S&P 500 ^GSPC
5,099.23
+0.06%
Meta META
$498.54
+1.72%
Nvidia NVDA
$803.15
+1.52%
Tesla TSLA
$199.23
-1.31%
Alphabet GOOG
$139.23
-0.39%
Apple AAPL
$180.20
-0.30%
Microsoft MSFT
$414.45
+0.20%
Amazon AMZN
$176.74
-0.01%

Cum vedeți situația cu Binance? Este un alt FTX?

Autoritățile de reglementare din SUA au dat luni în judecată Binance și pe directorul său general Changpeng Zhao pentru că ar fi operat o "rețea de fraudă", adăugând presiune asupra celui mai mare schimb de criptomonede din lume și trimițând $BTCUSD+1.0% la cel mai scăzut nivel din ultimele aproape trei luni.

BTCUSD

Bitcoin USD

BTCUSD
$61,795.99 $627.93 +1.03%
Capital Structure
Market Cap
1.0T
Enterpr. Val.
0.0
Valuation
P/E
-
P/S
-
Dividends
Yield
-
Payout
-

SEC a susținut că Binance și-a umflat în mod artificial volumele de tranzacționare, a deturnat fondurile clienților, nu a reușit să restricționeze accesul clienților din SUA pe platforma sa și a indus în eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pieței.


De asemenea, nu cred că Binance ar fi un alt ftx, sunt de acord cu alții care au scris aici. Dar dacă ar fi așa, ar fi foarte, foarte înfricoșător pentru BTC ca preț

Opinia mea despre Bitcoin nu este deloc populară. Nu văd valoarea în el. Guvernele îl vor sparge și vor crea mai degrabă CBDC-urile lor. În momentul de față, cripto este într-o piață bear și dacă mai vin și alte știri de acest gen, nu o va ajuta nici în creșterea viitoare.

Nu cred că va fi un al doilea FTX. Mizez pe faptul că s-ar fi scurs de mult timp, ar trebui să fie un caz similar.

Nu, Binance nu este un alt FTX doar pentru că este foarte profitabil. Wash trading este, din păcate, o realitate tristă și nu înțeleg de ce cea mai mare bursă trebuie să o facă. Presupun că a fost făcută mai ales pe monede nelichide, unde ei sunt formatori de piață și au fost prea lacomi pentru a percepe o mică taxă de subscriere pentru fiecare shitcoin pe care l-au listat.

Este foarte probabil ca Binance să primească un flak bun pentru că administrează un exchange unde americanii se pot duce să parieze și să nu plătească guvernul american din asta, întrebarea este ce le vor dovedi în continuare;)

Acuzațiile nu sunt nimic nou, este vorba mai ales despre încercarea de a eticheta cripta ca fiind "titluri de valoare" - ceea ce, în mod ironic, unii legislatori din partea cealaltă resping. Este vorba mai ales de comedie și de lupta împotriva criptomonedelor. Și, de asemenea, o încercare de a limita influența și poziția Binance pe piața cripto.

Sunt de acord în parte, pe de altă parte, unele dintre monedele emise de companiile reglementate pentru a-și câștiga capitalul sunt ce? Problema este că SEC este foarte netransparentă în această privință, iar în cazul Coinbase, de exemplu, salvarea este destul de ridicolă dacă luăm în considerare faptul că se pregătesc pentru subscriere de destul de mult timp și se află sub supravegherea mai multor autorități de reglementare, iar nimeni nu a putut spune înainte de intrare că unele dintre monedele listate încalcă legile actuale privind valorile mobiliare.

Ei bine, aveți dreptate, dar cele câteva monede pe care SEC le-a semnalat în raportul de ieri cu siguranță nu îndeplinesc acest lucru,

Întotdeauna am considerat că Binance este o alegere mai sigură, dar cred că nu mai este cazul acum că sunt pe urmele lor.