S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Cathie Wood'un %1000'e kadar büyümesini beklediği 3 hisse senedi

Burhan Yılmaz
4. 6. 2023
6 min read

Covid yıllarında dünya, $ARKK+0.1% Invest'in büyük vizyoneri ve fon yöneticisi Cathie Wood'un önünde eğildi. Fonu ağırlıklı olarak gelecek için büyük potansiyele sahip teknoloji şirketlerine yatırım yapıyor. Daha büyük şirketler için başarı çoktan gerçekleşti. Örneğin, $TSLA+12.1% hisse senedi durumunda, ancak bazı küçük şirketler henüz iyi performans göstermedi. 2020'de genel olarak piyasa büyüdükçe, Arkk'ın değeri de arttı ve bu da büyük büyüme gösteren küçük büyüme şirketlerini içeriyordu. Ancak 2 yıl önceki zirveden sonra durum değişti ve piyasa düşmeye başladı. Zirveden bu yana $ARKK+0.1% %74 düştü. Şimdi Cathie daha fazla şirket satın almaya çalışıyor ve halihazırda sahip olduğu şirketler için en azından gelecekteki fiyatları tahmin ediyor. Bazen bu gerçekten bir şeydir.

1. Tesla ($TSLA+12.1%)

Cathie Wood Tesla'yı seviyor. Hatta Tesla'nın 2027 yılına kadar 2.000 dolar değerinde olacağını düşünüyor. Bugünün fiyatlarıyla, Tesla'nın yıl başından bu yana güzel bir şekilde yükselmesiyle, bu %800'ün üzerinde bir değer artışı anlamına geliyor. Neden böyle düşündüğüne bir göz atalım.

Her şey artan üretim rakamlarıyla başlıyor. Montaj hattından çıkan her Tesla ile şirket, Kathie Wood'un Tesla hikayesinde bir sonraki bölüm olarak gördüğü bir teknoloji için yeni bir platform kazanıyor.

TSLA

Tesla

TSLA
$162.13 $17.45 +12.06%

Tesla yollara çıktığında, tüketiciler tam hizmet sürüşünü etkinleştirebilir (şu anda beta aşamasında). Sistem mükemmel olmaktan uzak olsa da Tesla, tam otonom sürüşün halihazırda sadece insan taşıyan araçlardan daha güvenli olduğunu belirtiyor.

Sürücüsüz araçlardan oluşan bir filo ulaşımda devrim yaratabilir ve Tesla'nın hisse senedi fiyatını fırlatabilir . Tam otomatik sürüş ve robotaksiler söz konusu olduğunda buna karşı çıkan pek çok kişi olsa da $ARKK+0.1% endişeli değil. Ne de olsa, eleştirmenlerin yanıldığını Tesla ile daha önce kanıtladılar. Unutmayın, ilk Tesla hisselerini hisse başına 13 $ fiyatla satın aldılar. Yani Tesla hisselerine sahip olmak herkese göre olmasa da Kathie için bir fark yaratabilir.

Benim için Tesla şu anda gerçekten pahalı ve bana mantıklı gelmiyor. Bu hisse senedi aslında benim için lanetli diyebilirim ve muhtemelen yolculuğunun bir parçası olmayacağım. Bazıları için hala harika bir fırsat, ancak portföyüm henüz Tesla için hazır değil ve kesinlikle bu fiyatlarla değil ...

2. Coinbase

Bir kripto borsası olarak Coinbase, müşteriler işlem yaptığında (bireyler ve kurumlar) işlem ücretleri, abone hizmetleri, kripto varlık yatırma ve saklama ve daha fazlası dahil olmak üzereçeşitli şekillerde para kazanır. Şirketin son 12 aylık geliri 2,8 milyar dolar, ancak bunun esas olarak kripto para birimlerindeki ayı piyasası nedeniyle önemli ölçüde düştüğünü görebilirsiniz.

Coinbase 2021'de halka açıldı ve halka arzından bu yana düşüşte

Ancak Kathie Wood Coinbase'i kripto para birimlerine ve yalnızca Bitcoin $BTCUSD-0.4%'ye yatırım yaptığı için seviyor.Fiyatının 2030 yılına kadar 1.000.000 doların üzerinde olacağını öngörüyor .

Coinbase risksiz bir yatırım değildir. Şirket, kripto para birimlerinin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda ABD'li düzenleyicilerle çatışmak da dahil olmak üzere zorlu bir düzenleyici ortamdan geçiyor. Bu durum, rakibi FTX'in çöküşünden sonra daha da belirginleşti. Buna ek olarak, Coinbase zaman zaman değişken bir iş olabilir çünkü esasen kripto ekonomisi etrafında dönmektedir.

Ancak potansiyel ödül de daha büyüktür. Rakipler başarısız oldukça Coinbase daha önemli bir endüstri lideri haline gelir ve kripto ekonomisi çok büyük olabilir.

Coinbase, analist fiyat hedeflerini %245'lik bir kazançla 200 $'a kadar yükseltti, ancak daha büyük resmi hayal edin. Kathie bazı nedenlerden dolayı Coinbase'i önemli bir holding haline getirdi ve bitcoin hakkındaki öngörüsü gerçekleşirse, Coinbase önümüzdeki yıllarda heyecan verici bir yatırım olabilir.

3. Roku ($ROKU+0.1%)

Kathie'nin ekibi, gelirin yılda ortalama %39 artacağına ve artışın büyük kısmının video reklam gelirlerinden geleceğine inanıyor. Bu tahmin, Roku'nun 2022'deki büyümesini önemli ölçüde yavaşlatan bir reklam düşüşünün ortasında yapılıyor.

Bu amaçla Wood ve ekibi Roku'yu satın almaya devam ediyor. Hisse sayıları 2021 yazındaki düşük seviyeden (3 milyondan fazla hisse) bugün 11 milyon un biraz üzerine çıktı. Bugün Roku, Ark Invest'in hisselerinin yaklaşık %5'ini oluşturuyor.

ROKU

Roku, Inc.

ROKU
$61.83 $0.09 +0.15%

Ancak reklamlardaki düşüşe rağmen, yayın saatleri son çeyrekte yıldan yıla %20 arttı. Reklam piyasaları da döngüsel hareket etme eğilimindedir ve bu tür bir büyüme, harcamalar toparlandığında reklam gelirlerini artıracaktır. Conviva'ya göre Roku'nun 2022'nin ikinci çeyreğinde %31 olan pazar payı aynı zamanda en büyük pazar payı. Bu da Roku'yu dijital reklam yenilemelerinin en büyük yararlanıcısı haline getirebilir.

Cathie'nin bahsi, Roku'nun Ark Invest'in hisse başına 605 dolar olan beklenen fiyatına veya yükseliş senaryosunda hisse başına 1.493 dolara yükselmesi durumunda işe yarayabilir. Ancak Ark Invest, fiyatın hisse başına sadece 100 dolara yükseldiği olası bir düşüş senaryosunun da ana hatlarını çizdi.

Bu şirketlerin hepsi en azından benim izleme listemde ve grafiklerini takip ediyorum. Tesla'yı aktif olarak takip ediyorum ve bu yıl şimdiye kadarki yükselişini izliyorum. Coinbase ile de birkaç kez işlem yaptım ama Roku'da durum farklı. Bu hisseyi sadece biraz takip ediyorum ve henüz herhangi bir işlem yapmadım.

Bazen tahminlerin iyi olduğunu anlıyorum, ancak son zamanlarda Cathie Wood'u çoğunlukla kişisel eğlencem için takip ediyorum... bazı tahminleri tamamen yanlış görünüyor, ama belki başka bilgileri vardır. Bu şirketlere yatırım yapıyor musunuz? Büyük ihtimalle Roku ya da Coinbase'e. Herkes Tesla'yı biliyordur.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.