S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Top 3 vállalat, amely minden hónapban osztalékot fizet

Bandi Császár
6. 6. 2023
5 min read

Az osztalékbefektetések egy okból nagyon vonzóak a befektetők számára - a passzív jövedelem építésének lehetősége miatt. És még vonzóbb, ha ezt minden hónapban kifizetik Önnek! És ez a három vállalat pontosan ezt tudja nyújtani.

Matematikailag persze ez nem számít. Hogy valaki havonta 1/12 éves osztalékot ad-e neked, vagy negyedévente 3/12-t. De attól még ott van az az emberi "éhség". Csak jó látni, hogy az extra jövedelem osztalék formájában minden hónapban hozzáadódik a számládhoz, és számíthatsz rá. Akár érdekel, akár nem, van három vállalat, amely úgy döntött, hogy havonta fizet osztalékot, és ma együtt nézzük meg őket!

Realty Income Corporation $O-0.2%

Szerintem egyikőtök sem számított másra. A Realty egyszerűen nem hiányozhat innen.

ARealty Income Corporation egy amerikai vállalat, amely ingatlanbefektetésekre specializálódott, és"A havi osztalékot fizető vállalat" néven ismert, mivel több mint 50 éve minden hónapban osztalékot fizet a befektetőknek. A vállalat kereskedelmi ingatlanok tulajdonosa és bérbeadója Észak-Amerika-szerte, és változatos portfólióval rendelkezik, amely bevásárlóközpontokat, szupermarketeket, gyógyszertárakat és még sok mást is tartalmaz.

O
$52.18 -$0.13 -0.25%

A Realty Incomeba történő befektetés egyik fő előnye az osztalékhozam stabilitása. A vállalat hosszú ideje stabil és növekvő osztalékhozamokkal rendelkezik, ami fontos a befektetők számára, akik rendszeres jövedelmet keresnek befektetéseikből.

A Realty osztaléktörténete lenyűgöző. Forrás:

A Realty Income büszke a diverzifikált ingatlanportfóliójára is, amely különböző típusú kereskedelmi ingatlanokat és bérleményeket tartalmaz. Ez segít csökkenteni a befektetők kockázatát, mivel ha a piac bármely szegmense nehézségekkel küzd, azt más szegmensek teljesítménye ellensúlyozhatja.

Emellett a Realty Income most nagyon szép, 5%-os osztalékhozammal rendelkezik, ami sok befektető számára érdekes választássá teheti. Másrészről viszont sokak számára a jelenlegi értékelése már nem biztos, hogy megfelel a valóságnak.

Fontos megjegyezni, hogy a Realty Incomeba és más ingatlancégekbe való befektetés kockázatos lehet, és az alap végső teljesítményét befolyásolhatja az ingatlanpiac és a gazdaság. Valójában ez az elmúlt hónapokban jelentősen bebizonyosodott.

STAG Industrial $STAG+0.1%

A STAG Industrial egy olyan amerikai vállalat, amely ipari ingatlanokba, például raktárakba, elosztóközpontokba, ipari épületekbe és egyéb ingatlanokba történő befektetésekre specializálódott. A 2010-ben alapított vállalat portfóliója mára több mint 460 ingatlanra bővült az Egyesült Államok 38 államában.

STAG
$35.11 -$0.02 -0.06%

A vállalat minden hónapban osztalékot fizet a befektetőknek, és jelenleg 4,1%-os a vállalatnál. A STAG büszke a diverzifikált ingatlanportfóliójára is, amely különböző típusú ipari épületeket és bérleményeket tartalmaz, ami segít csökkenteni a befektetők kockázatát.

A teljes vagyon továbbra is növekszik

A vállalat agresszívan terjeszkedik is. A vállalat 2020-ban több mint 1,2 milliárd dollár értékben, 2021-ben pedig több mint 500 millió dollár értékben vásárolt új ingatlanokat. A vállalat emellett aktívan kezeli ingatlanportfólióját az optimális kihasználtság és a befektetések megtérülésének biztosítása érdekében.

Szintén egy szép húzás. Forrás:

Pembina Pipeline Corporation $PBA+0.7%

A Pembina Pipeline Corporation kanadai olaj- és gázszállító és -feldolgozó vállalat. A vállalat tulajdonosa és üzemeltetője a nyersolaj és földgáz szállítására szolgáló csővezeték- és terminálhálózatnak Kanadában és az Egyesült Államokban. Emellett olaj- és gázfeldolgozási és tárolási szolgáltatásokat is kínál.

PBA
$36.52 $0.25 +0.69%

A vállalat havonta mintegy 3,7%-os éves osztalékot fizet a befektetőknek. Ráadásul az elmúlt évben közel 20%-os mínuszban volt, így egyes befektetők számára vonzó belépési árfolyamot jelenthet. A P/E jelenleg körülbelül 17. A Pembina Pipeline Corporation is bővíti szolgáltatási portfólióját, és fokozatosan teljes körű energetikai szolgáltatóvá válik.

A PBA osztaléktörténete

A Pembina Pipeline közelmúltbeli eredményei összességében stabilitást mutatnak. Bevételeinek nagy része volumenalapú szerződésekből származik, ami nagyfokú védelmet nyújt a külső tényezőkkel szemben. A vállalat két projekt munkálatait fejezte be, ami lehetővé teszi, hogy az idei év első felében növekedést érjen el. A frissen bejelentett fracking-bővítés lehetővé tenné a vállalat számára, hogy a jövőben is folytassa növekedését, még akkor is, ha a beruházás csak 2026-ban kerül üzembe helyezésre.

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen nem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.