S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Jak to vidíte s Binance? Jde o další FTX?

Američtí regulátoři v pondělí zažalovali společnost Binance a jejího generálního ředitele Changpeng Zhao za údajné provozování "sítě podvodů", což zvyšuje tlak na největší světovou burzu kryptoměn a posílá $BTCUSD+0.5% na nejnižší úroveň za téměř tři měsíce.

BTCUSD

Bitcoin USD

BTCUSD
$63,709.07 $291.79 +0.46%
Capital Structure
Market Cap
1.2T
Enterpr. Val.
0.0
Valuation
P/E
-
P/S
-
Dividends
Yield
-
Payout
-

SEC tvrdila, že Binance uměle nafoukla své obchodní objemy, odklonila prostředky zákazníků, nedokázala omezit americké zákazníky ze své platformy a uvedla investory v omyl ohledně svých kontrol dozoru nad trhem.


Taky si nemyslím že Binance by bylo další ftx, souhlasím s ostatními co zde psali. Pokud by ale bylo, bylo by to pro BTC velmi, velmi ochlazující na ceně

Můj názor na bitcoin není nic populární. Já v tom nevidím ti hodnotu. Vlády to budou trekového a raději si vytvoří svoje CBDC. Momentálně je crypto v medvědím trhu a pokud budou přicházet další takovéto zprávy, tak mu to v budoucím růstu taky moc nepomůže.

Nemyslím si, že to bude druhý FTX. Trochu spoléhám na to, že už by se to dávno provalilo, měl by to být podobný případ.

Ne, Binance neni druha FTX uz jen z toho pohledu, ze je velmi ziskova. Wash trading je bohuzel smutna realita a nechapu proc to nejvetsi burza ma potrebu delat. Predpokladam, ze se to delalo zejmena na nelikvidnich coinech, kde jsou market makerem a byli prilis greedy kdyz za kazdy zalistovany shitcoin uctovali nemaly poplatek  za upis.

Je velmi pravdepodobne, ze Binance dostane slusny flastr protoze provozuji burzu na kterou muzou jit amici gemblit a neplati z toho vypalne americke vlade, co jim dokazou dale je otazka;)

Ta obvinění nejsou nic nového, je to hlavně o snaze označit krypta jako “securities” - což ale paradoxně na druhé straně někteří zákonodárci odmítají. Jde vesměs o komedii a boj proti kryptu. A také snaze omezit vliv a pozici Binance na kryptotrhu.

Castecne souhlas, na druhou stranu nektere ty coiny, ktere vydavaji regulerni firmy aby ziskaly svuj kapital jsou co? Probem je, ze SEC je v tomhle smeru velmi netransparentni a napriklad pro Coinbase je ta zaloba docela smesna, kdyz si uvedomite, ze se pripravovali na upis akcii docela dlouho a jsou pod kontrolou mnoha regulatoru a nikdo pred vstupem nedokazal rict, ze nektere zalistovane coiny porusuji aktualni zakony o securities.

No to máte pravdu, ale těch několik coinů, které SEC v té včerejší zprávě označilo, toto rozhodně nenaplňují,

Půl roku se to tlačí na tyto hodnoty a pak zase jeden den a vše je pryč 😀 Nedržím krypto.

Binance jsem vždy považoval za tu bezpečnější volbu, ale asi tomu tak není, když jsou jim v patách.