S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Se vorbește mult despre $NIO+0.4% în acest moment. Îmi place compania, iar modul în care promovează încărcarea vehiculelor electrice mi se pare grozav. Totuși, sincer, încă mă lupt cu evitarea pieței chinezești. Încă mai simt că, dacă guvernul ia o decizie negativă acolo, ar putea avea un impact uriaș asupra acțiunilor $NIO+0.4%. Simțiți același lucru sau este o îngrijorare inutilă?

NIO

NIO

NIO
$5.28 $0.02 +0.38%
Capital Structure
Market Cap
10.1B
Enterpr. Val.
89.9B
Valuation
P/E
-3.1
P/S
1.3
Dividends
Yield
-
Payout
-

Văzând ce se întâmplă pe piața americană, cea chineză nu mi se mai pare atât de sălbatică... există riscuri peste tot :)

Și asta e adevărat :D

Nio este cam singura companie pentru care voi intra pe piața chineză. Potențialul este mare

Mulțumesc mult, mă gândesc mult la asta.

Cred că merită.

Și eu simt la fel. Păcat că această companie este chineză. Cu siguranță mi-e frică de ea și de aceea nu vreau să cumpăr acțiuni ale acestei companii. S-ar putea să cumpăr câteva doar de dragul de a cumpăra.

Modul în care văd și eu lucrurile este că, dacă o cumperi, este pentru distracție.

Riscul Chyna este un "nu-go" și pentru mine.

Și pentru mine. Geopolitica m-a ținut departe și va continua să o facă.

De asemenea, mă ține departe deocamdată.

Dacă ar fi să investesc în $NIO+0.4%, ar fi doar o poziție speculativă. Adică, nu ar ocupa mai mult de 1% din portofoliul meu. Potențialul este uriaș, riscul este uriaș.

Așa văd și eu lucrurile, dacă mă dau la ea, nici măcar 1%.

Exact, nici eu nu prea vreau să fac asta. 😁

Mă simt la fel și mă lupt cu aceeași idee doar cu acțiunile $NIO Cred că+0.4%nu este cu siguranță o preocupare irosită, este un risc, în ciuda faptului că voi cumpăra probabil câteva piese având în vedere potențialul.

Și mai degrabă înainte și sau rezultate?

Aceasta este deja o speculație, nu știm care vor fi rezultatele, s-ar putea să împart achiziția 50% înainte și 50% după, dacă îmi plac rezultatele,

Nu prea îmi place încărcarea (stații de schimb). La prima vedere, o idee bună, dar. Mașina electrică va mai exista încă câțiva ani pentru clasa de mijloc responsabilă din punct de vedere ecologic, iar aceștia aproape toți se încarcă acasă, de preferință cu energie solară. În plus, instalarea unei stații de încărcare (sau de schimb) nu este tocmai ușoară. Totul depinde de locul în care șoferii sunt dispuși să meargă. Până în prezent, aceștia sunt foarte dispuși, dar cine ar fi dispus să iasă de pe autostradă sau să cumpere o mașină cu o baterie pe care va trebui să o înlocuiască? Locurile de pe autostradă sunt ocupate de Shell, Orlen și alții. Când electromobilitatea va începe să aibă sens din punct de vedere economic pentru aceștia, încărcătoarele vor apărea la propriu peste noapte, locurile din parcări au și ele o mulțime de alimentare cu energie electrică și este doar o chestiune de contractare a cantității. În mod obișnuit, atunci vor fi în jur de 15 minute de încărcare. Păi atunci cine vrea o mașină cu care să economisească 10 minute cu prețul de a merge Dumnezeu știe unde?

Faină priveliște :) din câte știu eu ar trebui să vină doar cu o soluție de încărcare la domiciliu.

Întrebarea care se pune este cum vor reacționa alte companii auto și clienții la acest mod de încărcare. Personal, dacă aș avea un EV, aș prefera să aștept 20 de minute în plus.

Ei bine, cred că s-a luat decizia de a o trata ca pe o complicație inutilă, iar modelul de afaceri de a cumpăra o mașină mai ieftină fără baterie și de a plăti pentru a închiria și a schimba una încărcată va rămâne minoritar. Deja este mai logic să nu cumperi deloc o mașină și să o închiriezi atunci când ai nevoie.