S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Ahoj investoři, přeji krásný den.

Poslední dobou se zde řeší akcie $NIO+0.2%, její vývoj, vývoj společnosti, nové auta a také politika která do toho zasahuje.

Rád bych nakupil nějaké čínské akcie, jako je třeba $BABA+2.6% , nebo $NIO+0.2% .

BABA

Alibaba

BABA
$72.51 $1.83 +2.59%
Capital Structure
Market Cap
175.3B
Enterpr. Val.
1.2T
Valuation
P/E
13.3
P/S
1.4
Dividends
Yield
0.2%
Payout
0.0%
NIO

NIO

NIO
$4.01 $0.01 +0.25%
Capital Structure
Market Cap
5.9B
Enterpr. Val.
61.0B
Valuation
P/E
-2.3
P/S
0.8
Dividends
Yield
-
Payout
-

Ovšem moc se mi do toho nechce, jelikož se mi vůbec nelíbí ta politika a jak je to celé řízené.

Chtěl bych se zeptat vás, jak se vám líbí/nelíbí politika v Číně a případně proč.

Pokud investujete do čínských akcií, můžete klidně napsat do jakých.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Škoda, že není BABA třeba v USA, byla by to krásná investice. Pak ale by samozřejmě cena byla úplně na jiných úrovních.

Přesně tak, je jasné, že ta cena by byla jiná , ale nějaké propady by se určitě našly a to by bylo potom super.

Tak to bych pak do ní opět šel a nechal si ji. 😊

Myslím, že by nás bylo víc.😁

V Číně neinvestuju. Ty společnosti už nenabízí potenciálem to, co před 5 lety a politika to vše ještě zhoršuje.

Souhlasím, čínská politika to celé jenom zhoršuje a kazí.

$NIO+0.2% není investice pro mě a to stejné $BABA+2.6%. Na mě je tam opravdu velké riziko, spojené s lokací a to, že už v minulosti měla Baba menší problémy tak se mi to nelíbí i když je to kvalitní podnik za momentálně docela dobrou cenu.

Jasný chápu. Jelikož jsem před tím moc BABA nesledoval, tak nevím co měli za problémy. Ještě uvidím, přemýšlím že bych nakoupil NIO, nebo BABA, ale jen pro zajímavost. Tedy koupil bych třeba jenom 1-2 akcie.

Ale prave preto maju ovela nizsiu cenu teda vyssi potenciál zarobku

V Cine sleduji pouze par spolecnosti, Alibaba je pod tlakem nejen kvuli svemu zakladateli, ktery mel na vkus KSC uz prilis velky vliv a pustil se do verejne kritiky, ale take kvuli mnozstvi dat ze vsech spolecnosti BABA + ANT, ktere jsou pro vladu velmi dulezite (Ant navic operoval jako shadow bank bez potrebne licence).

Jako kazda vlada, tak i zde vidi ve velkych spolecnostech dojnou kravu pro zalepeni statniho rozpoctu, takze jsou zde poslednich par let oblibene "antimonopolni" pokuty a omezeni vlivu, ale v takove mire, aby to neohrozilo stabilni prijem do statni kasy.

Big techu navysuji dane, protoze uz nepotrebuji ulevy pro svuj rust, odklani od nich (polo)statni spolecnosti, aby vyuzivaly cloud tam kde budou mit data lepe pod kontrolou.

Alibabe uz take slusne roste konkurence napr. v podobe JD nebo Pinduoduo + si ve spouste veci stale konkuruji s Tencentem.

Pred vstupem do Ciny bych si udelal velmi dusledne DD, protoze tam jsou uplne jine legislativni podminky a pripadna volatilita vas muze donutit k prodeji ve ztrate.

Jako pozitivum vidim to, ze je cinsky trh vseobecne levny (pro dobre duvody:) a nekoreluje tolik se SPY. Rust DPH se odhaduje na vyssi urovni nez v rozvinutych ek., nemaji takovy problem s inflaci, juan muze hrat v budoucnu jeste vetsi roli a spolu s Japonskem jsou stale nejvetsim veritelem USA, posiluji svuj vliv v Africe ktera nahradi jejich nizkou porodnost.

long story short....jedine co je jiste, ze tam nebude nuda;)

DPH=>HDP;)

Jasný chápu :)

Souhlasím

Děkuji za zprávu a nové informace. Ty společnosti které konkurují BABA jsem neznal, ale určitě se aspoň na jednu podívám.

Přidám se k názorům, od chlapů co zde zazněli. Pro mě taky dost riskantní trh. Byl jsem dříve  v té $BABA+2.6%  Za mě, sympatická společnost, ale prostě jak píše Pavel, nevím proč, ale podkopávají si tam vlastní společnosti. Plus ta politika. Měl jsem tu dotaz na to, když jsem o tom mluvil s porovnání USA. Ano, trhy umí a jsou nestabilní všude, tak to prostě je, ale když vezmu rizika, respektivě když se něco posere, tak tam je to na delší dobu a opět jak říká Pavel, různé restrikce, uzavření atd. Když se třeba posere USA (a jakože jednou k tomu asi taky dojde), tak pořád jinde vidím lepší schopnost se z toho "uzdravit" než v Číně.

Souhlasím, Čína je na toto špatná. Také nevím proč si podkopávají vlastní společnosti, ale očividně jim to je úplně jedno.

za mě Čína zbytečný risk - ne nadarmo se Apple snaží snížít závislost na Číně - částečný přesun výroby do Indie - výroba čipu do USA přes$TSM+2.9%  stejně tak když vidíš že do Číny přijede Musk a ani si o tom nemůže Tweetnout to jen dokazuje jak velký ale zároven nevyzpytatelný trh to je - bohužel Čína je pro mě jedna velká neznámá a tam je možno doslova cokoliv - doufám že se to nestane ale Čína pokud zaútočí na Tchajwan tak se nám to tu zas trosku po...re:

investičních příležitostí je spousta a tak není třeba být všude :D

Super, díky za názor. Souhlasím s vámi a vidím to hodně podobně. Ještě uvidím, třeba bych koupil jenom pár akcií NIO, nebo  BABA pro zajímavost.

Prosim nemluvit o nio nebo je taky koupim😉😂

Co si budeme, politické riziko je ten největší háček u Číny. A nemusíš ani brouzdat v dávné historii, stačí se podívat pár let dozadu, covidové utlačování, nátlak na firmy a významné představitele, podkopávání tech společností (viz. Alibaba). A v neposlední řadě nátlakem na Taiwan mohou vyvolat zpětné reakce světa v podobě sankcí, což může být krátko až střednědobé riziko pro tamní společnosti. I přesto všechno ale držím Nio, to je moje jediná společnost z Číny.

Super, díky za souhrn. To je přesně to čeho se bojím a proč si jsem případnou investicí do čínských akcií tak nejistý.