S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

Bine, băieți, o să mă duc la piață cu pielea pe mine și vreau să aud părerile voastre. Iată cum arată portofoliul meu după modificările de săptămâna trecută. Mi-ar plăcea să aud ce aveți de spus despre selecție, compoziție, risc, diversificare, ce nu ați cumpăra, de exemplu, și invers, ce ați schimba sau adăuga, de exemplu?

Eu încă mă gândesc ce să fac cu Palantir. Am deja destul de mult în negru, așa că poate că voi vinde puțin acolo treptat.


Cu excepția $PYPL-1.8%, nu suntem în dezacord cu nimic. Pentru mine lipsește o mai mare diversificare între sectoare, dar potențialul este mare din această cauză. M-aș putea întreba în continuare dacă reușești să urmărești în mod activ toate aceste companii și să le înțelegi pe toate, dar 16 titluri ar putea fi în regulă. Dacă aș fi în locul tău, probabil că aș vinde treptat titlurile mai profitabile care se află la niveluri ridicate (Apple, AMD,...), ceea ce nu te sfătuiesc, desigur. Eu însumi am făcut asta și portofoliul meu este acum mai defensiv.
Vă ținem pumnii!

Vă mulțumim pentru comentariu. Aveți dreptate că 16 titluri este la limită și să le urmărim activ este o provocare. Deocamdată, încerc să mă acomodez și să le prioritizez pe cele mai interesante. În ceea ce privește diversificarea sectorială, încerc să mă îmbunătățesc treptat în acest domeniu și să adaug noi sectoare, cum ar fi cel financiar, energetic etc. În ceea ce privește vânzarea de titluri profitabile, lucrez și la acest aspect și vând treptat pozițiile profitabile.

Este minunat că ai un plan și că te ții de el.

Dacă aș avea un astfel de portofoliu, aș lua imediat Nasdaq 100, ceea ce mi-ar oferi avantaje uriașe cu ETF-urile. Adaugă la asta niște bănci și alte chestii și aș fi fericit. 👌

Mă uitam și tocmai a apărut un articol recent al Academiei despre Nasdaq:

https://bulios.com/academy/post/59-index-nasdaq-100-pruvodce-technologickym-a-inovativnim-sektorem

Mulțumesc pentru articol, voi citi! Ca și cum ai dreptate că Nasdaq m-ar scuti de multă muncă, dar mie îmi place așa. Oricine poate investi în ETF-uri😄.

Cred în continuare că Nasdaq $^NDX-0.7% ar putea fi fundația în jurul căreia să construiești o selecție de acțiuni. 💪

Așa că nici eu nu am nimic împotriva acestei formule. Există câteva acțiuni de foarte bună calitate, iar diversificarea între companii funcționează și în mai multe sectoare. Acesta este un portofoliu pregătit pentru viitor.

Grozav, bună treabă! 😊 Sunt companii pe care nu le cunosc, cum ar fi globus medical și m-am uitat și eu la ea ca și Tomas mai jos. Am niște acțiuni sănătoase dar nu prea îmi merg încă. Aici însă îmi place produsul pe care îl fac. Altfel, cred că mă voi alătura și eu acelui portofoliu preponderent tehnologic și da, de aici poate fi mai volatil, dar, așa cum spui, vrei acțiuni de creștere și poți face față oricărei scăderi, așa că de ce nu. Personal, am și eu cele mai multe în tehnologii mari, precum Microsoft, Google, Apple, Amazon, chiar și în Mete, de care nu multă lume are nevoie, dar care îmi aduce profit. 😊 Deci pentru mine inspirație de la tine Globus Medical. Apoi îmi place că ai inclus Starbucks, am scris despre ea aici acum ceva timp și așteptam să scadă sub 100$, ar putea fi un bun buy. Apoi, dacă ai făcut o achiziție bună la Adobe, felicitări și pentru asta. Și altfel sunt de acord cu tine în privința portofoliului, Apple, Microsoft, Starbucks, Blizzard, Bank of America, PayPal. Deci, pentru mine 👍 Merg în mod similar, dar recunosc că am și acțiuni stabile, fie în sectorul Reit sau (și nu știu cum să numesc asta), acțiuni $PG-0.9% $COST-0.8%...

Este minunat că avem un stil de investiții similar și credem în potențialul de creștere al companiilor de tehnologie 😎 Companii masive de tehnologie precum Google, Apple, Microsoft și Amazon au generat într-adevăr evaluări interesante în ultimii ani, deși există o anumită volatilitate uneori.

Am descoperit recent Globus Medical și am fost intrigat de poziția lor în domeniul implanturilor spinale. Având în vedere datele demografice, văd un potențial de creștere, așa că vom vedea cum se descurcă în viitor. Starbucks este un plătitor de dividende de încredere, cu potențial de creștere în opinia mea, așa că este și ea o alegere bună.

Sunt de acord, iau acest lucru cu dip-uri mari de tehnologie pozitive pentru a cumpăra. Cel de la Globus Medical sună tentant, îmi plac și implanturile spinale, provin din mediul sportiv și din fericire nu am experimentat așa ceva, dar leziunile coloanei vertebrale sunt frecvente, destul de inconfortabile și, în general, mă bucur când nu se adresează doar bolilor virale, imunitare, cardiace etc., ci că se întâmplă ceva și în zona osoasă, articulară. Iar Starbucks, exact, petențialul este mare, cafeaua este populară și cel mai important, este deja un brand și asta atrage mult pentru tineri.

Îmi place abordarea ta îndrăzneață! Acesta este un portofoliu care are șansa de a se aprecia semnificativ în următorii ani, dacă aveți cumpărături bune. Desigur, este mai riscant, dar nu poți face bani mulți fără curaj și fără să pariezi pe viitor. Cei care nu-și asumă riscuri nu fac profituri. Îți ținem pumnii ca strategia ta îndrăzneață să dea roade 💪.

Mulțumesc mult pentru cuvintele pozitive! Aveți dreptate, fără curaj și risc, nu se pot obține randamente mari. Sunt conștient că acest portofoliu este mai agresiv și poate fluctua, dar cred că, dacă unele dintre companii reușesc, poate fi cu adevărat profitabil. Deții și tu vreuna dintre acțiunile menționate?

Da, am cumpărat Paypal în ultima vreme, dar în rest Apple și Microsoft.

Prea riscant pentru gustul meu. Doar un mic procent de companii fiabile și dovedite. Restul sunt mai degrabă pariuri. Aș recomanda reducerea la jumătate a numărului de titluri, eliminarea celor mai riscante și cumpărarea de ETF-uri, obligațiuni sau titluri cu dividende mai conservatoare. Distribuția ar putea fi ceva de genul 70-80% investiții fiabile și 20-30% pariuri. Este pur și simplu alegerea ta, dacă această compoziție funcționează pentru tine și ești în profit, atunci îți faci bine treaba.

Sunt de acord cu colegul meu, acesta este un portofoliu prea riscant pentru gustul meu. Prea multe sectoare tehnologice, nu suficiente sectoare defensive. Dar dacă aveți un orizont de investiții lung și o toleranță la oscilații puternice, de ce nu? Atenție doar la pierderile excesive, vă recomand să aveți o rezervă și în instrumente mai conservatoare. Pentru orice eventualitate. La urma urmei, ne aflăm pe un val de optimism în acest moment, iar acest lucru este, între ghilimele, o garanție pentru performanța majorității portofoliilor, dar ne putem trezi rapid dacă există o încurcătură cu inflația sau o ieșire de bani. Nu vreau să fiu negativist, mă bucur să văd acțiuni precum Monster, Starbucks și Intel, aceasta este cea mai interesantă alegere pentru mine în acest portofoliu, lăsând la o parte tehnologiile MSFT și AAPL.

În perioadele de optimism și pe o piață în creștere, funcționează, dar într-o inversare bruscă aș putea pierde foarte mult, și accept acest lucru în totalitate. Sunt conștient de riscuri și încerc să fiu pregătit - monitorizez pozițiile, am rezerve și sunt dispus să reacționez rapid dacă este necesar. Totuși, vă acord beneficiul îndoielii că ar fi înțelept să vă diversificați mai mult în sectoare defensive și instrumente mai conservatoare, acesta este și scopul meu în următoarele săptămâni. Aveți vreun sfat privind acțiunile defensive? Sunt cu ochii pe alte companii agricole și, eventual, Target începe să-mi atragă atenția.

Aveți dreptate că acest portofoliu este mai riscant și conține multe titluri și pariuri de creștere. Înțeleg că ar fi prea mult pentru investitorii mai conservatori. Dar eu, personal, am o toleranță la risc destul de mare și vreau să îmi construiesc portofoliul mai mult pe oportunități de creștere. Desigur, îmi dau seama că, cu cât îmi asum mai mult risc, cu atât mai mare poate fi volatilitatea și potențialul dezavantaj. Încerc să compensez acest lucru prin monitorizarea atentă a pozițiilor și prin faptul că sunt pregătit să reacționez atunci când este necesar.

Portofoliul pare destul de interesant. O selecție solidă de acțiuni de creștere și de valoare. Mă bucur să văd companii mai vechi și mai mari, precum Intel sau MSFT. Singura pe care aș lua-o în considerare să o elimin este Bank of America - prea multe controverse politice pentru rezultate. Iar participații precum Berkshire sunt mai pe placul meu. În plus, aveți multe titluri tehnologice de creștere, aș saluta mai multe titluri defensive pentru stabilitate. Și poate piese ca Joby și Palantir pe care nu le-aș deține. Am fost surprins de Globus Medical totuși, nici măcar nu cunosc această companie.

Îmi dau seama că companii precum Joby sau Palantir sunt mai mult un pariu și reprezintă un risc crescut. Prefer să nu vă spun nici măcar că dețin Carvana în mod speculativ😂😂😂 Btw Globus Medical este o companie medicală care produce implanturi pentru operații la coloană. Văd potențial în ea, având în vedere îmbătrânirea populației și cererea tot mai mare pentru aceste produse și proceduri.

M-am uitat la ele acum și cifrele par destul de interesante. În plus, YTD stocurile au scăzut cu peste 20%, cred că voi arunca o privire la acesta. Deci, până la urmă, voi lua un sfat pentru acțiuni din analiza portofoliului, mulțumesc!