S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

2 AI részvény, amelyeket a portfóliómenedzserek vásárolnak

Ferkó Joó
5. 6. 2023
7 min read

Nem csak a tőzsdéken tapasztalható a közelmúltban a mesterséges intelligencia eufóriája. Minden, ami a mesterséges intelligenciával kapcsolatos, szárnyal. Oké, ez talán marginálisan érthető, de az egész piac szárnyal, ahogyan azok a vállalatok is, amelyek például még nem használnak AI-t. Olyan ez, mint egy nagy vásárlási láz, és arról szól, hogy ne kerüljünk bele egy AI-buborékba. Az aztán tényleg fájdalmasan kipukkadna, de szerintem a piacok profitálnának belőle. Úgy értem, láttunk már piaci összeomlást 2022-ben, de még sehol nem folyt vér, hogy úgy mondjam. De ha most ebben az időszakban vagyunk, akkor már most mérhetetlenül világos, hogy az AI mindig itt lesz velünk, és a modern technológiával együtt fogja meghatározni a világ menetét. Nem úgy értem, hogy a technológia uralni fog minket (mint a Mátrixban a gépek uralma), de ez attól is függ, hogy ki hogyan viszonyul hozzá. Egyesek talán úgy gondolják, hogy a technológia irányít minket a tőle való függőségünk szempontjából. Ez vonatkozik a mobiltelefonokra, a készülékekre és a különböző segédrendszerekre, amelyeket a mai modern világban mindenki használ. A jövőben ez a "függőség" csak fokozódni fog. Ha ezt tudjuk, nemcsak mentálisan, hanem anyagilag is felkészülhetünk.

1. CrowdStrike Holdings ($CRWD+2.7%)

A CrowdStrike egy kiberbiztonsági vállalat. Fő specialitásuk a fejlett fenyegetések és támadások elleni védelem, beleértve a kiberkémkedést is.

A CrowdStrike mesterséges intelligencián és big data analitikán alapuló megoldásokkal segíti ügyfeleit a fenyegetések valós idejű észlelésében és felszámolásában.

Az AI-alkalmazások értéke általában az általuk feldolgozható adatmennyiséggel együtt nő. Kevés kiberbiztonsági szolgáltató tudja táplálni AI-modelljeit olyan nagy mennyiségű adattal, mint amilyenhez a CrowdStrike hozzáfér. Platformjuk hetente több trillió jelet elemez.

CRWD
$351.47 $9.12 +2.66%

A CrowdStrike az április 30-án zárult első pénzügyi negyedévében 42%-kal , éves szinten 2,77 milliárd dollárra nőtt a bevétele az előző évhez képest . A CrowdStrike a márciusban megadott tartományhoz képest kissé megemelte a 2024-es teljes pénzügyi évre vonatkozó bevételi előrejelzését. A vezetőség most 3 milliárd és 3,0367 milliárd dollár közötti teljes bevételre számít.

A CrowdStrike 2024-es pénzügyi évre vonatkozó új bevételi becslésének középső értéke 35%-os növekedést jelent az előző évhez képest . Ez kevesebb, mint amihez a befektetők szoktak, de valószínűleg még mindig elég gyors ahhoz, hogy igazolja a részvények jelenlegi magas értékelését. A részvények árfolyama körülbelül 66-szoros.

A CrowdStrike a"CrowdStrike Intelligence" koncepciójáról is ismert, amely egy olyan szakértői csapat, amely információkat gyűjt és elemez a kiberfenyegetésekről és szereplőkről világszerte. Ezt az intelligenciát aztán az új fenyegetések és támadások azonosítására és megelőzésére használják fel.

Az elemzők egyértelműen nagyon pozitívan ítélik meg ezt a vállalatot, és sokan vásárolják az alapjaik és portfólióik számára. Egy olyan cégként, amely folyamatosan halad a nyereség felé, ez nem rossz.

A vállalat világszerte különböző szervezetekkel és vállalkozásokkal is együttműködik, köztük kormányzati szervekkel, pénzügyi szervezetekkel és különböző méretű vállalatokkal. Céljuk, hogy rendkívül hatékony és innovatív kiberbiztonsági megoldásokat nyújtsanak, és segítsenek megvédeni az ügyfeleket a digitális világ folyamatosan fejlődő fenyegetéseitől.

2. UiPath ($PATH-0.3%)

Az UiPath egy vezető robotizált folyamatautomatizálással (RPA) foglalkozó vállalat. Platformjuk lehetővé teszi az ismétlődő feladatok és folyamatok automatizálását, amelyek általában kézi munkát igényelnek. Az RPA szoftverrobotokat használ a feladatok emberhez hasonló módon történő feldolgozására, de olyan sebességgel és pontossággal, amelyet az emberi operátorok nehezen tudnak elérni.

Az UiPath olyan eszközöket és funkciókat kínál, amelyek megkönnyítik a különböző folyamatok automatizálását, beleértve az adatfeldolgozást, az információk kivonását a dokumentumokból, a harmadik féltől származó alkalmazásokkal és rendszerekkel való interakciót és még sok mást. Platformjuk drag-and-drop megközelítésen alapul, ami azt jelenti, hogy a felhasználók kódírás nélkül, vizuálisan tervezhetnek és építhetnek automatizálási folyamatokat.

PATH
$18.98 -$0.06 -0.32%

A szoftverszolgáltatások iránti kereslet még a viszonylag gyenge időszakban is erős maradt. A UiPath az április 30-án véget ért első pénzügyi negyedévében 122%-os dollárérték-növekedést könyvelhetett el.

A UiPath részvényeivel a menedzsment idei korrigált eredményre vonatkozó várakozásainak körülbelül 63-szorosán kereskednek. Ez magas többszörös, de a vállalatnak még mindig elég jó esélye van arra, hogy felülmúlja az értékelését, és a jelenlegi szintekről piaci nyereséget hozzon. A Grand View Research szerint az RPA-piac 2030-ig évente 39,9%-kal fog növekedni. Nem tűnik végzetes hibának, ha egy diverzifikált portfólióhoz hozzáadunk néhány részvényt ebből a vállalatból.

Még ennél a részvénynél is a növekedés lehetősége felé tendálnak az elemzői kilátások. Itt valamivel alacsonyabb az arány, de még mindig jó vissza a többi vállalathoz. Ez a vállalat sokkal nyereségesebb az előzőhöz képest, de ha az AI szektor olyan ütemben fejlődik, mint most, akkor nem sokáig fog tartani, amíg csatlakozik a nyereségesek klubjához.

Az UiPath világszerte nagy ügyfélkörrel rendelkezik, és különböző iparágakkal és szervezetekkel dolgozik együtt, többek között banki, egészségügyi, gyártási, logisztikai és egyéb ágazatokkal. Céljuk, hogy segítsék a szervezeteket a hatékonyság növelésében, a költségek csökkentésében és a folyamatok minőségének javításában az automatizálás révén.

A UiPath az oktatás és a tanúsítás területén is aktív , szakértői képzést és erőforrásokat biztosít a felhasználók számára, hogy RPA-tanúsítványt szerezzenek és hatékonyan használhassák platformjukat.

Ez nem pénzügyi tanácsadási szolgáltatás. Nyilvánosan elérhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném a helyzeteket. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.