S&P 500 ^GSPC 5,309.65 +0.09%
Nvidia NVDA $1,128.38 +5.98%
Alphabet GOOG $178.14 +1.03%
Apple AAPL $191.52 +0.81%
Tesla TSLA $178.13 -0.62%
Microsoft MSFT $428.62 -0.36%
Meta META $477.48 -0.16%
Amazon AMZN $180.88 +0.07%

A 3 legjobb bank, amit június elején érdemes vásárolni

Vida Fazekas
8. 6. 2023
8 min read

A bankok mozgatják a világot, és nem csak azért, mert a bankok képesek pénzt "teremteni". Az elmúlt hónapokban az ágazatot több nagybank összeomlása rázta meg, és néhány másik is komoly bajban van. Sok ember és befektető más szemmel kezdett tekinteni a szektorra, és már nem gondolják, hogy a bankok olyan kockázatmentesek, mint eddig gondolták. De ha banki cégekbe szeretnél befektetni, íme 3 olyan vállalat, amely jó lehetőségnek tűnik arra, hogy hova fektesd a pénzed.

1. JPMorgan Chase $JPM-0.3%

A JPMorgan Chase & Co. 2000-ben jött létre a J.P. Morgan & Co. és a Chase Manhattan Corporation egyesülésével. Székhelye New Yorkban található. Piaci kapitalizáció és mérlegfőösszeg alapján a világ egyik legnagyobb bankja. Az Egyesült Államokban az eszközök alapján a legnagyobb bank.

A bank a pénzügyi szolgáltatások széles skáláját nyújtja. A JPMorgan alaptevékenységei közé tartozik a befektetési banki tevékenység, a vagyonkezelés, az értékpapír-kereskedelem, a vállalati és kereskedelmi banki tevékenység, a vagyonkezelés és a befektetési szolgáltatások. A JPMorgan a pénzügyi piacokon betöltött szerepéről is ismert, mint például a részvények, kötvények, áruk és származékos termékek kereskedelme.

JPM

JPMorgan

JPM
$200.18 -$0.52 -0.26%

A bank és mérlege szinte bármilyen környezetben képes működni, ami ritkaságnak számít egy ciklikus ágazatban. A JPMorgan részvényei idén mintegy 5%-kal emelkedtek, ami a legtöbb banki részvényhez és indexhez képest kedvező.

AJPMorgan sikerének kulcsa a virágzó fogyasztói és közösségi banki (CCB), valamint a vállalati és befektetési banki (CIB) üzletág. Amikor a kamatlábak emelkednek, a JPMorgan CCB-je általában növekszik, míg a CIB alacsonyabb kamatkörnyezetben hajlamos növekedni, ami szépen kiegyensúlyozza egymást és rugalmasabbá teszi a bankot.

A közelmúltbeli bankválság idején a JPMorgan megmutatta, hogy a fogyasztók, a vállalkozások és a vállalatok mennyire bíznak a márkában, és nagyjából 50 milliárd dollárnyi betétbeáramlást tapasztalt, mivel az ügyfelek a bankhoz siettek, amikor mások pánikba estek.

A JPMorgan rendkívül erős mérleggel is rendelkezik. Annak ellenére, hogy látszólag évről évre magasabb szabályozói tőkekövetelményeket kap, a menedzsment képes optimalizálni a mérleget és olyan tőkét képezni, hogy a részvényeseknek történő tőkekihelyezés mellett is teljesíteni tudja ezeket a követelményeket.

A bank úgy véli - és eddig be is bizonyította -, hogy bármilyen környezetben képes erős, 17%-os hozamot generálni a tárgyi törzstőkére.

A$JPM-0.3% egyszerű okból van a részvényportfóliómban - a márka és a minőség mindenek felett. A versenyelőny magában a névben rejlik, amelyet mindenki ismer. 108,85 dolláron vásároltam, ami ma nagyszerű befektetésnek tűnik. Fokozatosan szedem az osztalékot és várom a további növekedést. Ez egy hosszú távú befektetés.

2. Regions Financial $RF+0.4%

Az alabamai Birminghamben székelő 154 milliárd dolláros Regions Financial kihasználta vonzó délkeleti banki piacait, és kialakította a csoport legerősebbnek és legellenállóbbnak tűnő alacsony költségű betétbázisát.

Az Egyesült Államok délkeleti részén az egyik legnagyobb bank. A Regions Financial Corporation több mint 1400 bankfiókot és 2000 ATM-et üzemeltet az Egyesült Államok délkeleti régiójának több mint 15 államában.

RF
$19.20 $0.08 +0.39%

A bank a pénzügyi szolgáltatások széles skáláját nyújtja, beleértve a személyes és üzleti banki szolgáltatásokat, jelzáloghiteleket, hiteleket, vagyonkezelést, befektetési szolgáltatásokat és biztosításokat. A Regions Financial Corporation a kisvállalkozások, vállalatok, magánszemélyek és kormányzati szervezetek kiszolgálására összpontosít.

A legfontosabbnak tűnik, hogy a Regions betéteinek 70%-át a lakossági betétek teszik ki, a bank összes betétjének 75%-át pedig a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) biztosítja. Ezen túlmenően az alacsonyabb mérlegű régiókban sok ügyfélnél az elmúlt években bérnövekedés volt tapasztalható, ami pénzügyileg sokkal erősebbé teszi őket.

A Regions Financial Corporation szintén tagja az S&P 500 indexnek, és a New York-i tőzsdén (NYSE) kereskednek vele - ticker $RF+0.4%.

Azév első negyedévében a bank 3,99%-ról 4,22%-ranövelte nettó kamatmarzsát (NIM ), amely lényegében a bank kamatozó eszközein - például a hiteleken - elért bevétel és a kamatozó kötelezettségein - például a betéteken - elért kifizetés közötti különbség.

3. Cullen/Frost bankárok $CFR+0.3%

A Cullen/Frost Bankers, Inc. egy amerikai bankholding társaság, amelynek székhelye a texasi San Antonióban található. Anyavállalata a Frost Bank, amely Texas egyik legrégebbi és legnagyobb független bankja. A Cullen/Frost Bankers, Inc. a banki és pénzügyi szolgáltatási ágazatban működő különböző leányvállalatok holdingjaként működik.

A Frost Bank a banki szolgáltatások széles skáláját nyújtja, beleértve a személyes és üzleti banki, vagyonkezelési, jelzálog, hitelezési, befektetési és biztosítási szolgáltatásokat. A bank a texasi regionális piacra összpontosít , és támogatja az üzleti és közösségi fejlődést szolgáltatási területein.

CFR
$102.60 $0.29 +0.28%

A Cullen/Frost Bankers 51 milliárd dolláros piaci értékű eszközeit sokan többek között azért kedvelték meg, mert a banknak nagy, nagyjából 18%-os készpénzállománya van, ami hasznos, amikor a betétkiáramlást kell fedeznie, mert a bank ezt megteheti anélkül, hogy jelentős részét el kellene adnia.

A Cullen/Frost jól tette azt is , hogy nem fektetett túl sok likviditást a lejáratig tartott kötvényekből álló portfóliójába - olyan kötvényekbe, amelyeket a bank a teljes lejáratig szándékozik tartani.

Nagyszerű munkát végeztek a finanszírozási költségek és a NIM (nettó kamatmarzs) kezelésében is, amely az első negyedévben 16 bázisponttal emelkedett (1 bázispont = 0,01%), és a vezetőség arra számít, hogy a NIM az év hátralévő részében többnyire változatlan marad.

A bank hitelminősége is jónak tűnik. A várható hitelezési veszteségek a negyedévben kissé emelkedtek, de összességében a bank hitelállománya egészségesnek tűnik, és a vezetés lelkiismeretesnek tűnik.

A bankok ilyen különleges összetevői a portfóliónak, legalábbis számomra. Olyan vállalatba fekteted a pénzed, amelyik ténylegesen piacra dobja azt a pénzt. Néhány ember számára ez teljesen elképzelhetetlen, de én mégis úgy gondolom, hogy ha minőségi bankokat választ, jó mérleggel és eszközökkel, akkor nem lehet rosszul járni. A bankok általában biztosítva vannak, és egy központi bank felügyeli őket, amely nem hagyja őket csődbe menni. Ha mégis megteszik, akkor egymást fogják felvásárolni, ahogy azt néhány hónappal ezelőtt saját szemünkkel láthattuk.

Ez nem pénzügyi tanácsadás. Nyilvánosan hozzáférhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném a helyzeteket. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.