S&P 500 ^GSPC 5,247.9 -0.36%
Microsoft MSFT $418.11 -2.58%
Tesla TSLA $179.55 +1.91%
Alphabet GOOG $174.27 -1.77%
Amazon AMZN $179.47 -1.40%
Nvidia NVDA $1,133.64 -1.27%
Meta META $468.43 -1.25%
Apple AAPL $191.46 +0.62%

Au trecut exact 2 săptămâni de când am împărtășit cu voi primul robot de investiții AI care utilizează GPT și am promis că îl voi urmări. Iată o mică actualizare:

- după 14 zile, profitul său a scăzut puțin, în prezent la 675 USD (botul a început cu 50k USD)

- numărul de investitori și suma de bani pe care investitorii o folosesc pentru a copia comportamentul bot-ului a crescut semnificativ (după 2 săptămâni, 28.596 de investitori sunt deja interesați, iar "pool-ul" are acest număr uriaș mai jos). Valoarea medie a investiției per investitor este de 687 USD, deci este vorba de "funny money" și probabil că oamenii încearcă doar să vadă ce poate face botul din ei

- doar Robinhood, TD Ameritrade și Webull mai sunt încă brokeri suportați

Pentru mine este încă un început pozitiv, nu este în minus și voi continua să urmăresc :)


Acest lucru pare interesant, sunt interesat în principal să văd cum se comportă în diferite situații de piață.

Și eu sunt curios în privința lui, dar va avea nevoie de ceva timp pentru asta... :)

Vom vedea cum se va descurca în viitor, dar chiar și astăzi, după câteva zile de când a fost lansat acest robot AI, AI-ul ar putea fi cu siguranță mai bine antrenat pentru a lua decizii mai bune și pentru a obține din nou numere poate puțin mai verzi, cred eu.

De asemenea, consider că încă învață și încearcă să înțeleagă totul. "Lucrul rău" este că oamenii investesc de obicei pe baza emoțiilor, iar AI-ul probabil că nu va putea niciodată să înțeleagă acest lucru...

Nu știu dacă e complet stupid, în cazul investițiilor, fie că e vorba de tranzacționare sau de cele clasice, se spune mereu că emoțiile sunt principalul dușman al investitorului, eu văd ca pe un lucru pozitiv faptul că AI ia decizii bazate pe date și probabilități și doar pe astfel de măsurători insipide... factorul uman joacă un rol important, uneori s-ar putea să funcționeze, dar pe termen lung emoțiile sunt dăunătoare, știm cu toții asta, emoțiile în investiții sunt pur și simplu oribile, eu însumi văd că FOMO este uneori un lucru care trebuie eliminat din mentalitatea ta de investitor și să lași emoțiile deoparte. Dacă ar exista un instrument care să garanteze cumva că face totul în favoarea probabilității... ei bine, luați banii mei, factorul uman este pur și simplu o nenorocire pentru mine. :D Și, din câte știu, roboții de genul ăsta tind să tranzacționeze mai degrabă decât să investească pe termen lung și să colecteze profituri/pierderi după x ani, așa că sunt de acord ca AI-ul să lucreze fără emoții... :D

Mulțumesc, informații interesante.Este încă la început, așa că bănuiesc că nu ne putem aștepta la ceva mare, dar, așa cum au scris și alții aici, vom vedea cum va fi pe termen lung.

Bineînțeles, continui să urmăresc și voi aduce informații în timp :)

Minunat, voi aprecia cu siguranță actualizarea .😁

Vom vedea pe termen lung. Dacă are acces la date actuale, nu există niciun motiv pentru a nu bate piața - în mod semnificativ.

Aceasta este întrebarea... dacă folosește un GPT clasic, cum ar fi ChatGPT, se bazează pe date din 2019, adică de acum 4 ani, iar asta înseamnă 40 de ani în lumea investițiilor... dar nu am citit nicăieri din ce anume se bazează atunci și cât de actuale sunt informațiile sale.

Întreaga piață este în creștere în acest moment, așa că vom vedea cum se va descurca pe termen lung. Asta mă interesează.

Sunt cu ochii pe el :)

Dacă un robot cunoaște cu adevărat datele și tendințele actuale, atunci poate înregistra performanțe bune, dar este tot inteligență artificială. Probabil că aș arunca și eu câțiva bănuți acolo și aș vedea cum se descurcă cu ei.

Aș mai adăuga, din păcate, doar acești trei brokeri până acum și nu folosesc niciunul dintre ei... dar am auzit că se lucrează la adăugarea altora.

Nu am cercetat mai mult - dar presupun că robotul are acces la datele reale, spre deosebire de un utilizator obișnuit GPT? În acest caz, nu văd de ce nu ar trebui să bată piața 🤷‍♂️

Nu am citit asta nicăieri încă. ChatGPT funcționează cu date din 2019... dacă acesta folosește niște GPT actuale, ar trebui să fie un instrument puternic... Voi încerca să caut din nou pe Google

Interesant, sincer sunt curios cum se va descurca botul pe termen lung 😊.

O să îl urmăresc pe termen lung și o să revin peste câteva săptămâni :)

Grozav! O să mă uit.