S&P 500 ^GSPC
5,061.82
-1.20%
Tesla TSLA
$161.48
-5.59%
Nvidia NVDA
$860.01
-2.48%
Meta META
$500.23
-2.28%
Apple AAPL
$172.69
-2.19%
Microsoft MSFT
$413.64
-1.96%
Alphabet GOOG
$156.33
-1.80%
Amazon AMZN
$183.62
-1.35%

Haziran başında satın alınabilecek en iyi 3 banka

Çetin Tilki
8. 6. 2023
6 min read

Bankacılık dünyayı harekete geçiriyor, üstelik sadece bankaların para "yaratma" gücü olduğu için değil. Son aylarda sektör birkaç büyük bankanın çöküşüyle sarsıldı ve bazılarının da başı ciddi belada. Birçok insan ve yatırımcı sektöre farklı gözlerle bakmaya başladı ve bankaların düşündükleri kadar risksiz olduğunu düşünmüyorlar. Ancak bankacılık şirketlerine yatırım yapmak istiyorsanız, işte paranızı nereye koyacağınız konusunda iyi seçenekler gibi görünen 3 şirket.

1. JPMorgan Chase $JPM+0.1%

JPMorgan Chase & Co. 2000 yılında JP Morgan & Co. ve Chase Manhattan Corporation'ın birleşmesiyle kurulmuştur. Genel merkezi New York 'ta bulunmaktadır. Piyasa değeri ve toplam varlıklar açısından dünyanın en büyük bankalarından biridir. ABD'de varlıklarına göre en büyük bankadır.

Banka çok çeşitli finansal hizmetler sunmaktadır. JPMorgan'ın temel faaliyetleri arasında yatırım bankacılığı, varlık yönetimi, menkul kıymet ticareti, kurumsal ve ticari bankacılık, varlık yönetimi ve yatırım hizmetleri yer almaktadır. JPMorgan ayrıca hisse senedi, tahvil, emtia ve türev ürünlerin ticareti gibi finansal piyasalardaki rolüyle de bilinmektedir.

JPM

JPMorgan

JPM
$182.89 $0.10 +0.05%
1 Day
+0%
5 Days
+2.06%
1 Month
+8.04%
6 Months
+31.87%
YTD
+10.14%
1 Year
+36.73%
5 Years
+84.06%
Max.
+3,660.52%

Banka ve bilançosu neredeyse her ortamda faaliyet gösterebiliyor, bu da onu döngüsel bir sektörde nadir bir şirket haline getiriyor. JPMorgan hisseleri bu yıl yaklaşık %5 artış göstererek çoğu banka hissesi ve endeksiyle kıyaslandığında olumlu bir performans sergiledi.

JPMorgan'ın başarısının anahtarı, gelişen tüketici ve toplum bank ası (CCB) ile kurumsal ve yatırım bank ası (CIB) işletmeleridir. Faizler yükseldiğinde JPMorgan'ın CCB'si büyüme eğilimi gösterirken, CIB daha düşük bir faiz oranı ortamında büyüme eğilimi göstererek birbirlerini güzel bir şekilde dengelemekte ve bankayı dirençli hale getirmektedir.

Son bankacılık krizi sırasında JPMorgan, tüketicilerin, işletmelerin ve şirketlerin markaya ne kadar güvendiğini gösterdi ve diğerleri panik halindeyken müşterilerin bankaya koşmasıyla yaklaşık 50 milyar dolarlık mevduat girişi gördü.

JPMorgan ayrıca son derece güçlü bir bilançoya sahiptir. Görünüşe göre her yıl daha yüksek yasal sermaye gereksinimleri olmasına rağmen, yönetim bilançoyu optimize edebiliyor ve hissedarlara sermaye getirmeye devam ederken bu gereksinimleri karşılayabileceği noktaya kadar sermaye oluşturabiliyor.

Banka, her ortamda %17'lik güçlü bir maddi öz sermaye getirisi sağlayabileceğine inanıyor ve bunu şimdiye kadar kanıtladı.

Hisse senedi portföyümde$JPM+0.1% 'yi bulundurmamın basit bir nedeni var: marka ve kalite her şeyin üzerinde. Rekabet avantajı, herkesin bildiği ismin kendisindedir. Bugün harika bir yatırım gibi görünen 108,85 dolardan satın aldım. Yavaş yavaş temettü alıyorum ve daha fazla büyüme bekliyorum. Bu uzun vadeli bir yatırım.

2. Regions Financial $RF+0.2%

Merkezi Birmingham, Alabama'da bulunan 154 milyar dolarlık Regions Financial, cazip Güneydoğu bankacılık pazarlarından yarar landı ve grubundaki en güçlü ve en dayanıklı düşük maliyetli mevduat tabanını geliştirdi.

Güneydoğu Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük bankalardan biridir. Regions Financial Corporation, Amerika Birleşik Devletleri'nin güneydoğu bölgesindeki 15'ten fazla eyalette 1.400'den fazla bankacılık ofisi ve 2.000 ATM işletmektedir.

RF
$19.22 $0.03 +0.16%
1 Day
+0%
5 Days
+4.49%
1 Month
+8.3%
6 Months
+8.6%
YTD
-0.92%
1 Year
-13.75%
5 Years
+25.29%
Max.
+1,100%

Banka, kişisel ve işletme bankacılığı, ipotekler, krediler, varlık yönetimi, yatırım hizmetleri ve sigorta dahil olmak üzere çok çeşitli finansal hizmetler sunmaktadır. Regions Financial Corporation küçük işletmelere, şirketlere, bireylere ve devlet kuruluşlarına hizmet vermeye odaklanmaktadır.

Regions'ın mevduatlarının %70'inin perakende mevduatlardan oluşması ve bankanın toplam mevduatlarının %75'inin Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından sigortalanmış olması kilit nokta olarak görülmektedir. Buna ek olarak, daha düşük bakiyeli bölgelerdeki birçok müşteri son yıllarda ücret artışı yaşadı ve bu da onları finansal olarak çok daha güçlü hale getirdi.

Regions Financial Corporation aynı zamanda S&P 500 Endeksinin bir üyesidir ve New York Borsasında (NYSE) $RF+0.2% kodu ile işlem görmektedir.

Yılın ilk çeyreğinde banka, krediler gibi faiz getiren varlıklarından elde ettiği kazanç ile mevduat gibi faiz getiren yükümlülüklerine yaptığı ödeme arasındaki fark olannet faiz marjını (NIM) %3,99'dan %4,22'ye yükseltmiştir.

3. Cullen/Frost Bankacıları $CFR+0.0%

Cullen/Frost Bankers, Inc. merkezi San Antonio, Teksas'ta bulunan bir Amerikan banka holding şirketidir. Ana şirketi, Teksas'ın en eski ve en büyük bağımsız bankalarından biri olan Frost Bank'tır. Cullen/Frost Bankers, Inc. bankacılık ve finansal hizmetler sektöründeki çeşitli iştirakler için bir holding şirketi olarak hizmet vermektedir.

Frost Bank, kişisel ve işletme bankacılığı, varlık yönetimi, ipotek, kredi, yatırım ve sigorta hizmetleri dahil olmak üzere çok çeşitli bank acılık hizmetleri sunmaktadır. Banka, Teksas bölgesel pazarına odaklanmakta ve hizmet alanlarında iş ve toplum gelişimini desteklemektedir.

CFR
$108.00 -$0.01 +0.01%
1 Day
+0%
5 Days
+2.71%
1 Month
+9.41%
6 Months
+21.11%
YTD
+1.64%
1 Year
-13.3%
5 Years
+9.89%
Max.
+3,328.17%

Birçok kişinin Cullen/Frost Bankers'ın 51 milyar dolar piyasa değerine sahip varlıklarını sevmesinin nedenlerinden biri, bankanın mevduat çıkışlarını karşılaması gerektiğinde önemli bir kısmını elden çıkarmak zorunda kalmadan bunu yapabilmesi nedeniyle yararlı olan büyük, yaklaşık %18'lik nakit pozisyonudur.

Cullen/Frost ayrıca vadeye kadar elde tutulacak tahvil portföyüne (bankanın vadesi dolana kadar elinde tutmayı planladığı tahviller) çok fazla likidite yatırımı yapmayarak iyi bir iş çıkarmıştır.

Ayrıca fonlama maliyetlerini ve ilk çeyrekte 16 baz puan (1 baz puan = %0,01) artan NIM'i (net faiz marjı) yönetmekte de iyi bir iş çıkardılar ve yönetim NIM'in yılın geri kalanında çoğunlukla sabit kalmasını bekliyor.

Bankanın kredi kalitesi de iyi görünüyor. Beklenen kredi kayıpları bu çeyrekte bir miktar artmıştır, ancak genel olarak bankanın kredi defteri sağlıklı görünmektedir ve yönetim bilinçli görünmektedir.

Bankalar, en azından benim için, portföyde çok özel bir bileşendir. Paranızı, o parayı gerçekten piyasaya süren bir şirkete yatırıyorsunuz. Bazı insanlar için bu tamamen hayal edilemez bir şey, ancak yine de iyi bilançolara ve varlıklara sahip kaliteli bankaları seçerseniz, yanlış yapamayacağınızı düşünüyorum. Bankalar ayrıca, batmalarına izin vermeyecek bir merkez bankası tarafından sigortalanma ve denetlenme eğilimindedir. Eğer batarlarsa, birkaç ay önce ilk elden gördüğümüz gibi, birbirlerini satın alacaklardır.

Bu bir finansal tavsiye değildir. Kamuya açık verileri sunuyorum ve bu durumları kendi başıma nasıl ele alacağıma dair görüşlerimi paylaşıyorum. Yatırım risklidir ve herkes kendi kararlarından sorumludur.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.