S&P 500 ^GSPC 5,307.01 -0.27%
Tesla TSLA $180.11 -3.48%
Alphabet GOOG $178.00 -0.86%
Apple AAPL $190.90 -0.75%
Meta META $467.78 +0.68%
Nvidia NVDA $949.50 -0.46%
Microsoft MSFT $430.52 +0.34%
Amazon AMZN $183.13 -0.01%

3 részvény, amelyekről Cathie Wood akár 1000%-os növekedést vár

Adorján Fülöp
4. 6. 2023
7 min read

Az ókori években a világ meghajolt a nagy látnok és a $ARKK-0.5% Invest alapkezelője, Cathie Wood előtt. Alapja főként nagy jövő előtt álló technológiai cégekbe fektet be. A nagyobb cégeknél már megtörtént a siker. Például a $TSLA-3.5% részvények esetében, de néhány kisebb cég még nem teljesített jól. 2020-ban, ahogy a piac általánosságban nőtt, úgy nőtt az Arkk értéke is, mivel a részvényei növekedtek, amelyek között olyan kis növekedési vállalatok is voltak, amelyek hatalmas növekedést értek el. A 2 évvel ezelőtti csúcs után azonban megváltozott a helyzet, és a piac esni kezdett. Az $ARKK-0.5% 74%-ot esett a csúcs óta. Most Cathie megpróbál több céget vásárolni, és a már birtokoltak esetében legalábbis megjósolja a jövőbeli árakat. Néha ez tényleg valami.

1. Tesla ($TSLA-3.5%)

Cathie Wood imádja a Teslát. Szerinte a Tesla 2027-re még 2000 dollárt is fog érni. A mai árfolyamokon - a Tesla az év eleje óta szépen emelkedett - ez több mint 800%-os felértékelődést jelent. Nézzük meg, miért gondolja ezt.

A termelési számok bővülésével kezdődik. Minden egyes Teslával, amely legördül a futószalagról, a vállalat egy új platformot nyer egy olyan technológiához, amelyet Kathie Wood a Tesla történetének következő fejezetének tekint.

TSLA

Tesla

TSLA
$180.11 -$6.49 -3.48%

Amint a Tesla az utakra kerül, a fogyasztók lehetővé tehetik a teljes körű szolgáltatást nyújtó vezetést (jelenleg béta verzióban). És bár a rendszer még messze nem tökéletes, a Tesla gyorsan megjegyzi, hogy a teljesen autonóm vezetés már most biztonságosabb, mint a csak ember által vezetett járművek.

Az önvezető autók flottája forradalmasíthatja a közlekedést - és az egekbe repítheti a Tesla részvényárfolyamát . És bár rengetegen vannak a teljesen automatizált vezetés és a robotaxik ellenzői, a $ARKK-0.5% nem aggódik. Elvégre a Teslával már korábban is bebizonyították, hogy a kritikusok tévedtek. Ne feledjük, hogy az első Tesla-részvényeiket 13 dolláros részvényenkénti áron vásárolták. Tehát bár a Tesla-részvények birtoklása nem mindenkinek való, Kathie-nek talán nem mindegy.

Számomra a Tesla jelenleg nagyon drága, és számomra nincs értelme. Ez a részvény tulajdonképpen azt mondanám, hogy számomra átkozottul el van átkozva, és valószínűleg nem leszek részese az útjának. Egyesek számára még mindig remek üzlet, de az én portfólióm még nem áll készen a Teslára, és főleg nem ilyen árakon...

2. Coinbase

ACoinbase kriptotőzsdeként többféle módon is pénzt keres, többek között tranzakciós díjakkal, amikor az ügyfelek kereskednek (magánszemélyek és intézmények), előfizetői szolgáltatásokkal, kriptoeszközök letétbe helyezésével és letétkezelésével. A cég bevétele az elmúlt 12 hónapban 2,8 milliárd dollár volt, de láthatjuk, hogy ez jelentősen visszaesett, főként a kriptopénzek medvepiaca miatt.

A Coinbase 2021-ben ment tőzsdére, és a tőzsdei bevezetés óta csökkenő tendenciát mutat.

Kathie Wood azonban szereti a Coinbase-t egyszerűen azért, mert kriptovalutákba fektet, méghozzá kizárólag Bitcoinba $BTCUSD-0.9%.Azt jósolja, hogy 2030-ra az árfolyama az 1 000 000 dolláros határ fölé emelked ik.

A Coinbase nem kockázatmentes befektetés. A vállalat kihívásokkal teli szabályozási környezeten megy keresztül, többek között összeütközésbe került az amerikai szabályozó hatóságokkal a kriptovaluták szabályozásának módjáról. Ez csak a versenytársa, az FTX összeomlása után vált kirívóvá. Emellett a Coinbase időnként változékony üzlet lehet, mivel lényegében a kriptogazdaság körül forog.

De a potenciális jutalom is nagyobb. A Coinbase egyre jelentősebb iparági vezetővé válik, mivel a versenytársak kudarcot vallanak, és a kriptogazdaság hatalmas lehet.

A Coinbase az elemzői árcélokat akár 200 dollárig is elérte, ami 245%-os nyereséget jelent, de képzeljük el a nagyobb képet. Kathie valamiért a Coinbase-t kulcsfontosságú holdinggá tette, és ha a bitcoinra vonatkozó jóslata beigazolódik, a Coinbase izgalmas befektetés lehet a következő években.

3. Roku ($ROKU+0.9%)

Kathie csapata úgy véli, hogy a bevételek évente átlagosan 39%-kal fognak nőni, és a növekedés nagy része a videós reklámbevételekből származik majd. Ezt a jóslatot egy olyan hirdetési visszaesés közepette teszi, amely drámaian lelassította a Roku növekedését 2022-ben.

Ennek érdekében Wood és csapata folytatja a Roku bevásárlását. A részvények száma a 2021 nyarán mért mélypontról (több mint 3 millió darab) mára alig több mint 11 millióra emelkedett. Ma a Roku az Ark Invest részvényeinek közel 5%-át teszi ki.

ROKU

Roku, Inc.

ROKU
$58.52 $0.55 +0.95%

A hirdetési visszaesés ellenére azonban a streaming órák 20%-kal nőttek éves szinten a legutóbbi negyedévben. A hirdetési piacok is hajlamosak ciklikusan viselkedni, és az ilyen növekedésnek növelnie kell a hirdetési bevételeket, amikor a kiadások helyreállnak. A Conviva szerint a Roku piaci részesedése is a legnagyobb, amely 31% volt 2022 második negyedévében. Ez valószínűleg a Rokut tenné a digitális hirdetések megújításának legnagyobb haszonélvezőjévé.

Cathie fogadása kifizetődhet, ha a Roku az Ark Invest által várt árfolyamra emelkedik, ami részvényenként 605 dollár, vagy egy bullish forgatókönyv szerint akár részvényenként 1493 dolláros csúcsra is. Az Ark Invest azonban egy lehetséges medvés forgatókönyvet is felvázolt, amikor az árfolyam mindössze 100 dollárra emelkedik részvényenként.

Mindegyik vállalat legalább a figyelőlistámon van, és követem a grafikonjaikat. Aktívan követem a Teslát, és figyelem az idei év eddigi emelkedő galoppját. A Coinbase-t is kereskedtem már néhányszor, de a Rokuval más a helyzet. Azt a részvényt csak egy kicsit követem, és még nem kereskedtem vele.

Megértem, hogy néha jók a tippek, de mostanában leginkább a személyes szórakoztatásomra követem Cathie Woodot... néhány előrejelzése teljesen elrugaszkodottnak tűnik, de lehet, hogy más információi vannak. Ön befektet ezekbe a cégekbe? Inkább a Rokuba vagy a Coinbase-be, a Teslát valószínűleg mindenki ismeri.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.