Wood se așteaptă să crească cu până la 1000%

Andrei Ciobanu
4. 6. 2023
6 min read

În anii covăsneni, lumea s-a înclinat în fața marii vizionare și a managerului de fond al $ARKK-0.9% Invest, Cathie Wood. Fondul ei investește mai ales în companii tehnologice cu un mare potențial de viitor. Pentru companiile mai mari, succesul a avut deja loc. De exemplu, în cazul acțiunilor $TSLA-7.2%, dar unele companii mai mici nu au avut încă performanțe bune. În 2020, pe măsură ce piața în general a crescut, la fel a crescut și valoarea Arkk, pe măsură ce au crescut deținerile sale, care includeau companii mici care au înregistrat o creștere uriașă. Dar după vârful de acum 2 ani, situația s-a schimbat și piața a început să scadă. $ARKK-0.9% a scăzut cu 74% de la vârf. Acum, Cathie încearcă să cumpere mai multe companii și pentru cele pe care le deține deja, cel puțin prezice prețurile viitoare. Uneori, asta chiar este ceva.

1. Tesla ($TSLA-7.2%)

Cathie Wood iubește Tesla. Ea crede chiar că Tesla va valora 2.000 de dolari până în 2027. La prețurile de astăzi, cu o creștere frumoasă a Tesla de la începutul anului, asta înseamnă o apreciere de peste 800%. Haideți să vedem de ce crede acest lucru.

Începe cu extinderea cifrelor de producție. Cu fiecare Tesla care iese de pe linia de asamblare, compania câștigă o nouă platformă pentru o tehnologie pe care Kathie Wood o vede ca fiind următorul capitol din povestea Tesla.

TSLA

Tesla

TSLA
$188.14 -$14.50 -7.16%
1 Day
-0.07%
5 Days
-2.3%
1 Month
-5.61%
6 Months
-16.66%
YTD
-20.53%
1 Year
-2.31%
5 Years
+891.01%
Max.
+12,315.72%

Odată ce Tesla va ajunge pe șosele, consumatorii pot activa serviciul complet de conducere (în prezent în versiune beta). Și, deși sistemul este departe de a fi perfect, Tesla se grăbește să remarce că șofatul complet autonom este deja mai sigur decât vehiculele cu propulsie exclusiv umană.

O flotă de mașini care se conduc singure ar putea revoluționa transportul - și ar putea crește vertiginos prețul acțiunilor Tesla . Și, deși există o mulțime de contestatari atunci când vine vorba de conducerea complet automatizată și robotaxi, $ARKK-0.9% nu este îngrijorat. La urma urmei, au mai dovedit că criticii s-au înșelat înainte cu Tesla. Amintiți-vă că au cumpărat primele acțiuni Tesla la un preț de 13 dolari pe acțiune. Așadar, deși deținerea de acțiuni Tesla nu este pentru toată lumea, pentru Kathie, ar putea face diferența.

Pentru mine, Tesla este foarte scumpă în acest moment și nu are sens pentru mine. De fapt, aș spune că această acțiune este blestemată până la punctul de a fi blestemată pentru mine și probabil că nu voi face parte din călătoria sa. Este încă o afacere excelentă pentru unii, dar portofoliul meu nu este încă pregătit pentru Tesla, și cu siguranță nu la aceste prețuri...

2. Coinbase

În calitate debursă de criptomonede, Coinbase face bani în mai multe moduri, inclusiv prin comisioane de tranzacționare atunci când clienții tranzacționează (persoane fizice și instituții), servicii de abonament, depozitarea și custodia activelor criptografice și multe altele. Veniturile companiei pentru ultimele 12 luni sunt de 2,8 miliarde de dolari, dar puteți vedea că acestea scad semnificativ, în principal din cauza pieței bear a criptomonedelor.

Coinbase a devenit publică în 2021 și a fost în scădere de la IPO-ul său

Dar lui Kathie Wood îi place Coinbase pur și simplu pentru că investește în criptomonede, și exclusiv în Bitcoin $BTCUSD-2.4%.Ea prezice că prețul acestuia va depăși pragul de 1.000.000 de dolari până în 2030 .

Coinbase nu este o investiție lipsită de riscuri. Compania trece printr-un mediu de reglementare dificil, inclusiv prin ciocniri cu autoritățile de reglementare din SUA cu privire la modul în care ar trebui să fie guvernate criptomonedele. Acest lucru este evident doar după prăbușirea concurentului său FTX. În plus, Coinbase poate fi o afacere volatilă în anumite momente, deoarece se învârte în mod esențial în jurul economiei cripto.

Dar recompensa potențială este, de asemenea, mai mare. Coinbase devine un lider mai important al industriei, pe măsură ce concurenții eșuează, iar economia cripto poate fi uriașă.

Coinbase a atins obiective de preț ale analiștilor de până la 200 de dolari, un câștig de 245%, dar imaginați-vă imaginea de ansamblu. Dintr-un motiv oarecare, Kathie a făcut din Coinbase o participație cheie, iar dacă predicția ei despre bitcoin se adeverește, Coinbase ar putea fi o investiție interesantă în următorii ani.

3. Roku ($ROKU-0.5%)

Echipa lui Kathie crede că veniturile vor crește în medie cu 39% pe an, cea mai mare parte a creșterii provenind din veniturile din publicitatea video. Aceasta face această predicție pe fondul unei crize a publicității care a încetinit dramatic creșterea Roku în 2022.

În acest scop, Wood și echipa sa continuă să cumpere Roku. Numărul de acțiuni a urcat de la un minim (peste 3 milioane de acțiuni) în vara anului 2021 la puțin peste 11 milioane în prezent. Astăzi, Roku reprezintă aproape 5% din acțiunile Ark Invest.

ROKU

Roku, Inc.

ROKU
$63.02 -$0.33 -0.52%
1 Day
+0.01%
5 Days
-17.77%
1 Month
-30.43%
6 Months
-21.15%
YTD
-28.89%
1 Year
-5.24%
5 Years
-2.44%
Max.
+169.32%

Cu toate acestea, în ciuda prăbușirii publicității, orele de streaming au crescut cu 20% de la an la an în cel mai recent trimestru. Piețele publicitare tind, de asemenea, să acționeze ciclic, iar o astfel de creștere ar trebui să stimuleze veniturile din publicitate atunci când cheltuielile își revin. Cota de piață a Roku, care a fost de 31% în al doilea trimestru din 2022, este, de asemenea, cea mai mare, potrivit Conviva. Acest lucru ar face probabil ca Roku să fie cel mai mare beneficiar al reînnoirilor de reclame digitale.

Pariul lui Cathie ar putea da roade dacă Roku crește până la prețul așteptat de Ark Invest, care este de 605 dolari pe acțiune sau, într-un scenariu optimist, până la un maxim de 1.493 de dolari pe acțiune. Cu toate acestea, Ark Invest a conturat și un posibil scenariu pesimist, în care prețul crește la doar 100 de dolari pe acțiune.

Toate aceste companii se află cel puțin pe lista mea de urmărire și le urmăresc graficele. Urmăresc în mod activ Tesla și urmăresc galopul său ascendent de până acum în acest an. De asemenea, am tranzacționat Coinbase de câteva ori, dar cu Roku este diferit. Urmăresc doar puțin acest titlu și nu am făcut încă nicio tranzacție pe el.

Înțeleg că, uneori, presupunerile sunt bune, dar am urmărit-o pe Cathie Wood în ultima vreme mai ales pentru amuzamentul meu personal... Unele dintre predicțiile ei par complet deplasate, dar poate că are alte informații. Investiți în aceste companii? Mai degrabă în Roku sau Coinbase, probabil că toată lumea cunoaște Tesla.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.