S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

$PLTR-6.1%, kontroverzní akcie, dnes ze svého peaku na 17,15$ spadla o 15% na částku 14,5$ za akcii a tímto proráží support 15$. Je toto konec růstu společnosti Palantir? Dejte vědět co si o tomto záporném pohybu myslíte.

Vote to see the results! 61 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Smiať 😉 sa budeme potom my, čo máme $PLTR-6.1% v portfoliu. V pondelok podpisali kontrakt s “Veliteľstvo špeciálnych operácií USA” na $463 milionov, už od 2009 využivajú Palantir, to asi niečo naznačuje v utorok podpisali kontrakt s Panasonicom pri vyrobe baterii, ich appka Foundry je v AWS, coca cola, ako klient sa VRATILA k Palantiru, celý reťazec resp. subdodávatelia Airbus použiva Palantir a môžem menovať do nekonečna, kto všetko použiva Palantir, $BP+0.6% ho použiva dlhodobo. Použiva ho $GOOGL+0.0% , $MSFT-0.2% , $AMZN+0.3% , $KMI+1.0%, $CAH-0.1% , $LMT-0.4% , $HTZ-3.2% , $NET+0.3% , Ferrari v F1, použiva ho Britania-Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva (MOD) a tiež  Národná zdravotná služba Spojeného kráľovstva NHS, Nemecko, Izrael, Južná Korea…Použiva sa na Ukrajine priamo na bojisku.

Palantir má Akreditáciu IL6, takuto previerku máju už len Microsoft  a Amazon Web. (IL6 je prísny štandard zabezpečenia a zhody vyžadovaný na spracovanie utajovaných údajov pre cloudové pracovné zaťaženia. Palantir Federal Cloud Service IL6 je navrhnutý tak, aby slúžil federálnym subjektom USA, vrátane ministerstva obrany a spravodajskej komunity, v ich najcitlivejších obranných a národných bezpečnostných misiách.) Ak by bol Palantir “fake” už dávno by ho odhalili a nepouživali a hlavne nie ministerstvo obrany USA.
Druhý Q po sebe je v zisku, má 2,4 miliardy cash, nemá dlh, celý rok 2023 bude v zisku a keď bude štvrtý Q po sebe v zisku, Palantir chce byť sučasťou SP500.

Tohle mi vlivo trochu větru do plachet! Také se mi Palantir libí a když ho používá nejmodernější armáda na světě, tak to prostě musí být dobrý už z podstaty... :-D

Parádně sepsáno, zhodnoceno, já nemůžu jinak než souhlasit s tímto!

Za mě ten boost byl opravdu přepálený a včera se to konečně na akcii projevilo. Dostala pěkným kladivem do hlavy (na grafu) a pokud půjde dolů trh, tak tahle akcie se s ním určitě sveze.

To máš pravdu.

Pokud si nelze odůvodnit růst, pravděpodobně jste spekulantem a chcete se jen svést na této vlně. V případě Palantiru možná pár důvodů pro růst najdeme, ale v tom konečném balíčku je to jen přefouknutá akcie, která si to své místo (kam patří) opět najde, podle mě to místo bude okolo 8$.

Já mám raději takový pomalejší a jistější růst, než ty obrovské svíčky o desítky procent za den :)

Já taky, tohle není zdravé, pěkné to možná je, ale nekouká se mi na to dobře, naprostý souhlas, radši pomalu než takový bublinový nával...

A to říkám i přes to, že jsem pořád pod svou průměrnou nákupní cenou... :-D

Souhlasím, též mám radši ty jistější společnosti na které se člověk může spolehnout a nemusí se bát co se následného dne stane, jestli cena vystřelí o 20% nahoru, nebo spadne o 20% dolů.

Tak... o těhle horských drah máme crypto... :-D

Vypadá to, že všechny společnosti, co se vezly na vlně dobrého sentimentu dneska padají. Investoři konečně vybírají zisky. Řekl bych, že pro Palantir to ale tímto nekončí.

Taky mám chuť vybírat něco málo na svých 45+-% zhodnocení, avšak jsem v $PLTR-6.1% na long term, a tak asi zůstanu při své staré strategii držet na 5+ let i přes pěkné zhodnocení.

Myslím si, že děláš dobře. Těch 45% se promění ve více.