S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

Văd mulți investitori care se concentrează pe companiile cu capitalizare mică. Sunt sigur că multe dintre ele sunt pe nedrept ignorate și, prin urmare, subevaluate. Dar atunci nu este oare lipsa de informații disponibile o problemă? La urma urmei, există peste tot o mulțime de informații despre companiile mai mari. Mă întreb același lucru despre companiile din țările "exotice".
Nu aș dori să investesc doar pe baza rezultatelor economice. Aș dori să știu câte ceva despre companii în întregul context.

Cum rezolvați această problemă?


Câteodată, de asemenea, caut, așa cum spui tu, urmăresc acele site-uri străine bine cunoscute, cum ar fi yaho finance, cnbc, marketwatch, tradingview. Dar, așa cum spuneți, este mai greu cu capitalizare mică și, de asemenea, în ceea ce privește brokerul. Uneori, nici măcar brokerul nu le are listate.

În cazul companiilor cu capitalizare mică, am adesea probleme în a găsi suficiente informații. Probabil că este vorba puțin despre un anumit know-how, despre cum să găsești aceste informații și unde să le găsești. Cu toate acestea, de obicei, las lucrurile așa cum sunt și prefer să nu intru în ele.

Mă alătur vouă și îi las pe alții... Know-how-ul îmi lipsește deocamdată. 😁

Și eu sunt la fel😁

Cel care caută, va găsi. Există o mulțime de informații numai pe TradingView.

Puteți obține majoritatea informațiilor de care aveți nevoie de pe site-ul web al unei companii, din documentele depuse la SEC, din rapoartele anuale și de la agențiile de rating. Înainte de apariția internetului, căutarea de informații la Moody's era o adevărată muncă de detectiv;)

Este prima dată când aud de Moody's, probabil din fericire. 😁

Așadar, ar putea exista o teamă legată de lipsa de informații. Dacă o companie are cifre bune, dar nu știi cu adevărat care este afacerea ei și nimeni nu știe nimic despre ea, nu pui bani nici acolo.

Aș dori să elimin această teamă prin faptul că dispun de aceste informații. Cred că așa trebuie să fie, că aceste companii sunt pentru investitorii mai sârguincioși, care fac o căutare amănunțită și minuțioasă a informațiilor.

Sunt de acord, căutarea acestor informații este probabil deja pentru investitorii mai sârguincioși.

De asemenea, depinde de tipul exact de informații de care aveți nevoie? Puteți găsi astfel de cifre de bază, parametri și știri pentru fiecare companie. Pentru companiile mici, despre care nu se scrie prea mult, este o idee bună să găsiți pe cineva cunoscut care a investit sau face cercetări în companie și să vedeți ce a găsit.

De exemplu, îmi place să urmăresc videoclipuri de la diferiți autori pe un anumit subiect, dar acestea sunt mai degrabă o excepție în cazul acestor companii. În plus, de exemplu, articolele companiilor străine tind să fie în alte limbi. Pur și simplu, informațiile pur și simplu nu ajung la mine atât de ușor. Cred că este mult mai multă muncă, dar poate aduce mai multe profituri. Ca să nu mai vorbim de companiile cu microcapitalizare.