S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Krátkodobá záležitost za mě... asi přikoupím :)

Stihl jsem dobrý short na tom poklesu, ale t dlouhodobého hlediska jim věřím. Neinvestuju ale do žádných akcií spojených s kryptem, protože mi to nedává smysl - stejné riziko ale výrazně menší potenciál.

Stihl jsem dobrý short na tom poklesu, ale t dlouhodobého hlediska jim věřím. Neinvestuju ale do žádných akcií spojených s kryptem, protože mi to nedává smysl - stejné riziko ale výrazně menší potenciál.

Je to pod tvrdou regulací a to není dobré pro kryptotrh. Vlády to nemohou kontrolovat a tak to zakazují (pomalu). Pro mě není investice do této společnosti racionálním krokem, ale shortovat bych tady taky nechtěl. Raději ruce pryč.

Tohle je pouze ukazka jak spatne SEC reguluje tohle prostredi, kdyz umozni COIN vstup na burzu a rekne delejte svuj biz, platte dane a pak je za to tahaji po soudech? Gensler je pro me velke zklamani a doufam, ze se budto rychle sebere nebo pujde od valu a prenecha to nekomu jako je Hester Peirce.

Vavra mi prijde ze ma nejaky osobni problem s kryptem a ma potrebu shortovat vsechny verejne obchodvane spolecnosti co jdou jen kolem;) Docela rad bych vedel, jestli nekdy primo shortoval BTC nebo nejaky derivat a jak se mu vedlo, vsude chodi a rika, ze je to dlouhodoba strategie a driv nebo pozdeji mu da trh za pravdu, ale ja bych tomuhle fondu nedal ani korunu. Pri takhle obrovskem riziku dorucil od zalozeni cca 5%pa a to mi prijde dost slabe.

Jednaznačně je zde vina SEC. Přesně tak to popsal i někdo z vedení Coinbase - nejdřív nás sem pustíte a potom se začnete ohánět regulacemi a požadavky, které předtím nikdo nepožadoval? To není moc smysluplné.

Když vezmu Genslerův nedávný výstup před kongresem kde celou dobu mlžil, nechuť pro spot ETF a porovnám to s jeho přednáškami na MIT tak je to slušný obrat. Možná si takhle buduje moc, protože už myslí na další kariérní postup a rád by v budoucnu vystřídal Janet Yellen?;)

Protože jsem zainvestovaný, (chtěl jsem tehdy mezi akciemi mít i nějak krypto, protože k BTC mám kladný vztah) tak doufám, že se z toho vysekají a tento propad bude jen možnost k nákupu. Nekupuji ale, protože ano, je to nebezpečné teď a mnoho lidí to bude chtít shortovat. Toto téma je rozsáhlé a zde krypto není tak chtěné. Je to pořád nové prostředí a bohužel, byt myšlenka BTC je hezká, tak i díky vzniku pak mraky altcoinů se v tom prostředí děje i dost špatných věcí a státy chtějí prostě regulaci. I samozřejmě z důvodu, že prostě se bojí něčeho co nemají pod kontrolou. Na jednu stranu to chápu, na druhou stranu se mi taky líbí myšlenka "nestátních peněz". Osobně věřím v BTC a po dalším halvingu i v jeho růst. Tak snad se Coinbase udrží a ukáže v dalších letech růst.

No jo, jenomže nestátní peníze jsou na dvě věci, a ty věci jsou - nelegální - obchod.

Ano, máš pravdu proto je dost těžké to uchopit, protože by lidé museli přestat být chamtiví a jinak vypočítavý a dbát opravdu na etičnost v používání a nechtít dělat podvody. Proto ta myšlenka nikdy nebude realizována v ryzí podobě a musí být nějaké regulace. Jak ale se bavíte výše s Victorem, (btw díky za info, nevěděl jsem jak až jim SEC hodina vidle do toho), tak prostě ty orgány musí fungovat správně, mít zájem na tom to dělat čistě a ne jak popisujete měnit pravidla a vytvářet problémy.

Pro mě je to taky spíš short jak na nákup. Tím spíš pokud se obvinění SEC ukážou jako opodstatněná.