S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Bună ziua, investitori, o zi bună.

În ultima vreme, am discutat despre acțiunile $NIO+0.6%, despre dezvoltarea acestora, despre evoluția companiei, despre mașinile noi și despre politica care interferează cu acestea.

Aș dori să cumpăr câteva acțiuni chinezești precum $NIO+0.6% sau $BABA+0.6%.

NIO

NIO

NIO
$4.83 $0.03 +0.62%
Capital Structure
Market Cap
9.8B
Enterpr. Val.
87.4B
Valuation
P/E
-2.8
P/S
1.3
Dividends
Yield
-
Payout
-
BABA

Alibaba

BABA
$81.26 $0.46 +0.57%
Capital Structure
Market Cap
185.1B
Enterpr. Val.
1.2T
Valuation
P/E
18.5
P/S
1.4
Dividends
Yield
0.2%
Payout
22.5%

Cu toate acestea, nu prea vreau să fac acest lucru, deoarece nu-mi place politica și modul în care totul este condus.

Aș dori să vă întreb cum vă place/nu vă place politica din China și, eventual, de ce.

Dacă investiți în acțiuni chinezești, nu ezitați să postați care sunt acestea.


Păcat că BABA nu este în SUA, ar fi fost o investiție frumoasă. Dar atunci, bineînțeles, prețul ar fi la cu totul alte niveluri.

Exact, este clar că prețul ar fi diferit , dar ar exista niște scăderi și atunci ar fi minunat.

Atunci m-aș întoarce și l-aș păstra. 😊

Cred că am fi fost mai mulți.😁

Eu nu investesc în China. Aceste companii nu mai oferă potențialul de acum 5 ani, iar politica înrăutățește situația.

Sunt de acord, politicile Chinei nu fac decât să înrăutățească situația și să creeze mai multă dezordine.

$NIO+0.6% nu este o investiție pentru mine și la fel și $BABA+0.6%. Pentru mine, există un risc foarte mare asociat cu locația și cu faptul că Baba a avut probleme minore în trecut, așa că nu-mi place, chiar dacă este o afacere de calitate la un preț destul de bun în acest moment.

Da, am înțeles. Deoarece nu am urmărit prea mult BABA înainte, nu știu care erau problemele lor. O să văd, mă gândesc să cumpăr NIO sau BABA, dar doar din interes. Adică, aș cumpăra doar poate 1-2 acțiuni.

În China urmăresc doar câteva companii, Alibaba este sub presiune nu doar din cauza fondatorului său, care a avut prea multă influență pentru gustul KSC și a intrat în critică publică, ci și din cauza cantității de date de la toate companiile BABA + ANT, care sunt foarte importante pentru guvern (Ant a funcționat și ca o bancă din umbră fără licența necesară).

Ca orice guvern, acesta vede marile companii ca pe o vacă de muls pentru bugetul de stat, așa că amenzile "antitrust" și restricțiile de influență au fost populare în ultimii ani, dar în așa fel încât să nu pună în pericol veniturile stabile în vistieria statului.

Marile companii de tehnologie măresc taxele pentru că nu mai au nevoie de scutiri pentru a se dezvolta, deturnând companiile (semi)publice de la ele pentru a folosi cloud-ul, unde pot controla mai bine datele.

De asemenea, Alibaba a crescut concurența sub forma JD sau Pinduoduo + ei sunt încă în competiție cu Tencent în multe lucruri.

Aș face un DD foarte atent înainte de a intra în China, deoarece există condiții legale complet diferite și volatilitatea te poate forța să vinzi în pierdere.

Pe partea pozitivă, piața chineză este în general ieftină (din motive bune:) și nu se corelează atât de mult cu SPY. Creșterea TVA este estimată la un nivel mai ridicat decât în economiile dezvoltate, nu au o problemă atât de mare cu inflația, yuanul poate juca un rol și mai mare în viitor și, împreună cu Japonia, sunt încă cel mai mare creditor al SUA, își consolidează influența în Africa, ceea ce va înlocui rata scăzută a natalității.

long story short....unicul lucru sigur este că nu va exista plictiseală;)

TVA=>TVA;)

Da, am înțeles :)

Sunt de acord.

Vă mulțumim pentru raport și pentru noile informații. Nu eram familiarizat cu aceste companii care concurează cu BABA, dar cu siguranță voi analiza cel puțin una.

Îmi voi adăuga vocea la opiniile băieților care au fost exprimate aici. O piață destul de riscantă și pentru mine. Am fost anterior în acea $BABA+0.6% Pentru mine, o companie plăcută, dar exact cum scrie Paul, nu știu de ce, dar își subminează propriile companii acolo. Plus politica. Am avut o întrebare despre asta când am vorbit despre asta cu comparația cu SUA. Da, piețele pot fi și sunt volatile peste tot, așa este, dar când îmi asum riscurile, sau mai bine zis când ceva nu merge bine, este acolo pe termen lung și din nou cum spune Pavel, diverse restricții, închideri etc. De exemplu, dacă SUA o dă în bară (și cum probabil că o va face într-o zi), eu tot văd o capacitate mai bună de "recuperare" în altă parte decât în China.

Sunt de acord, China nu se pricepe deloc la acest lucru. Nu știu nici de ce își subminează propriile companii, dar este evident că nu le pasă.

Ce ne vom gândi, riscul politic este cea mai mare capcană cu China. Și nici măcar nu trebuie să vă plimbați prin istoria antică, este suficient să vă uitați în urmă cu câțiva ani, opresiunea covidă, presiunile asupra companiilor și oficialităților proeminente, subminarea companiilor de tehnologie (vezi Alibaba). Și, nu în ultimul rând, prin presiuni asupra Taiwanului, pot declanșa o reacție din partea lumii sub formă de sancțiuni, ceea ce poate fi un risc pe termen scurt și mediu pentru companiile de acolo. Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor lucruri, rămân cu Nio, este singura mea companie din China.

Minunat, mulțumesc pentru rezumat. Este exact ceea ce mă tem și motivul pentru care sunt atât de nesigur în legătură cu o potențială investiție în acțiuni chinezești.